Food&Events Tapahtumaravintolat siirtyy asteittain täysin muovittomaan oluttuoppiin tapahtuma-areenoilla

Restelin operoima Food&Events Tapahtumaravintolat tuo yhdessä Kruunukartongin kanssa ensimmäisenä Suomessa täysin biohajoavan oluttuopin tapahtuma-areenoille.
Kruunukartonki on erikoistunut kartongista valmistettaviin kertakäyttöastioihin. Ensimmäisenä Helsingin Jäähallilla pilotoitavat tuopit on valmistettu muovittomasta kartongista. Tuopit soveltuvat mietojen alkoholijuomien tarjoiluun, koska ne on päällystetty vesidispersiopäällysteellä muovin sijasta.
”Täysin uuden materiaalin myötä oluttuopit voidaan kierrättää paperinkeräyksessä tai kartonginkeräyksessä, toisin kuin normaalisti kertakäyttökupeissa käytettävän muovipäällysteisen kartongin”, sanoo muovittoman kuppikartongin kehitystyössä mukana ollut Matti Salonoja Kruunukartongilta.
”Vesidispersiopäällysteinen kartonki hajoaa 100-prosenttisesti”, toteaa mukin myynnistä vastannut Antti Orrenmaa.
Tapahtumanjärjestäjät ja kuluttajat hakevat jatkuvasti vastuullisempia ja helposti kierrätettäviä vaihtoehtoja erilaisille muovipakkauksille. Tapahtuma-areenoilla erilaisten kertakäyttöpakkausmateriaalien määrä on suurta ja niille etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.
”Tapahtuma-areenoiden pikaruokaravintoloissa ei voida täysin välttää kertakäyttöpakkauksia, jotta ruoka-annokset voidaan tarjoilla turvallisesti”, sanoo Kristian Helanne.
”Kehitämme jatkuvasti toiminnastamme entistä vastuullisempaa. Täysin kierrätettävien biohajoavien oluttuoppien pilotointi on yksi konkreettinen vastuullisuusteko, joka vie meitä oikeaan suuntaan. Täysin muoviton kartonki tuo monia mahdollisuuksia pikaruokapakkauksiin” Helanne jatkaa.
Vastuullisuus näkyy myös tapahtumaravintoloiden muussa tekemisessä.
”Mukien kannet ja pillit jätetään pois silloin, kun niitä ei ehdottomasti tarvita, tai kun asiakas ei niitä pyydä. Raaka-aineet ja tuotteet hankitaan vastuullisilta toimijoilta, ja ravintoloissamme suositaan kotimaisia tuotteita sesonkien mukaan. Olemme myös lähteneet yhdessä ResQ:n kanssa taistelemaan ruokahävikkiä vastaan”, Helanne sanoo.
Food&Events Tapahtumaravintolat operoi Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla ja Tampereen Jäähallilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kristian Helanne, Ketjujohtaja
Food&Events Tapahtumaravintolat -ketju, Restel Ravintolat Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki
+358 (0) 40 831 8300 | kristian.helanne@restel.fi
Matti Salonoja
Länsipahvi Oy
Rakentajantie 31
20780 Kaarina
+358 (0) 44 542 4768 | matti.salonoja@kruunukartonki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta. Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla kuten Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla, Tampereen Jäähallilla, Turun Messukeskuksessa ja Helsingin Musiikkitalossa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
Restel ja Neste aloittavat yhteistyön osassa Suomen liikenneasemaverkostoa4.3.2025 11:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Neste Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee ravintola- myymälä- ja autoilupalvelujen tarjoamista osalla Neste- asemia. Restelillä on jo kokemusta liikenneasemien ravintolapalveluista, joten uusi yhteistyö on erinomainen lisä konsernin ravintolavalikoimaan.
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille27.2.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Veikkaus Oy ovat solmineet sopimuksen Casino Helsingin ravintolapalveluista. Restelin tavoitteena on kehittää kasinon ravintolapalveluita ja varmistaa, että asiakkaat saavat siellä unohtumattomia elämyksiä myös tulevaisuudessa.
Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille16.1.2025 09:45:00 EET | Tiedote
Restel on voittanut kilpailutuksen Helsinki Congress Paasitornin ravintolatoiminnan toteuttamisesta. Restelin innovatiivisuus sekä vahva kokemus ja näytöt tapahtumatalojen ravintolatoimintojen toteuttajana olivat kilpailutuksessa ratkaisevia tekijöitä.
Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu30.9.2024 13:00:00 EEST | Tiedote
Ravintolayhtiö Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu Mikael Backmanin päätettyä jäädä pois yhtiön johdosta. Restel Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön hallituksen jäsen eMBA Sari Saaren. Saari aloittaa Restel-konsernin johdossa 1.1.2025. Tällä hetkellä Saari toimii Touhula päiväkodit Oy:n toimitusjohtajana.
Rax avaa uuden ravintolan Rukalle!3.9.2024 07:00:00 EEST | Tiedote
Uusi RAX Pizzabuffet avautuu Rukalle vuoden 2024 loppupuolella palvelemaan talvisesongin asiakkaita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme