MessukeskusMessukeskus

Gastro loikkaa tulevaisuuteen: hyönteissyönti, ruoan 3D-printtausta ja tulevaisuuden kouluravintola

Jaa
Syödäänkö tulevaisuuden kouluravintolassa hyönteisjauheesta tehtyjä lihapullia jumppapallojen päällä? Printtaako huippuravintola jälkiruokansa 3D-printterillä? Gastro Helsinki harppaa askeleen tulevaisuuteen, kun messuilla esitellään 3D-suklaatulostin, Tulevaisuuden kouluravintola ja hyönteissyönnin hyödyt. Gastro avaa keskiviikkona 16.3. ovensa horeca-alan ammattilaisille Messukeskuksessa.

Gastrossa ensiesitellään Ravintolakoulu Perhon yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kanssa toteuttama 3D-suklaatulostin. Laitteella voi tulostaa vaikkapa suklaakoristeita. Perhon tarkoitus on tutkia 3D-tulostimella automatisoinnin ja robotiikan mahdollisuuksia ravintola- ja konditoriamaailmassa.

- Tulostimella voi tulostaa esimerkiksi pienen suklaakupin, jonka tekeminen käsin on vaativaa ja aikaa vievää. Tuote mallinnetaan 3D-mallinnoksella ja printteri pursottaa tuotteen tummasta suklaasta, sanoo Ravintolakoulu Perhon opettaja Heikki Andrell.

Tulostin on syntynyt ravintola-alan tulevaisuuden osaamistarpeiden kartoittamista tutkivassa hankkeessa. Laitteen ovat rakentaneet TTY:n kone- ja tuotantotekniikan laitoksen ammattiainekerho Pullonkaulan opiskelijat Max Angelma, Anders Lorvi ja Mikko Tuomisto alan yritysten tukemina.

Kouluravintola rakentuu monimuotoisista maailmoista

Fazer Food Servicesin Tulevaisuuden kouluravintola Gastro-messuilla on kurkistus tulevaisuuden koulun ruokailuhetkiin. Ravintolan tarkoitus on herättää alan ammattilaiset pohtimaan, miten lapselle luodaan elämys ruoasta koulupäivän aikana ja näkemään kouluravintola osana opetussuunnitelman mukaista ruokakasvatusta. Tulevaisuuden kouluravintola on oppimispaikka, joka rakennetaan yhdessä kouluravintolan henkilökunnan, oppilaiden, opettajien, vanhempien ja kuntapäättäjien kanssa.

- Rakennamme kouluravintolaan erilaisia maailmoja ja teemme ravintolasta nykyruokaloita monimuotoisemman. Tulevaisuuden kouluravintolassa on seisomapisteitä, jumppapalloja istuimina ja mahdollisuus nauttia lounasta myös yksin, omassa rauhassaan. Lounaan jälkeen kouluravintola palvelee myös oppimisympäristönä, maalailee Erja Sulanne. Sulanne toimii Fazer Food Servicesilla kehityspäällikkönä, vastuualueenaan erityisesti koulumaailma.

Gastro-messuille rakennettavan Tulevaisuuden kouluravintolan yhteistyökumppaneita ovat Vallila, E.Ahlström, Metos, Naturvention ja Messukeskus.

Tulevaisuuden kouluravintolassa jauhomatoja?

Hyönteiskokki Topi Kairenius uskoo, että hyönteiset tulevat ravintoloiden valikoimiin vuonna 2018, jolloin hyönteiset voivat ensimmäistä kertaa saada elintarvikeluokituksen.

- Aivan varmasti silloin ensimmäiset ravintolat tarjoavat hyönteisiä samaan tapaan kuin esimerkiksi katkarapuja ja muita äyriäisiä. Julkiset ruokapalvelut taas voisivat käyttää hyönteisjauhetta korvaamaan lihaa vaikkapa lihapullissa, Kairenius veikkaa.

Ruoka-alan ammattilaisten kiinnostus hyönteissyöntiä kohtaan kasvaa koko ajan. Kairenius toivookin ruokaihmisistä sanansaattajia.

- Gastrossa esittelen, minkälainen potentiaalinen proteiininlähde hyönteisravinto on sekä näytän, miten hyönteisiä ja niistä valmistettuja tuotteita ammattilaisten keittiöissä voi käyttää, Kairenius kertoo.

Topi Kairenius esiintyy Gastrossa päivittäin. Lisäksi Madventuresin Riku Rantala puhuu messuilla hyönteistalouden globaalista vaikutuksesta tulevaisuuden ruokapulaan.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p.0405154216, johanna.suni@messukeskus.com 

3D-tulostin:
Ravintolakoulu Perho, Heikki Andrell p. 050 3520110

Tulevaisuuden kouluravintola:
Fazer Food Services, viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, p. 050 380 4996, satu.ikaheimo@fazer.com

Topi Kairenius, p. 045 667 4838

Gastro Helsinki 16.–18.3.2016
Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen johtava ammattikeittiö-, hotelli- ja ravintola-alan tapahtuma esittelee uutuudet ja trendit alan horeca-alan ammattilaisille. Sisäänpääsy ammattilaisille kutsukortilla ja rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 10–18 ja pe 10–17. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki |

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.

Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2023 pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.

Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 187 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 2,535 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Lasten uimataito nousuun: Lapsimessut ja SUH yhteistyöhön11.3.2025 09:35:02 EET | Tiedote

Lapsimessut ja Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto (SUH) ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kannustaa lapsiperheitä jo varhaisessa vaiheessa uimataidon saloihin. SUH tuottaa uimataitoon liittyvää ohjelmaa Lapsimessuilla ja saa samalla ympärivuotisen näkyvyyden Lapsimessujen somekanavat käyttöönsä. Lisäksi Lapsimessuilla lanseerataan SUH:n uudet uinninopetuksen suositukset.

Kevätmessujen Trendikoti on oodi ilolle ja esittelee pehmeitä ratkaisuja yhdessä asumiseen11.3.2025 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen Trendikoti esittelee neljä ajankohtaista sisustustrendiä väripaletteineen ja tuotteineen. Raikkaat ja rehelliset kuosit valtaavat kodin tunnelman eloisuudellaan ja väreistä keltainen korostuu ilon lähteenä. Suomen suurin puutarhanhoidon, asumisen ja rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus inspiroi kevätkauteen Helsingin Messukeskuksessa 27.–30.3.2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye