Adoptoi Convair Metropolitan – Uusi Ilmailumuseo etsii kummeja legendaarisille museokohteille!
Oletko aina haaveillut omasta lentokoneesta? Nyt se on mahdollista – ainakin paperilla!
Uuden Ilmailumuseon odotettu hankesivusto on nyt julkaistu, ja mukana on jotain aivan uutta ja hauskaa: voit ryhtyä lentokoneen kummiksi eli adoptoida museokohteen.

Ensimmäisten adoptoitavien joukossa on upea klassikko, Convair Metropolitan 440, joka ei kuitenkaan mahdu olohuoneeseen. Adoptointi tapahtuu siis symbolisesti, ja sen tuella rakennetaan todellista Uutta Ilmailumuseota Vantaan Aviapolikseen. Kaikki adoptoitavat kohteet säilyvät edelleen museon kokoelmissa ja museovieraiden ihailtavina – tukija saa vastikkeeksi hyvää mieltä sekä adoptiotodistuksen.
Adoptoi kohde on kansainvälisistä museoista tuttu varainhankinnan muoto, joka tuodaan nyt osaksi Uusi Ilmailumuseo -hanketta. Voit ottaa kevyellä pilkkeellä silmäkulmassa vastuullesi vaikkapa presidentti Urho Kekkosen ruokalistan lennolta Lontoon Gatwickiltä Helsinkiin tai ranskalaisen insinööri Henri Mignetin suunnitteleman Taivaankirpun.
Uunituoreelta hankesivustolta löytyy kattavasti tietoa uuden museon rakentamisesta, vaiheista, tavoitteista – ja ennen kaikkea siitä, miten kuka tahansa voi olla mukana toteuttamassa tulevaisuuden ilmailuhistoriaa. Varainhankintakampanja tarjoaa ainutlaatuisia tapoja osallistua: lahjoitukset, lahjakortit ja kannatustuotteet ovat saatavilla verkkokaupasta. Tuotevalikoima täydentyy hankkeen edetessä.
Uusi Ilmailumuseo avautuu nykyisen museon naapuriin Vantaan Aviapoliksen alueen vetonaulaksi. Hanke käynnistettiin maaliskuussa 2024 ja uuden museon on tarkoitus valmistua vuoden 2027 loppuun mennessä. Hankkeen kokonaisbudjetti on 25 miljoonaa. Museo tulee olemaan kansainvälisen tason elämyksellinen vierailukohde, jonka 6300 m2 näyttelytilat houkuttelevat jopa yli 100 000 kävijää vuodessa. Museo tarvitsee kuitenkin vielä rahoitukselle joukkovoimaa, jotta hanke pääsee tavoitekorkeuteen.
Ilmailumuseo kutsuu kaikki mukaan lentoon ja kurkistamaan museohankkeeseen osoitteessa: www.uusiilmailumuseo.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sini SaloViestintäpäällikköSuomen Ilmailumuseo
Museon viestintästrategia, media- sekä vaikuttajaviestintä ja suhdetoiminta.
Pia IllikainenHankejohtaja, Uusi IlmailumuseoSuomen Ilmailumuseo
Uusi Ilmailumuseo -hankkeen hankejohtaja sekä Suomen Ilmailumuseon museonjohtaja.
Kuvat
Linkit
Suomen Ilmailumuseo
Suomen Ilmailumuseon missio on lisätä ymmärrystä ilmailusta. Toimintaamme ohjaavat uteliaisuuden, vastuullisuuden ja yhteisöllisyyden arvot. Olemme ilmailun valtakunnallinen vastuumuseo ja Trafiikki-museo. Suomen Ilmailumuseota ylläpitää Suomen Ilmailumuseosäätiö. Säätiön Uusi Ilmailumuseo -hankkeessa (2024-27) museokonsepti uudistuu ja Vantaan Aviapolikseen rakentuu uusi museo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Ilmailumuseo
Uusi ilmailumuseo nousee Vantaan Aviapolikseen – rakentamisen valmistelu käyntiin15.1.2025 15:54:15 EET | Tiedote
Uudesta Ilmailumuseosta on tulossa elämyksellinen museokeskus, jonka tavoitteena on houkutella yli 100 000 kävijää vuosittain. Merkittävän kulttuurihankkeen rakennuttajakonsultiksi on valittu A-Insinöörit.
Suomen Ilmailumuseo rikkoi kävijäennätyksen ja valmistautuu uusiin muutoksiin7.1.2025 15:23:32 EET | Tiedote
Suomen Ilmailumuseo saavutti vuonna 2024 uuden kävijäennätyksensä. Museossa vieraili vuoden aikana yhteensä 53 951 kävijää. Määrä on noin 10 % enemmän kuin edeltävänä vuonna. Ilmailumuseo on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan, kävijämäärä onkin jatkanut kasvuaan viime vuodet.
Atle Blomqvistin arkisto paljastaa uutta tietoa suomalaisesta ilmailun historiasta30.10.2024 10:00:00 EET | Tiedote
Atle Blomqvist (1904–1985) oli suomalainen lentokoneenrakentaja, insinööri ja mystikko. Svenska kulturfondenin rahoittamassa Suomen Ilmailumuseon hankkeessa kesällä 2024 hänen jälkeenjääneet aineistonsa seulottiin ja järjestettiin. Hankkeen toteuttaneen dosentti Panu Nykäsen mukaan Atle Blomqvistin henkilöarkisto on poikkeuksellinen kokonaisuus, jonka avulla voidaan tutkia paitsi suomalaisen lentokoneenrakennuksen varhaisvuosien historiaa, myös helsinkiläistä nuorten kulttuurielämää 1920- ja 1930-luvuilla.
Wihurin rahasto tukee Uuden Ilmailumuseon toteuttamista9.10.2024 19:21:30 EEST | Tiedote
Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt 100.000 euron apurahan Uusi Ilmailumuseo -hankkeen toteutukseen. Apuraha käytetään uuden museon näyttelyiden hankesuunnitteluun
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme