Hyödynnä Finna.fi-hakupalvelua etäopetuksessa ja tiedonhaussa
Finna tiedonhaussa
Finna.fi-hakupalvelusta löytyy runsaasti verkossa saatavilla olevia kuvia, karttoja, kirjoja, äänitteitä ja videoita, joita voi hyödyntää myös etäopettamisessa ja -oppimisessa. Aineistoihin tai valmiisiin hakutuloksiin vieviä linkkejä on helppo lisätä osaksi oppimistehtäviä. Aineistoa Finnaan tuovat suomalaiset arkistot, kirjastot ja museot, joten aineistojen yhteydestä löytyy selkeät lähdetiedot. Finnassa oppilaat voivat myös itse hakea tietoa turvallisesti ja helposti. Katso ohjeita, ohjevideoita sekä tehtäväideoita tiedonhaun opetukseen Opeta tiedonhakua -sivulta. Kurkkaa myös valmis hakutulos vanhoista opetustauluista.
Hyödynnä Finna Luokkahuoneen valmiit aineistopaketit
Finna Luokkahuone on peruskoulun ja lukion opettajan aarreaitta, josta löytyy valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita esimerkiksi historian, yhteiskuntaopin, kuvataiteen, käsityön sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen. Sisällöt ovat vapaasti käytettävissä ja voit räätälöidä niitä omaan opetukseesi sopivalla tavalla. Katso esimerkiksi yläkoulun opetukseen suunnattu Mainoskuvastoa sotien jälkeen, alakoulun ja lukion sisältöihin sopiva Esihistorian mysteeriesineitä Kansallismuseossa sekä taito- ja taideaineiden ideointiin innostava Kontio kuvakulttuurissamme. Muista kurkata, mitä lisätietoa löydät kuvien oikeassa yläkulmassa olevista muistiinpanokuvakkeista!
Esihistorian mysteeriesineitä Kansallismuseossa
Luo omia suosikkilistoja ja jaa ne oppilaille
Finnan suosikkilistoja voi hyödyntää oppimateriaalien luomisessa. Poimi suosikkilistoillesi kiinnostavat aineistot, lisää aineistojen muistiinpanoihin tehtäviä ja jaa suosikkilista linkkinä oppilaillesi. Finna Luokkahuoneen aineistopaketteja voi myös kopioida omiin suosikkeihin. Katso vinkkejä ja ohjevideo suosikkilistojen käyttöön Vinkkejä opettajalle -sivulta.
Tule mukaan myös Finna Luokkahuoneen ensimmäiselle etäklinikalle keskiviikkona 25.3.2020 klo: 15–16. Löydät lisätietoa 24.3. Finna Luokkahuoneesta. Tervetuloa mukaan: https://helsinki.zoom.us/j/516945003
Lue artikkelista kuinka äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kati Suomela on hyödyntänyt Finnaa tiedonhaun ja historian opetuksessa.
Lisätietoa
Finna.fi-hakupalvelu: www.finna.fi
Finna Luokkahuone: www.finna.fi/luokkahuone
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
suunnittelija Taru Kuhalampi, Kansalliskirjasto,
taru.kuhalampi(at)helsinki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Finna.fi-palvelu tarjoaa Suomen arkistoille, kirjastoille ja museoille mahdollisuuden tuoda aineistonsa yhteen ja kaikkien löydettäväksi. Se sisältää yli 16 miljoonaa aineistoa, joista yli 2 miljoonaa on saatavilla suoraan verkossa. Palvelua kehitetään Kansalliskirjastossa ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota.
Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Lintujen talviruokintapaikkojen määrät vähenevät20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen mukaan entistä harvempi suomalainen ruokkii lintuja. Suurimmat syyt ruokinnan vähenemiseen ovat havainnot rotista ja taloyhtiöiden tiukentuneet säännöt. Yksittäisillä ruokintapaikoilla linnuille tarjotaan kuitenkin entistä enemmän ja monipuolisempaa ruokaa.
Psykiatrisen diagnoosin synty potilaan ja ammattilaisen välillä tehtävä näkyvämmäksi19.11.2024 11:33:33 EET | Tiedote
Usein menettely psykiatristen häiriöiden antamisen taustalta häivytetään, vaikka käsitys persoonallisuushäiriön diagnoosista rakentuu potilaan ja ammattilaisen välisessä vuorovaikutuksessa.
Nuorten psykoottistyyppiset oireet kytkeytyvät masennukseen ja itsetuhoisuuteen15.11.2024 09:35:39 EET | Tiedote
Psykoottistyyppiset oireet, kuten epäluuloisuus ja epätavalliset ajatukset, ovat yleisiä nuorilla, jotka lähetetään nuorisopsykiatriseen hoitoon, ja ne liittyvät usein masennukseen ja itsetuhoisuuteen. Tutkijat korostavat niiden systemaattisen arvioinnin tärkeyttä osana nuorten hoitoa.
Mitokondrioiden kierrätys keski-iässä voi olla ratkaisevan tärkeää aivojen terveydelle14.11.2024 11:34:59 EET | Tiedote
McWilliams Lab -tutkimusryhmän uusi tutkimus korostaa keski-iän merkitystä aivojen terveydelle olennaisena ajanjaksona. Sen aikana tapahtuu merkittäviä muutoksia siinä, miten solut poistavat vaurioituneita mitokondrioita. Puutteet tässä kierrätysprosessissa on yhdistetty Parkinsonin ja Alzheimerin taudin kaltaisiin hermorappeumatauteihin, mutta viime aikoihin asti tämän prosessin tutkiminen ikääntyvissä nisäkäsaivoissa on ollut haastavaa.
Vetäytyneet nuoret rakentavat identiteettinsä kärsimyksen perustalle14.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Vetäytyneiden nuorten miesten minuus erottuu muista psyykkisten ja sosiaalisten puutteiden ja fatalistisen uhriuden kautta. Kärsimys on samalla nuorten keino torjua yksilönvastuun eetos ja kapinoida yhteiskuntaa vastaan, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta, jonka aineisto pohjautuu Hikikomero-keskustelufoorumiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme