Logistiikka-alan tunnustukset Visit Turku Archipelagolle ja Reima-robotille
Varsinaissuomalaiseksi logistiikkayritykseksi on valittu Visit Turku Archipelago ja logistikkatoimijaksi Reima-lajittelurobotti. Turun kauppakamari ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Varsinais-Suomen alue myöntävät joka toinen vuosi tunnustuksia vuoden varsinaissuomalaiselle logistiikkayritykselle sekä -toimijalle. Tunnustukset myönnetään valtakunnallisesti merkittävästä Varsinais-Suomen alueella toteutetusta työstä Suomen logistiikkatoimialan ja logististen palveluiden kehittämiseksi. Tunnustukset jaettiin Turun kauppakamarin kevätkokouksen yhteydessä 22. huhtikuuta.

”Visit Turku Archipelago siivittää asiantuntevalla ja innostavalla toiminnallaan koko Turun alueen ja maailman saaririkkaimman ja kauneimman saariston matkailun arvoiseensa menestykseen. Saavutettavuus on matkailun kehittämisen ydinseikkoja, ja Visit Turku Archipelagon menestystarina on jo ensimmäisten toimintavuosiensa aikana saavuttanut tärkeitä merkkipaaluja. Esimerkiksi Turun lentoliikenteen eteen tehty laaja ja pitkäaikainen vaikuttamistyö tuottaa nyt toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovin johdolla tulosta, kun muun muassa suora yhteys välillä Turku-Kööpenhamina avataan”, kuvailee perusteluissa Turun kauppakamarin kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja Heidi Saaristo-Levin.
Valintaan osallistuneet valiokuntalaiset arvostavat jatkuvaa positiivista vaikuttamistyötä yhteyksien parantamiseksi ja kehittämiseksi.
”Olemme aidosti yllättyneitä ja otettuja tästä tunnustuksesta. Visit Turku Archipelagon tavoitteena on vahvistaa alueemme saavutettavuutta lentäen, kestävästi ja määrätietoisesti. Uudet lentoyhteydet, kuten huhtikuussa avattu Turku–Kööpenhamina, eivät ainoastaan helpota liikkumista – ne avaavat mahdollisuuksia kansainväliselle yhteistyölle sekä elinkeinoelämän ja matkailun kasvulle. Tunnustus rohkaisee meitä jatkamaan tätä työtä koko alueen hyväksi”, kiittää Visit Turku Archipelagon toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi.
Vuoden 2024 logistiikkatoimijaksi puolestaan valittiin Postin tarpeisiin kehitetty Reima-robotti. Automaatio yleistyy pakettilajittelussa, mutta Reiman kaltaiset robotit ovat yhä harvinaisia.
"Reima-robotti on erinomainen esimerkki siitä, kuinka eri toimijat (Posti, AMD Silo AI ja Roboco) voivat yhdessä kehittää uusia Proof of Concept -ratkaisuja, jotka onnistuttuaan otetaan osaksi prosesseja. Innovaatioiden kehittäminen ja käyttöönotto eivät ole helppoja tehtäviä, mutta ne ovat välttämättömiä työn tuottavuuden parantamiseksi. Tuottavuuden lisäksi Reima edistää työturvallisuutta nostamalla raskaat paketit työntekijöiden puolesta kuljetusyksiköihin. Reima on myös saavuttanut kansainvälistä huomiota", perustelee valintaa Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Varsinais-Suomen alueen varapuheenjohtaja Janne Lausvaara.
”Olemme ylpeitä työkaveristamme Reima-robotista, joka on ansainnut palkinnon yhdessä postilaisten ja kumppaniemme kanssa. Liedon logistiikkakeskuksen työntekijät ovat ottaneet Reiman hyvin mukaan tekemiseen ja perehdyttäneet sitä antamalla aktiivisesti palautetta. Robotti on yhä prototyyppi, ja sen kehitys jatkuu. Selvitämme, voisivatko vastaavat ratkaisut tukea ihmisten tekemää lajittelutyötä myös eri työvaiheissa”, sanoo Postin teknologia- ja innovaatiopäällikkö Jari Paasikivi.
Lisätiedot:
Turun kauppakamarin kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja Heidi Saaristo-Levin, puh. 050 546 2936
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Varsinais-Suomen alueen varapuheenjohtaja Janne Lausvaara, puh. 045 635 2653
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Turun kauppakamarin kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja Heidi Saaristo-Levin, puh. 050 546 2936
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Varsinais-Suomen alueen varapuheenjohtaja Janne Lausvaara, puh. 045 635 2653
Kuvat


Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä, ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917, ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari
Kauppakamarit: Hoitoon on päästävä – sotekustannukset läpinäkyviksi4.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Sote-palveluiden uudistamiseen tarvitaan uusi vaihe: hyvinvointialueiden tuottavuutta on parannettava keskittymällä vahvemmin toimintatapojen muuttamiseen. Hoitoon on päästävä ja se onnistuu parhaiten, kun hyvinvointialue toimii yhteistyössä alueen yritysten kanssa sote-palveluiden tuottamisessa. Kustannustehokkuuden perusedellytys on kustannusten läpinäkyvyyden lisääminen.
Kansainvälinen kilpailukykyinen väyläverkosto7.3.2025 08:03:00 EET | Tiedote
Turun kauppakamari toivoo jättämässään Liikenne 12 -lausunnossaan vahvempaa elinkeinoelämän ja tavaraliikenteen näkökulmaa sekä painotusta kansainväliseen saavutettavuuteen, erityisesti länsiyhteyksiin. ”Elinkeinoelämän tarpeet liikenneinfralle ja –palveluille tulisi nostaa painokkaammin esiin Liikenne 12 -suunnitelman tavoitteissa esimerkiksi nostamalla Suomen logistinen kilpailukyky suunnitelman päätavoitteisiin”, arvioi Turun kauppakamarin vaikuttamispäällikkö Krista Ahonen. Liikenne 12-suunnitelma on 12-vuotinen strateginen dokumentti, jossa käsitellään koko Suomen liikennejärjestelmää valtakunnallisella tasolla kaikissa väylämuodoissa.
Kerttulin lukiolle ICT-teko-tunnustus6.3.2025 11:00:00 EET | Tiedote
Turun kauppakamarin ICT-teko-tunnustus myönnettiin tänä vuonna Kerttulin ICT-lukiolle. Turussa sijaitseva lukio on Suomen ainoa ICT-alan erityislukio. ICT-valiokunnan myöntämä vuosittainen tunnustus jaettiin alan seminaarissa 6. maaliskuuta.
Tekoälyn hyödyntäminen karkaa yhä useammalla yrityksellä tulevaisuuteen6.3.2025 00:01:00 EET | Tiedote
”Tällä hetkellä varsinaissuomalaisissa yrityksissä hyödynnetään eniten tekoälyn kielimalleja henkilökohtaisissa työtehtävissä, kuten tiedon hakemisessa verkosta tai sähköposteista. Tekoälyllä luodaan ja muokataan tekstisisältöjä tai käännetään tekstiä kieleltä toiselle. Jotkut yritykset luovat markkinointitarpeisiinsa myös grafiikkaa. Yhteistä on se, että valtaosa käytöstä kohdistuu yksilön työtehtäviin”, sanoo Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtaja ja Lounea Yritysratkaisut Oy:n toimitusjohtaja Petri Syväjärvi.
Varsinaissuomalaisten yritysten TKI-investointien suurimmat pullonkaulat ovat taloustilanne, rahoitus ja kasvuhalukkuuden puute30.1.2025 00:01:00 EET | Tiedote
Turun kauppakamarin jäsenkyselyn tuoreet luvut tammikuulta antavat viitteitä hienoisista kasvuodotuksista TKI-investointeihin. Varsinaissuomalaisten yritysten tutkimus- ja kehittämisinvestointeja selvittäneeseen kyselyyn vastasi 119 jäsenyritystä. Vastaajista suurin joukko on teollisuuden alan yrityksiä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme