Helsingin tislaamolle maailmanluokan viskikellari
Helsingin ruokamatkailukartta täydentyy pikkujoulukaudeksi kaupungin ainoan tislaamon viskikellarilla, jossa kypsyy yli 100 000 litraa huippulaatuista kotimaista viskiä. Satojen tammitynnyrien lisäksi kellarissa on kokous- ja tapahtumatilat sekä viskin maisteluun ja monipuolisen makumaailman opiskeluun rakennettu baaritila. Holvikaarirakenteisen kellarin paksut seinät on muurattu luonnonkivilohkareista ja tila on ainutlaatuinen koko kansainvälisessä viskimaailmassa.
”Ensimmäiset maininnat Sörnäisten panimon jääkellarista ovat 1860-luvun lopulta. Tuolloin meren rantaviiva oli hyvin lähellä sisäänkäyntiä, joten merestä talvella sahatut jääkuutiot oli helppo vetää ovesta sisään. Jäät säilyivät paksujen kiviseinien sisällä yli kesän. Viilennystä tarvittiin tuolloin uuden oluttyypin, varasto-, eli laeger-oluen valmistukseen. Nyt upea maakellari pääsee taas oikeuksiinsa ja kypsyttämään tammitynnyreihin varastoitua ruisviskiämme juuri oikeanlaisessa lämpötilassa ja kosteudessa. Kellariolosuhteet myös vähentävät viskin haihtumista, eli tavallisista viskivarastoista tuttua enkelten osuutta”, kertoo The Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen ja jatkaa:
”Enkelten sijaan haluamme tuottaa maailman parasta viskiä korkeaa laatua arvostaville ihmisille. Suomessa kasvaa maailman paras ruis, ja se ansaitsee arvoisensa jatkojalosteen. Viskin matka pellolta lasiin on kuitenkin pitkä, sillä sen kypsyminen vie aina vähintään kolme vuotta. Suuressa ja turvallisessa kellarissamme on helppo kypsyttää viskejä pitkäänkin ikään.”
101 Whiskies to try before you die
Maailman arvostetuimpiin viskiasiantuntijoihin ja -kirjailijoihin kuuluva Ian Buxton on valinnut helsinkiläisen sataprosenttisen ruisviskin lokakuussa ilmestyneeseen 101 Craft & World Whiskies (to try before you die) -kirjaansa. Buxton on tutustunut viskien lisäksi myös Helsingin tislaamokokonaisuuteen, jota hän pitää kansainvälisestikin ainutlaatuisena.
”Suomeen on kehittynyt korkealaatuinen viskiteollisuus, joka skotlantilaisen viskiperinteen kopioimisen sijaan on uskaltanut luoda ainutlaatuisen paikallisen tyylinsä. Suomalainen ote viskiin onkin ansaitusti herättänyt huomiota maailman näyttämöllä. Helsingin tislaamolla on ollut tässä menestystarinassa tärkeä rooli, joten sillä on ansaittu paikkansa maailman kiinnostavimpien viskien valikoimassa. Kiinnostavien juomien keksimisen ja kehittämisen lisäksi Helsinki Distilling Company on luonut tislaamonsa ympärille viihtyisän ja elämyksellisen kokonaisuuden, jossa yleisö voi nähdä viskin koko matkan lasiin saakka ja oppia kuinka hienoja jalojuomia valmistetaan ja nautitaan”, kertoo tietokirjailija Ian Buxton.
Opastetuille kierroksille viskin makumaailmaan
”Tislaamokierroksella viskien maailmaan pääsee tutustumaan hyvin läheltä. Kerromme joko yleisellä tasolla viskin valmistuksesta tai syvemmin eri kypsytysmenetelmistä ja erilaisista viskityypeistä. Tärkeä osa kierroksia ovat myös tastingit. Niiden aikana haistellaan ja maistellaan viskejä ja jutellaan niistä yhdessä”, Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen kertoo ja muistuttaa, että myös tislaamoravintola palvelee asiakkaita lounaasta illalliseen.
The Helsinki Distilling Companyn viskikellari ja vierailukeskus faktoina
- Rakennettu 1860-luvullapaikalta louhituista luonnonkivistä
- Toiminut Sörnäisten panimon jääkellarina
- Varaston koko noin 300 neliömetriä, holvikaaren korkeus noin 8 metriä.
- Toimii nykyisin yli 100 000 viskilitran kypsytyskellarina
- Viskikellarissa on myös kokous- ja tapahtumatilat 50 hengelle ja tasting-baari
- Kotimaisesta rukiista valmistettavan viskin lisäksi tislaamo valmistaa giniä, akvaviittia, tyrnipontikka, ginilikööriä ja muita innovatiivisia alkoholijuomia.
- Yleisölle avoimet tislaamokierrokset perjantaisin ja lauantaisin kello 18.00, muuten sopimuksen mukaan. Kierros sisältää tutustumisen tislaamoon ja kellariin sekä viskitastingin.
- Tislaamoravintola avoinna tiistaista lauantaihin, keittiömestarina Pauli Novitsky
- Tislaamon osoite: Työpajankatu 2a R3, 00580 Helsinki, kellarille erillinen opastus.
Helsingin Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen ja ainoa tislaamo Helsingissä. Se tunnetaan ennen kaikkea luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Tislaamo on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa ja tislaamon tislaajamestari Mikko Mykkänen nimitettiin artesaanitislauksen arvostetuimpiin kansainvälisiin tapahtumiin kuuluvassa Destille Berlin -kilpailussa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi vuonna 2018.
@helsinkidistilling #hdco #helsinkiwhiskey #viskikellari #helsinkidistilling #tislaamobar
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Huippusuosittu Kupoli-cocktailbaari sai uuden vetäjän14.1.2025 11:47:33 EET | Tiedote
Yksi Suomen cocktail-kentän pioneereista ja tunnetuimmista baarimestareista Timo Siitonen astuu NH Collection Helsinki Grand Hansan Bar Managerin saappaisiin. Hän ottaa vetovastuun Uuden ylioppilastalon tornissa sijaitsevasta, huippusuositusta Kupoli-cocktailbaarista sekä matkailijoiden ja helsinkiläisten rentona kohtaamispaikkana tunnetusta Hansa Cafén baarista.
Kutsu medialle: Vuoden matkakohde Viro, infotilaisuus Matkamessuilla 16.1. klo 13-1420.12.2024 10:14:22 EET | Tiedote
Suomalaisia hemmotellaan naapurilla, joka täyttää matkailun megatrendeistä useimmat. Miten juuri vuoden ulkomaanmatkakohteeksi valittu pieni naapurimme ylläpitää positionsa suomalaisten suosituimpana määränpäänä ja mitä voi itsestään kertoa sellainen, josta kaikki muka jo tiedetään? Visit Estonia ja maailman tiheimmin liikennöityä kahden pääkaupungin välistä merisiltaa ylläpitävät Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line järjestävät jo messuperinteeksi muodostuneen infotilaisuuden Helsingin Matkamessujen ammattilaistorstaina 16. tammikuuta kello 13.00-14.00. Viro-info on osa Matkatieto-seminaaria messuhallissa 6.
Golden Globes valitsi suomalaisen luksusbrändin tähtien VIP-lahjaksi18.12.2024 09:39:05 EET | Tiedote
Eksoottinen suomalainen luksus tekee pohjoismaista matkailuhistoriaa Hollywoodissa tammikuun 5. päivänä järjestettävässä Golden Globes -palkintogaalassa. Kaikki Golden Globe -voittajat ja palkintokategorioiden esittelijät saavat tapahtuman järjestäjiltä maailman ylellisimmäksi kassiksi nimetyn VIP-lahjan, jonka sisältö on tänä vuonna arvoltaan miljoona dollaria. Yli 25 luksustuotteen ja -elämyksen listakärjessä ovat suomalainen lentoyhtiö Helsinki Citycopter ja luksusmatkatoimisto ACX ACCESS, joiden Golden Globe -voittajalle rakentama matkapalkinto on ainutlaatuinen revontulielämys yhdistettynä luksuslomaan Lapissa ja Helsingissä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pohjoismainen tuote tai -palvelu on mukana maailman suurimpiin kuuluvassa viihdetapahtumassa.
Sujuvasti ja turvallisesti kotiin pikkujouluista28.11.2024 15:11:09 EET | Tiedote
Yöbussi ehti huristaa nenän edestä ja taksijono kiemurtelee kulman taakse, kotimatka voi latistaa hilpeän juhlatunnelman ja illasta jäädä ikävä maku suuhun. Nappaa kokeneen taksiammattilaisen vinkit turvalliseen ja sujuvaan liikkumiseen pikkujouluaikaan.
Helsingissä on kypsynyt historiallinen 10-vuotias viski21.11.2024 15:06:52 EET | Tiedote
Helsingin Kalasataman Teurastamolla tehtiin syksyllä 2014 suomalaista alkoholijuomahistoriaa, kun The Helsinki Distilling Company tynnyröi ensimmäiset kotimaisesta ohra- ja ruismaltaasta tislaamansa viskierät. Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja valmiita viskinystävien maistettavaksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme