Vanajalinnalle uusi suunta huippukokki Tuomas Vierelän johdolla - tähtäimessä top 50 -listaus ja Suomen parhaan hotelliravintolan status
Bon Group Oy ja Vanajanlinna Group Oy yhdistyivät maaliskuussa 2025 ja osana kasvutarinaa huippukokki Tuomas Vierelä astuu Vanajanlinnan keittiöpäälliköksi elokuusta 2025 alkaen. Vierelä tuo mukanaan vision ja asiantuntemuksen, jotka nostavat ravintolan uudelle tasolle.

”Tuomas Vierelä on toiminut keittiöpäällikkönä arvostetussa Michelin-tähdellä palkitussa ravintola Olossa. Ravintola Olon, Olo Gardenin sekä ravintola Särkänlinnan keittiöstä vastatessaan hänen vastuullaan oli korkean tason gastronomisen elämyksen varmistaminen ja keittiötiimien johtaminen. Hän on osoittanut vankkaa osaamista niin ravintolakonseptien kehittämisessä kuin suomalaisen ruokakulttuurin modernisoinnissa. Olen iloinen, että Tuomaksen avulla pääsemme tuomaan uusia ulottuvuuksia Vanajanlinnan kohteiden ainutlaatuiseen ruokatarjontaan. Vierelän ammattitaito ja kyky yhdistää perinteet innovatiivisiin lähestymistapoihin tekevät hänestä historian merkittävimmän vetäjän Vanajanlinnan keittiöön”, kertoo Bon Group Oy toimitusjohtaja Ville Puustinen.
"Vanajanlinna tarjoaa ainutlaatuiset puitteet gastronomialle ja minulle on suuri kunnia päästä kehittämään sen ruokatuotetta seuraavalle tasolle. Haluan keskittyä vahvasti modernisoituihin klassikoihin, joissa korostuvat sesongit ja sesonkiajattelu. Lisäksi tavoitteenani on lisätä laadukkaiden suomalaisten raaka-aineiden käyttöä, jotta voimme tarjota asiakkaille elämyksiä, jotka juhlistavat Suomen luonnon antimia parhaimmillaan", kuvailee Tuomas Vierelä.
"Vanajanlinnan asiakkaat voivat odottaa innovatiivisia makuelämyksiä, jotka yhdistävät perinteet ja modernin keittiötaiteen huippuosaamisen. Lyhyellä aikavälillä tavoittelemme Suomen parhaan hotelliravintolan statusta sekä Vanajanlinnan ravintola Carl Wilhelmin nousua ravintoloiden top50- listalle. Olen erittäin iloinen, että Bon Group omistajilla on näkemystä ja rohkeutta sitoutua siihen, että pitkällä aikavälillä keskitymme nostamaan ravintoloidemme tasoa entisestään kohti mahdollisia muita merkittäviä meriittejä sekä pääsemme viemään Hämettä ja Vanajanlinnaa maailmankartalle myös ruokamatkailukohteena”, kommentoi Vierelä nimitystään.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ville PuustinenCEOBon Group Oy
Puh:+358 41 310 6243Puh:+358 41 310 6243ville@bongroup.fiTuomas ViereläKeittiöpäällikkö Vanajanlinnassa 1.8.2025 alkaen
Puh:+358 40 150 2524Linkit
Tietoa Bon Groupista
Bon Group Oy on valtakunnallinen experience hospitality -konserni, joka on sitoutunut kehittämään toimintaansa kestävästi. Yhtiön tavoitteena on tarjota markkinoiden paras elämys ja kohtaaminen jokaisessa toimipaikassaan. Yhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Pro Restaurants Oy, joka uudisti sijoituskierroksen päätteeksi myös brändinsä marraskuussa 2024 Bon Group Oy:ksi. Maaliskuussa 2025 Vanajanlinna Oy liittyi osaksi Bon Groupia. Bon Group Oy jatkaa edelleen kasvustrategiansa toteuttamista kasvaen sekä orgaanisesti, että ostamalla portfolioonsa kassavirtapositiivisia tunnettuja ravintoloita. Yhtiö tavoittelee Suomen suurimman yksityisomisteisen ravintolayhtiön asemaa. Yhtiön tavoitteena on 50 miljoonan euron liikevaihtotaso vuoteen 2033 mennessä.
Yhtiön omistajia ovat Ville Puustinen, Mikko Rosendahl, Kalle Rovanperä, Erno Vainanen, HPV-Invest Oy, Vekka Invest Oy, PNT Group Oy, Fredman Capital Oy, Matu Capital Oy, Momentin Group Oy, Lynx Rave Invest Oy, Juha Salminen, Mika Walkamo ja Marko Majamäki.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Bon Group Oy
Muutoksia Vanajanlinnan johdossa - Bon Group Oy:n uusi liiketoimintajohtaja Essi Pennanen aloittaa Vanajanlinnan johtajana14.4.2025 21:58:42 EEST | Tiedote
Bon Group Oy:n organisaatiorakennetta uudistetaan ja johtoryhmää vahvistetaan uudella tehtäväkokonaisuudella, liiketoimintajohtaja / hotelliliiketoiminta. Liiketoimintajohtajan tehtävään on nimitetty Essi Pennanen, 36, joka aloittaa tehtävässään 1.6.2025. Tehtävässään Pennanen vastaa Bon Groupin majoitus ja hotelliliiketoiminnasta ja raportoi Bon Group Oy toimitusjohtaja Ville Puustiselle.
A new direction for Vanajalinna under the leadership of top chef Tuomas Vierelä - aiming for a top 50 listing and the status of Finland's best hotel restaurant9.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Bon Group Oy and Vanajanlinna Group Oy merged in March 2025, and as part of the growth story, top chef Tuomas Vierelä will become the Head Chef of Vanajanlinna from August 2025. Vierelä brings the vision and expertise that will take the restaurant to a new level.
Vanajanlinna Group merges into Bon Group Oy17.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Vanajanlinna Oy, one of Finland's best-known B2B travel companies, merged with growth company Bon Group Oy on March 16, 2025. At the same time, Bon Group Oy will expand into a nationwide experience hospitality group. With the merger, Bon Group Group's turnover will increase to approximately 17 million euros and the service offering will also expand to accommodation services in addition to the previous high-quality event, meeting and party services, as well as restaurant and entertainment services.
Vanajanlinna Group yhdistyy osaksi Bon Group Oy:tä17.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Suomen tunnetuimpiin matkailualan B2B -yrityksiin lukeutuva Vanajanlinna Oy yhdistyi osaksi kasvuyhtiö Bon Group Oy:tä 16. maaliskuuta 2025. Samalla Bon Group Oy laajenee valtakunnalliseksi experience hospitality -konserniksi. Yhdistymisen myötä Bon Group konsernin liikevaihto kasvaa noin 17 miljoonaan euroon ja palvelu-tarjonta laajenee myös majoituspalveluihin aiempien korkealaatuisten tapahtuma-, kokous- ja juhlapalvelujen sekä ravintola- ja viihdepalvelujen lisäksi.
Kalle Rovanperä and Fredman Capital to speed up Pro Restaurants Oy's growth leap - with the goal of building the largest privately owned restaurant company, Bon Group Oy19.11.2024 09:00:00 EET | Press release
Investment company Fredman Capital Oy and rally world champion Kalle Rovanperä have joined Pro Restaurants Oy yesterday through a directed share issue aimed at the company's owners. The new owners strengthen Pro Restaurants Oy's position in the restaurant industry and support the company's growth goals.Fredman Capital Oy is an investment company that specializes in supporting and developing growth companies.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme