Legendaarinen La Tour d’Argent huipentaa maailmankiertueensa Savoyhin
Ravintola Savoyssa La Tour d’Argentin keittiömestari chef Yannic Franques ja Ravintola Savoyn chef patron Helena Puolakka valmistavat kolmena tammikuun iltana 26.-28.1.2023 kuuden ruokalajin aterian, johon kuuluvat La Tour d’Argentin tunnetuimmat annokset, La Tour d’Argentinankkaa sekä asiakkaiden edessä valmistettava ja liekitettävä Crêpes Mademoiselle.
Vierailu on tärkeä Ravintola Savoyn Chef Patron Helena Puolakalle monesta eri syytä.
”On useita syitä, miksi tämä yhteistyö tekee minut onnelliseksi. La Tour d'Argent ja Savoy ovat maamerkkejä omissa kaupungeissaan. Molemmilla on joukko kanta-asiakkaita, jotka ovat illastaneet molemmissa ravintoloissa. Molemmat ravintolat yhdistävät perinteitä nykyaikaiseen ranskalaiseen keittiöön. Molemmat sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, kattojen yläpuolella. Ja maan alta, viinikellareista löytyy upeita aarteita” sanoo Puolakka ja jatkaa.
”La Tour d'Argent saattaa olla suosikkiravintolani koko maailmassa ja siksi minulle ja meidän tiimillemme on suuri kunnia olla tuomassa heitä Helsinkiin.”
La Tour d’Argentin ravintoloitsija André Terrail, jonka perhe on hallinnoinut La Tour d’Argent -ravintolaa yli 100 vuotta ja jonka äiti on suomalainen, on ihan yhtä innoissaan.
"Olemme vierailleet Savoyssa kerran aiemmin, vuonna 2010, ja vierailu oli menestys, josta meille kaikille jäi erinomaiset muistot. Olen varma, että tämä toinen kerta tulee olemaan vielä ikimuistoisempi jo pelkästään siksi, että voimme keskittyä tähän täysipainoisesti, koska ravintolamme Pariisissa on parhaillaan suljettuna remontin vuoksi. ”
”Olen varma, että saamme luotua yhdessä Chef Patron Helena Puolakan ja Chef Yannick Franquesin kanssa jotain ainutkertaista. Huikean ranskalaisen ja suomalaisen keittiön kohtaamisen ja unohtumattoman gastronomisen viikonlopun," sanoo André Terrail.
La Tour d’Argent on Savoyssa torstaista lauantaihin, 26.–28.1.2023. Ateria järjestetään torstaina ja perjantaina 26.–27.1. ainoastaan illalla ja lauantaina 28.1. sekä lounaalla että illalla. Menun hinta on 295 € sisältäen koko kuuden ruokalajin menun sekä La Tour d’Argent alkushampanjan. Paikkoja jokaisessa kattauksessa on vain 75.
Yhteyshenkilöt
Varaukset sähköpostitse osoitteeseen savoy@savoyhelsinki.fi
Lisätietoja: helena.puolakka@savoyhelsinki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Savoy
Seitsemännen kerroksen private dining aukeaa: Ravintola Savoyn mittavan remontin toinen osa on valmistunut27.3.2023 12:26:48 EEST | Tiedote
Ravintola Savoy on läpikäynyt viimeisen kolmen vuoden aikana mittavan muutoksen. Uudistuksen ensimmäinen osa, kahdeksannen kerroksen ravintolasali, valmistui tammikuussa 2020, ja toinen osa, seitsemännen kerroksen private dining -kokonaisuus, aukeaa virallisesti tänään maanantaina. Molempien tilojen suunnittelusta vastaa palkittu sisustussuunnittelija Ilse Crawford ja hänen lontoolainen toimistonsa Studioilse. Uudistus tehtiin tiiviissä yhteistyössä Artekin kanssa.
Savoy 85 -juhlavuosi on täynnä suuria uudistuksia: 7. kerroksen mittava remontti, katutasoon uusi ravintola ja englanninkielinen juhlakirja2.6.2022 15:00:00 EEST | Tiedote
Ravintola Savoy avattiin 3.6.1937 ja se täyttää huomenna perjantaina 85 vuotta. Samalla käynnistyy juhlavuosi, joka on täynnä tapahtumia. ”Päätimme juhlia tekemällä koko vuoden työtä seuraavien 85 vuoden eteen”, nauraa Chef Patron Helena Puolakka.
Uudistunut Savoy kunnioittaa Aino ja Alvar Aallon visiota28.1.2020 10:00:00 EET | Tiedote
Ravintola Savoyn remontti on valmistunut ja ravintola avaa ovensa lounaalle tänään tiistaina 28. tammikuuta. Vuonna 1937 perustetun ravintolan uudistuksen suunnittelusta vastasi Ilse Crawford, yksi maailman tunnetuimmista sisustussuunnittelijoista, ja hänen toimistonsa Studioilse.