Osallistu ja kommentoi Kisahallin perusparannuksen suunnitelmia
Töölön Kisahallin eli ”Kisiksen” perusparannuksen suunnittelu etenee. Kaupunkilaiset voivat kommentoida tämänhetkisiä suunnitelmia verkkokyselyssä 14.-27.4.2025 tai osallistumalla työpajaan Kisahallilla 23.-24.4.2025.

Töölön Kisahalli on liikkujien ja urheilijoiden legendaarinen pyhättö, joka palvelee jo nyt laajalla skaalalla sisäliikuntalajien harrastajia. Perusparannuksessa Kisahallin käyttöturvallisuutta ja käytettävyyttä parannetaan, huomioiden samalla rakennuksen arkkitehtoniset ja kulttuurihistorialliset arvot. Perusparannus valmistuu tämän hetken arvion mukaan vuonna 2031.
Nyt käynnissä on tarveselvitysvaihe, jossa kaupunkilaiset kutsutaan kommentoimaan ja kehittämään syntyneitä palvelukonsepteja ja -ideoita sekä asiakaspolkuja, eli sitä, millaisia palveluita hallissa tulevaisuudessa voisi olla ja miten ne toimisivat käyttäjän näkökulmasta. Kaupunkilaiset voivat osallistua vastaamalla verkkokyselyyn tai saapumalla Kisahallin aulassa (Paavo Nurmen kuja 1 c) pidettävään Tulevaisuuden Kisahalli -työpajaan 23.-24.4.2025 klo 12-17 välisenä aikana.
Työpajaan voit tulla pistäytymään, tarkastelemaan suunniteltuja kehitysehdotuksia ja kommentoimaan niitä.
Osallistu verkkokyselyyn tästä linkistä. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan 5 kpl 10 käyntikerran sarjakortteja Kisahalliin.
Kisahalli on laajan lajikirjon kotipesä
Töölön kisahalli vastaa tulevaisuudessakin monipuolisesti usean eri käyttäjäryhmän liikunnan ja urheilun erikoisolosuhteiden tarpeisiin. Näitä käyttäjäryhmiä ovat liikuntaseurojen, ohjatun liikunnan ja vapaaharjoittelijoiden lisäksi koulut, päiväkodit sekä muut yhteisöt.
Töölön kisahallissa nyt ja jatkossakin harrastettavia lajeja ovat muun muassa ohjatun liikunnan ryhmäliikunta, koripallo, lentopallo, sulkapallo, pöytätennis, parapöytätennis, tanssi, voimanosto, painonnosto, cheerleading, rytminen voimistelu, telinevoimistelu, miekkailu sekä 5-ottelu, paini, nyrkkeily, erilaiset kamppailulajit, crossfit, e-liikunta ja monipuolinen kuntosaliharjoittelu. Uusia olosuhteita pyritään tarjoamaan lasten liikunnalle, digitaalisuutta hyödyntäville liikuntasovelluksille ja yleensä matalan kynnyksen liikunnalle.
Tavoitteena on sekä vähentää hallin energian kulutusta noin 15–20 % että kasvattaa hallin käyttöä 80 000–100 000 liikuntakerralla/ vuodessa. Lisäksi itsenäisen käytön mahdollistavien tilojen määrää kasvatetaan etenkin alle kouluikäisten lapsiin liittyen. A-hallin painopiste pidetään vapaaharjoittelussa ja B-hallissa on harjoittelun lisäksi tavoitteena tukea monipuolista tapahtumakäyttöä.
Kisahalli on pala kulttuuri- ja urheiluhistoriaa
Töölön kisahalli, kansan suussa “Kisis”, aikaisemmin Messuhalli, valmistui vuonna 1935 monikäyttöhalliksi, jossa näyttelyiden ohessa pidettiin konsertteja, juhlia ja urheilutilaisuuksia. Rakennuksen suunnittelusta käytiin vuonna 1933 arkkitehtikilpailu, jonka perusteella arkkitehdit Aarne Hytönen ja Risto-Veikko Luukkonen saivat tehtäväkseen laatia lopulliset suunnitelmat.
Halli valmistui kahdessa osassa: A-halli vuonna1935 ja jatko-osa B-halli vuosina 1950–51. Pysyvästi kodin urheilijoille ja kuntoilijoille Töölön kisahalli antoi vuonna 1975.
Töölön kisahalli kuuluu Olympiarakennusten kokonaisuuteen ja rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot huomioidaan perusparannuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Rakennuksen kaupunkikuvallinen ilme säilytetään ennallaan ja sisätiloja kehitetään alkuperäisessä hengessä. Erityisesti A-hallin päätila ja portaikot hyvin alkuperäisasussa säilyneitä kokonaisuuksia, jotka huomioidaan jatkosuunnittelussa.
Töölön Kisahallin perusparannuksen aikataulu
-
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tarvekuvaus 02/2025
-
Palvelumuotoilu ja yhteiskehittäminen 1/2025-8/2025
-
Tarveselvitys 10/2025
-
Hankesuunnitelmasta lausunto kuvan lautakuntaan 06/2026-9/2026
-
Yleis- ja toteutussuunnittelu 09/2026-11/2027
-
Rakentaminen 5/2028-2031
Tästä tiedotteesta julkaistaan samansisältöinen versio ruotsiksi ja englanniksi hel.fi-verkkosivuilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tarja LoikkanenLiikuntajohtajaHelsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, liikuntapalvelut
Puh:09 3108 7722tarja.loikkanen@hel.fiEeva HaapanenProjektipäällikköHelsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, liikuntapalvelut
Puh:09 3105 0926eeva.haapanen@hel.fiAnne EuramaaVuorovaikutusasiantuntijaHelsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
Puh:09 3103 2411anne.euramaa@hel.fiKuvat





Linkit
Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
15.4. päätöstiedote: kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskuksen hankesuunnitelman ja puoltaa Pitäjänmäen kirjaston ja nuorisotalon hankesuunnitelmaa.15.4.2025 18:26:53 EEST | Tiedote
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan 15.4.2025 kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Lautakunta hyväksyi mm. Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskuksen hankesuunnitelman. Keskuksen rakennustöiden on tarkoitus alkaa syyskuussa 2026 ja toiminnan tiloissa joulukuussa 2029. Rakennus on merkittävin lisäys Helsingin liikuntapaikkatarjontaan viime vuosikymmeninä. Tuleva keskus tulee palvelemaan koko Etelä- ja Länsi-Helsinkiä sekä houkuttelemaan asiakkaita kauempaakin.
Ekohyllyjen suosio yllätti Helsingin kirjastot – Ekoviikko kutsuu kaupunkilaiset toimintaan15.4.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunginkirjasto on perustanut kirjastoihin ekohyllyt tavoitteenaan tuoda ympäristöön liittyvä tieto aiempaa paremmin kaupunkilaisten ulottuville. Ekohyllyjen aineisto on ollut niin suosittua, että hyllyt tyhjenevät jatkuvasti. Tänä keväänä Helsingin kirjastoissa järjestetään ensimmäistä kertaa Ekoviikko, jonka myötä kirjastot täyttyvät ympäristöaiheisista tapahtumista.
Miljöhyllornas popularitet överraskade Helsingfors bibliotek, nya Ekoveckan hoppas inspirera stadsborna till miljövänliga handlingar15.4.2025 08:29:00 EEST | Pressmeddelande
Helsingfors stadsbibliotek har inrättat miljöhyllor på biblioteken med målet att göra information om miljön mer lättillgänglig för stadsborna. Miljöhyllorna har blivit så populära att de ofta har tömts snabbt; i mars var nästan hälften av miljöhyllornas material utlånat. Den här våren ordnar Helsingfors bibliotek för första gången Ekoveckan med evenemang med miljötema.
Stadsmuseets sommarutställning utmanar din uppfattning om avfall15.4.2025 07:00:00 EEST | Pressmeddelande
Helsingfors stadsmuseum öppnar utställningen Skräp! veckan före vappen. Med utställningen hoppas museet locka stadsborna att lära sig om betydelsen av hushållsavfallets kretslopp och miljöansvar under olika tidsperioder. Skräp! riktar sig särskilt till barnfamiljer och bjuder på roliga uppgifter och fyndiga teman.
Helsingin kaupunginmuseon kesänäyttely keikauttaa käsityksesi roskasta15.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunginmuseossa aukeaa viikkoa ennen vappua erityisesti lapsiperheille suunnattu Roskaa! -näyttely, joka kutsuu kaupunkilaiset pohtimaan kotitalousjätteiden kiertokulkua ja ympäristövastuun merkityksiä eri aikoina leikkimielisten tehtävien ja erilaisten teemojen avulla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme