Lahden Pelicans avaa hampurilaisravintolan
Mitä syntyy, kun istutetaan samaan pöytään lahtelainen jääkiekkolegenda ja intohimoisesti ruokaan suhtautuva MasterChef-voittaja? Syntyy herkullinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on tarjoilla aidot, käsityönä tehdyt burgerit lahtelaisille.
Yhteistyö Pasi Nurmisen luotsaaman Pelicansin kanssa sai alkunsa, kun miehet Social Burgerjointin takana, Herkko Volanen ja Pikkis ”MasterChef” Tuomonen, etsivät mahdollisuuksia tuoda palkitut burgerinsa Lahteen.
- Jääkiekkomiesten kanssa oli inspiroivaa istahtaa samaan suunnittelupöytään. Pelicans on kasvattanut ravintolatoimintaansa ja pyörittää kaupungissa jo ennestään toriterassia, lounasravintolaa sekä vastaa lukuisten isojen tapahtumien catering-palveluista, Pikkis Tuomonen sanoo.
Pelicansissa uusi franchisingsopimukseen pohjautuva yhteistyömalli otetaan vastaan innolla ja kovin odotuksin.
- Tämä on meille selkeää jatkoa strategiselle kasvulle, jota olemme lähteneet hakemaan ravintolatoiminnasta. Social Burgerjoint on kiinnostava brändi ja tuote kerrassaan loistava. Uskon, että lahtelaiset ottavat ravintolatulokkaan innolla vastaan, Pelicansin taloutta ja ravintolapuolen operatiivista toimintaa johtava Lauri Pöyhönen kertoo.
Festareita kiertäneestä ruokarekasta taipaleensa aloittanut Social Burgerjoint on kasvanut lyhyessä ajassa burgeriketjuksi, jonka ravintoloita löytyy Lahden lisäksi Haminasta, Porvoosta, Keravalta ja Helsingistä. Lahteen perustettava ravintola on ketjun seitsemäs. Ravintola avataan lokakuun aikana osoitteessa Mariankatu 2.
- Uusia ravintoloita avataan, kun sopivan sijainnin lisäksi löydämme toimintaa pyörittämään kanssamme samat unelmat jakavat, intohimoiset tekijät. Nurmisen ja Pelicansin kanssa yhteinen sävel löytyi heti, Tuomonen lupaa.
Lahden ravintola noudattaa Social Burgerjointin testattua ja hyväksi havaittua konseptia.
- Konsepti on yksinkertainen. Mitään salaisia reseptejä meillä ei ole, vaan pääosassa on aina pihvi. Tämä on valitettavan usein unohtunut artesaaniburgeritrendissä, Tuomonen sanoo.
- Maailma on aika sekava paikka. Me haluamme tehdä siitä vähän yksinkertaisemman. Uskon, että lahtelaiset ajattelevat samoin ja ovat täysillä meidän ja Pelicansin messissä sitä toteuttamassa, Tuomonen jatkaa.
Pelicans on muutamassa vuodessa ottanut harppauksia kaukalon ulkopuolisen liiketoimintansa kasvattamiseksi. Toimintaa on kasvatettu hankkimalla Isku Areenan ravintolapalveluiden rinnalle muun muassa toriterassi Aitio, lukuisten suurtapahtumien catering-palvelut sekä nyt julkaistu Social Burgerjoint -yhteistyö.
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot, kuvat ja haastattelut:
Pikkis Tuomonen, The Burgermeister, Social Burgerjoint
044 275 1336, pikkis@burgerjoint.fi
Elina Hautala, kaupallinen johtaja, Social Burgerjoint
050 328 7778, ellu@burgerjoint.fi
Lauri Pöyhönen, talousjohtaja, Pelicans
040 840 5772, lauri.poyhonen@pelicans.fi
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pelicans on lahtelainen jääkiekkoseura, jonka juuret ulottuvat aina 1891 perustettuun Viipurin Reippaaseen asti. Viipurin Reipas voitti kautta aikain ensimmäisen jääkiekon Suomen mestaruuden ja vuoden 1928 mestaruusviiri koristaakin Isku Areenaa. Seuran nimi on pitkän historian aikana muuttunut useaan otteeseen: Lahden Reipas, Kiekkoreipas, Hockey-Reipas ja Reipas Lahti. Vuodesta 1996 lahtelaisen jääkiekon lippulaivan nimi on ollut Pelicans.
Social Burgerjoint on Pikkis Tuomisen ja Herkko Volasen perustama ravintolaketju, jonka ensimmäiset askelmerkit hahmoteltiin Pearl Jamin keikalla Berliinissä vuonna 2015. Euroopan parhaaksi tituleerattua burgeria, ensi alkuun ruokarekasta, sittemmin kuuden ravintolansa kautta tarjoilevasta yrityksestä tuli osa Kotipizza Groupia loppuvuodesta 2017.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy
Kuluttajia ei kiinnosta vastuullinen pizza12.6.2024 11:11:40 EEST | Tiedote
Kotipizzan Ilmastolaskuri tuo verkkokauppaan kaikkien pizzojen ja ruokatuotteiden hiilijalanjäljen helposti saataville, mutta laskuria käytetään toistaiseksi hyvin vähän. Laskurin vähäinen käyttö viittaa siihen, että kuluttajat arvostavat tällä hetkellä enemmän herkullista ja laadukasta pizzaa.
Vuoden Kotipizza-yrittäjät pyörittävät Suomen suurinta Kotipizza-ravintolaa Rovaniemellä26.3.2024 14:49:53 EET | Tiedote
Kotipizza-ketju palkitsi franchiseyrittäjät Vesa ja Sirpa Säkkisen vuoden yrittäjinä Suomen Franchising-Yhdistyksen Franny Awards -tilaisuudessa. Yrittäjät palkittiin ansiokkaasta yrittäjäurastaan sekä erinomaisesta myynnin kasvusta.
Kotipizza Group mukana perustamassa uutta kasvipohjaisen ruoan Pro Vege -yhdistystä30.11.2023 12:58:23 EET | Uutinen
Kotipizza Group on mukana yhdentoista muun toimijan kanssa perustamassa uutta Pro Vege -yhdistystä. Uuden yhdistyksen tarkoituksena on edistää kasvipohjaisten tuotteiden kehitystä sekä kysynnän ja tarjonnan kasvua Suomessa. Yhdistyksessä toimii laaja joukko suomalaisia elintarvikealan yrityksiä, ruoka-alan toimijoita sekä päivittäistavaraketjuja.
Kotipizzan Ilmastolaskuri palkittiin kansainvälisesti innovatiivisuudesta22.9.2023 16:39:52 EEST | Tiedote
Kotipizzan Ilmastolaskuri palkittiin voittajana European Franchise Awards 2023 -kilpailun Innovation & Sustainability -sarjassa. Sarjassa palkittiin digitalisaatiossa ja vastuullisuudessa erityisesti onnistunut innovatiivinen ketju.
Kotipizzan valikoima laajenee – tulossa ketopizzapohja15.9.2023 08:47:47 EEST | Tiedote
Kotipizza on kehittänyt ketoilijoille sopivaa pizzapohjaa yli kahden vuoden ajan asiakkaiden palautteiden ja toiveiden pohjalta. Nyt Kotipizza lanseeraa Ketoinen Oy:n kanssa täysin uuden viljattoman ja gluteenittoman ketopizzapohjan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme