Leikkipankkiin on talletettu jo tuhat leikkiä
Mannerheimin Lastensuojeluliitto perusti Leikkipankin lokakuussa 2017, joten se viettää tänä syksynä 4-vuotissyntymäpäiväänsä. Sopivasti juhlapäiväksi pankkiin talletettujen leikkivinkkien määrä nousi tuhanteen. Kolme pankista eniten haettua leikkiä ovat PehmoGo, Vettä kengässä ja Harakka huttua keittää.
– Leikkipankki on vakiinnuttanut asemansa leikeistä innostuneiden ammattilaisten yhteisenä tietopankkina. Se kuuluu kaikille aivan kuten leikki kuuluu kaikille. Kannustamme eri-ikäisten lasten vanhempia ja nuorten kanssa toimivia aikuisia etsimään Leikkipankista omat lempileikkinsä tai lisäämään ne sinne, leikin asiantuntija Katriina Heljakka sanoo.
Tuhannesta leikistä huolimatta Leikkipankki ei ole vielä täynnä tai valmis. Jokainen voi kurkata löytyykö sieltä oma lempileikki. Jos ei vielä löydy, niin sen voi kirjata sinne muitakin ilahduttamaan. Maailmassa on paljon leikkejä, joita ei Leikkipankista vielä löydy ja jotka sinne haluttaisiin mukaan. Leikit voivat olla vanhoja, yleisesti tunnettuja tai itse kehiteltyjä.
Leikki luo yhteenkuuluvuutta erossa olon jälkeen
Leikkivinkeille on erityistä kysyntää nyt, kun mahdollisuudet jälleen tavata toisiamme pikkuhiljaa lisääntyvät. Yhteisissä hetkissä niin uusien tuttavuuksien kuin vanhojen ystävien kanssa leikki on yhteenkuuluvuutta luova tekijä. Leikki on kivaa tekemistä ikään katsomatta, ja sen positiiviset vaikutukset koskevat kaikkia: ryhmähenki kasvaa ja yhteisöllisyyden tunne vahvistuu.
– Leikkihetket eri-ikäisten välillä vahvistavat leikillistä resilienssiä eli palautumiskykyä myönteisenä koetun toiminnan kautta. Leikissä pääsemme toistemme lähelle ja jaetuilla leikkihetkillä on siksi tärkeä paikkansa aikuisten ja lasten elämässä, kun siirrymme kohti koronapandemian jälkeistä aikaa. Lyhytkin leikkituokio tuottaa hyvää oloa ja iloa, Heljakka sanoo.
Leikkipankki toimii osoitteessa leikkipankki.fi. Erilaisten hakukategorioiden avulla leikin aarreaitasta löytää vinkkejä kaikenlaisiin tilanteisiin kotona, koulussa, varhaiskasvatuksessa ja harrastuksissa. Kuka tahansa voi lisätä omat lempileikkinsä pankkiin, talletus onnistuu myös nimimerkillä.
Lisätietoja
leikin asiantuntija Katriina Heljakka, katriina.heljakka(a)mll.fi, p. 050 4731 363
kehittämispäällikkö Tarja Satuli-Kukkonen, tarja.satuli-kukkonen(a)mll.fi, p. 040 524 0888
tiedottaja Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, p. 040 580 2393
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Leikkipankista löytyy leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille. Kännykällä kätevästi toimivasta pankista on helppo ja nopea hakea mitä tehtäis -kysymykseen vastaus. Leikkipankki rakennetaan yhdessä ja jokainen voi lisätä omat suosikkinsa sinne. Leikkipankkia ylläpitää Mannerheimin Lastensuojeluliitto. leikkipankki.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Lasten ja nuorten murheet eivät jää joulutauolle – 116 111, chat ja Nuorten tukilinja päivystävät jouluna16.12.2024 07:45:00 EET | Tiedote
Lasten ja nuorten murheet eivät katso kalenteria. MLL:n Lasten ja nuorten puhelin 116 111 ja chat ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä – myös jouluna. Puhelimessa ja chatissa päivystetään joulun aikaan päivittäin kello 17-20. Nuorten tukilinja päivystää läpi arkipyhien ma-pe klo 20-00.
MLL:n Lasten ja nuorten puhelin 116 111 ja chat järjestää maratonpäivystyksen Lapsen oikeuksien päivänä19.11.2024 08:18:35 EET | Tiedote
MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa 116 111 ja chatissa järjestetään maratonpäivystys Lapsen oikeuksien päivänä keskiviikkona 20. marraskuuta. Palvelut ovat avoinna kello 12–20, ja Nuorten Tukilinja jatkaa numerossa 116 111 päivystystä puoleenyöhön.
Nedskärningarna i den sociala tryggheten fördjupar fattigdomen i barnfamiljer – Jul i Sinnet -insamlingen skänker julglädje till mindre bemedlade familjer14.11.2024 10:05:00 EET | Pressmeddelande
Fattigdom bland barnfamiljer är ett stort samhällsproblem i Finland. Omkring 130 000 barn, eller 13% av alla barn, lever i låginkomstfamiljer. Nedskärningarna i den sociala tryggheten har ytterligare förvärrat situationen för utsatta barnfamiljer. Mannerheims barnskyddsförbunds och Finlands Röda Kors Jul i Sinnet -insamling inleds 14.11 och den kommer att glädja mindre bemedlade barnfamiljer genom att dela ut 18 000 matpresentkort till jul.
Social security cuts deepen poverty among families with children – Good Holiday Spirit collection brings joy to the holiday season of low-income families14.11.2024 10:00:00 EET | Tiedote
Poverty among families with children is a major social problem in Finland. Around 130,000 children, or 13% of all children, live in low-income families. Cuts to social security have further exacerbated the plight of families in a vulnerable situation. Starting on 14 November, the Good Holiday Spirit collection, organised by the Mannerheim League for Child Welfare and the Finnish Red Cross, will bring joy to low-income families by distributing 18,000 food gift vouchers for Christmas.
Sosiaaliturvaleikkaukset syventävät lapsiperheköyhyyttä - Hyvä joulumieli -keräys tuottaa iloa vähävaraisten perheiden jouluun14.11.2024 10:00:00 EET | Tiedote
Lapsiperheköyhyys on suuri yhteiskunnallinen ongelma Suomessa. Noin 130 000 lasta, eli 13 % kaikista lapsista, elää vähävaraisissa perheissä. Sosiaaliturvan leikkaukset ovat entisestään syventäneet haavoittuvassa asemassa olevien lapsiperheiden ahdinkoa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin Hyvä joulumieli -keräys käynnistyy 14.11. ja tuottaa iloa vähävaraisille lapsiperheille jakamalla 18 000 ruokalahjakorttia jouluksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme