Finna-verkkokirjasto kattavasti käytössä ammattikorkeakouluissa

Monen ammattikorkeakouluopiskelijan lukuvuoden alkuun on tänä syksynä kuulunut tutustuminen uuteen verkkokirjastoon. Finna-palveluun perustuvat verkkokirjastot on otettu syyskuussa käyttöön kaikissa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla toimivissa ammattikorkeakouluissa. Uudet verkkokirjastot tarjoavat helpon pääsyn opiskelussa ja tutkimuksessa tarvittaviin aineistoihin: kansainvälisiin ja kotimaisiin e-julkaisuihin, kirjoihin, lehtiin, opinnäytteisiin ja tietokantoihin.
Osassa oppilaitosten kirjastoja Finna-palveluun perustuva verkkokirjasto on ollut käytössä jo pidempään. Palvelu on saanut kiitosta opiskelijoilta: Joulukuussa 2015 toteutetussa asiakaskyselyssä 96 % ammattikorkeakoulujen opiskelijoista kertoi suosittelevansa verkkokirjastoa myös muille.
Satakunnan ammattikorkeakoulu on yksi ensimmäisistä Finnan käyttöönottaneista korkeakouluista. Elokuussa 2014 avattu samk.finna.fi on ollut hyvin käytetty työväline, ja verkkokirjastossa tehdään vuosittain 250 000 hakua. Opiskelijat hakevat Finnasta kursseihin ja tentteihin liittyvää kirjallisuutta, etsivät sopivaa lähdekirjallisuutta opinnäytetyötä varten sekä uusivat ja varaavat lainoja.
"Opintoihin liittyvissä tehtävissä tarvitaan paljon tietoa. Koska opinnot ovat suureksi osin verkossa, on luonnollista, että myös materiaali on helposti saatavilla verkon kautta. Tähän tarkoitukseen Finna on aivan loistava ja helppokäyttöinen työkalu etsiä tietoa eri tietokannoista", toteaa Finnan käyttäjäkyselyyn vuonna 2015 vastannut Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelija.
Ammattikorkeakoulujen verkkokirjastot osa kansallista Finna.fi-palvelua
Kansalliskirjasto on kehittänyt Finnan suomalaisten kirjastojen, arkistojen ja museoiden asiakkaille. Kirjastot, arkistot ja museot voivat rakentaa omat verkkopalvelunsa Finnan tarjoamalle alustalle. Ammattikorkeakoulujen uudet verkkokirjastot perustuvat Finnan alustaratkaisuun.
Kaikkien Finnassa mukana olevien organisaatioiden aineistot kootaan myös kansalliseen Finna.fi-verkkopalveluun, josta löytyy jo yli 11 miljoonan kirjan, artikkelin, valokuvan, taideteoksen, asiakirjan tai muun aineiston tiedot.
Finna perustuu avoimeen lähdekoodiin ja sitä kehittää ja ylläpitää Kansalliskirjasto yhdessä kumppaneidensa kanssa. Keskitetyn kansallisen verkkopalveluratkaisun mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanke.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
palvelusuunnittelija Maria Virtanen, Kansalliskirjasto, puh. 050 448 7568, maria.virtanen(at)helsinki.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Asteroidin törmäysuhka-arviot Maahan ja Kuuhun tarkentuneet2.4.2025 12:23:06 EEST | Tiedote
Kansainvälinen tutkijaryhmä seuraa parhaillaan tarkasti Maan lähiasteroidia 2024 YR4. Viimeisimpien havaintojen perusteella asteroidin törmäystodennäköisyys Maahan vuonna 2032 pieneni 3 prosentista alle 0,001 prosenttiin.
Sukeltajakuoriaiset kertovat kaupunkiluonnon monimuotoisuudesta2.4.2025 08:59:09 EEST | Tiedote
Lammen rantojen ruoppaus tai vesikasvien poisto voivat vaarantaa sukeltajakuoriaisten elinoloja.
Vuoden dosentti 2025 on Esko M. Laine1.4.2025 17:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston dosenttiyhdistys on valinnut vuoden 2025 dosentiksi ma. yliopistonlehtorin, kirkkohistorian dosentti, teologian tohtorin Esko M. Laineen.
Helsingin yliopiston sijoitustoiminta menestyi erinomaisesti vuonna 202431.3.2025 09:10:33 EEST | Tiedote
Sijoitustoiminnan tuotto oli yli 18 prosenttia ja sijoitusvarallisuus kasvoi 122 miljoonaa euroa. Sijoitusraportti 2024 on julkaistu.
Rahapelilainsäädäntö: asiantuntijoita medialle27.3.2025 13:27:49 EET | Tiedote
Helsingin yliopisto on julkaissut tutkimuksen perustuvan politiikkasuosituksen rahapelilainsäädännöstä. Tutkimustieto osoittaa selvästi, että rahapelien markkinointia on säädeltävä huomattavasti uutta lakiehdotusta tiukemmin haittojen ehkäisemiseksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme