Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu pääsi finaaliin Datamenestyjät-kilpailussa

Jaa
Huono-osaisuus Suomessa -palvelu yhdistää tilastotietoa yleistajuisiksi huono-osaisuuden mittareiksi ja mahdollistaa maakuntien, seutukuntien ja kuntien vertailun. Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaaliin valittiin kolme avointa tietoa hyödyntävää palvelua, joista Diakissa kehitetty karttapalvelu on yksi.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu on edennyt finaaliin Tilastokeskuksen Datamenestyjät -kilpailussa. Ensimmäistä kertaa järjestettävän kilpailun voittaja valitaan syyskuun lopulla.

– Finaalipaikka tuntuu erityisen hienolta, sillä kilpailussa on mukana todella laadukkaita avointa dataa hyödyntäviä palveluita, tutkija Joakim Zitting Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Datamenestyjät-kilpailuun saivat osallistua Tilastokeskuksen tietoja käyttävät ilmaiset ja vapaasti käytettävissä olevat palvelut. Kilpailun ideana on edistää avoimen tiedon hyödyntämistä.

– Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelun tarkoituksena on kohentaa heikoimmassa asemassa olevien tilannetta, kertoo Zitting.

Kilpailun raati valitsee voittajan, joka julkistetaan Tilastoareena 2021 -tilaisuudessa syyskuun lopulla. Kaikkiin kolmeen finalistiin voi tutustua katsomalla esittelyvideot Tilastokeskuksen sivuilta.

Karttapalvelu tukee paikallista päätöksentekoa

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu kertoo alueiden välisestä eriarvoisuudesta yhdistämällä tilastotietoja useista eri huono-osaisuuden mittareista. Palvelussa on mahdollista vertailla esimerkiksi maakuntien, seutukuntien ja kuntien pitkäaikais- tai nuorisotyöttömien osuutta, väkivaltarikoksien määrää tai pienituloisuusastetta.

Karttapalvelua on hyödynnetty paikallisen päätöksenteon tukena eri puolilla Suomea. Palvelu on kerännyt laajasti kiitosta helposta käytettävyydestä.

– Finaaliin pääsyn myötä meille tarjoutuu hyvät mahdollisuudet kehittää sivustoa entistä paremmaksi ja kattavammaksi, arvioi Zitting.

Huono-osaisuus Suomessa -palvelu on kehitetty Diakonia-ammattikorkeakoulussa.

–  Karttapalvelu on tulos monivuotisesta kehittämistyöstä, jossa on ollut mukana useita henkilöitä, kertoo Zitting.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu on kehitetty Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokran Diakin osahankkeessa. Sokra-koordinaatiota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Karttasivustoon valitut huono-osaisuusindikaattorit perustuvat Sotkanet.fi -palvelusta löytyviin tilastotietoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Nuorten mielen hyvinvointi koulutuksessa ja työelämässä on yhteinen asiamme20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Mielihyvin duunissa -hankkeen politiikkasuositus julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa keskiviikkona 20.11.2024. Vanhempi tutkija Paula Rossi korostaa, että nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi tarvitaan lisää yhteisö- ja yhteiskunnan tason keinoja. ”Yksilön vastuun korostamisen sijaan tarvitsemme vaikuttavia toimenpiteitä yhteisöjen ja yhteiskunnan tasoilla, jotta nuoret voisivat hyvin koulussa ja työelämässä.”

Diakin kehittämä ZekkiPro palkittiin parhaana innovaationa Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivässä7.11.2024 15:26:00 EET | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä ZekkiPro-digipalvelu palkittiin Innokylän Leijonan luolassa parhaana innovaationa. Raati arvosti erityisesti ZekkiPron selkeyttä, skaalautuvuutta ja vaikuttavuutta hyvinvointityön tukemisessa. ZekkiPro tarjoaa sote-organisaatioille luotettavan työkalun hyvinvoinnin mittaamiseen ja palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye