Mad Hopper Brewing Company – Uusi maailmanluokan craftpanimo Helsingin Mannerheimintielle
Mad Hopper Brewing Company remontoidaan Mannerheimintie 53–55:ssä sijaitsevien asuintalojen kellarikerroksiin. Osa panimosta tulee yleisön näkyviin olut- ja ruokaravintola Viiteen Penniin. Kyseessä ei ole kuitenkaan Viiden Pennin ravintolapanimo, vaan itsenäinen olutpanimo.
Mad Hopperin tunnuksena on hyvistä oluista pitävä heinäsirkka (engl. grasshopper). Panimohankkeessa on kyse rohkeasta ja tietoisesta investoinnista, jonka myötä on tarkoitus valaa uskoa tulevaisuuteen juoma- ja ravintola-aloilla.
Panimohankkeen taustalla on perheyhtiö Onniravintolat, jolla on useita ravintoloita Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla
”Olemme suunnitelleet panimoa Helsinkiin jo liki viisi vuotta. Hanketta varten olemme luoneet yhteyksiä alan johtaviin asiantuntijoihin ja valmistajiin sekä tutustuneet kymmeniin panimoihin eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikassa”, kertoo hankkeen vetäjä ja yhtiön toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh.
Nykyaikaisella tekniikalla valmistettuja innovatiivisia ja laadukkaita oluita
Singh käyttää Mad Hopper Brewing Companysta nimitystä craftpanimo suomen kielen käsityö- tai pienpanimon sijaan. Mad Hopper tulee seuraamaan alan kansainvälisiä trendejä ja virtauksia, mutta myös toimimaan edelläkävijänä Suomessa. Kaiken keskellä on ajattelu korkeasta laadusta.
”Laatuajattelu ohjaa toimintaamme. Tähtäämme siihen, että oluemme ovat maukkaita sekä teknisesti korkeatasoisia ja virheettömiä. Sen varmistavat parhaat raaka-aineet sekä mahdollisimman pieneen ympäristönkuormitukseen ja tehokkaaseen energiansäästöön perustuva panimotekniikka”, Singh perustelee.
Laatu tarkoittaa myös ammattilaisten rekrytointia oluenvalmistajiksi. Mad Hopper Brewering Company on palkannut panimomestarin ulkomailta. Hän saapuu Suomeen lähiviikkoina.
”Julkistamme panimomestarin nimen ja kotimaan hieman myöhemmin, kun hän aloittaa työnsä Mad Hopperissa. Joka tapauksessa kyseessä on koulutettu ja rutinoitunut visionääri, joka tulee sellaisesta maasta ja kulttuurista, jossa craftoluiden valmistaminen on Suomea edellä”, Singh perustelee.
Panimon laitteet ovat alan uusinta teknologiaa. Tuotantokapasiteetti on alussa 100 000 litraa vuodessa. Sitä on tarkoitus kasvattaa pikkuhiljaa. Panimotekniikka mahdollistaa innovatiivisen ja teknisesti haastavien oluiden valmistamisen.
”Panimomestari on jo aloittanut oluiden suunnittelun. Valikoimassa tulee olemaan hyvin laaja kattaus tämän hetken suosituimmista kansainvälisistä oluttyyleistä. Me pyrimme hyvään asiakassuhteeseen. Luovus ja kekseliäisyys ovat toimintamme moottoreita.”
Panimo rakennetaan vanhoja rakennuksia kunnioittaen ja uutta tekniikkaa hyödyntäen
Vanha asuinkortteli asettaa omat haasteensa Mad Hopper Brewig Companyn rakentamiselle. Mannerheimintie 53:ssa oleva asuintalo on valmistunut vuonna 1939 ja Mannerheimintie 55:n rakennus välirauhan aikana 1940.
Rakennusten kellarikerrokset remontoidaan suurelta osin uusiksi. Purkaminen ja uuden rakentaminen ovat vaatineet pitkää ja huolellista suunnittelua, sillä taloissa asutaan koko ajan.
”Hanke etenee vauhdilla, mutta asukkaiden kanssa yhteistyössä. Elämme kaupunkiympäristössä. Pyrimme mahdollisimman tehokkaaseen jätteiden kierrätykseen sekä veden muiden raaka-aineiden käyttöön. Lähtökohtamme on, että oluenvalmistuksesta ei aiheudu haju- ja muita haittoja talojen ja lähiseudun asukkaille”, Singh lupaa.
Mad Hopper on ensimmäinen olutpanimo Helsingin Mannerheimintiellä 90 vuoteen. Töölön Olutpanimo sijaitsi vuosina 1927–31 nykyisen Mannerheimintie 82:n kohdalla, vain puolen kilometrin päässä tulevasta panimosta. Töölön Olutpanimo toimi kieltolain aikana, joten se sai valmistaa vain mietoa mallaskaljaa.
Mad Hopper Brewing Companyn matkaa rakennusvaiheesta ensimmäisen oluen valmistumiseen voi seurata sosiaalisen median kanavista.
Facebook: facebook.com/madhopperbrewingco
Instagram: @madhopperbrewingco
Verkkosivut: madhopper.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Gianjot ”Dollar” Singh
toimitusjohtaja
p. 050 5487 882
dollar.singh@onniravintolat.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Onniravintolat on vuonna 1996 perustettu perheyritys, joka luotsaa jo toisessa polvessa kymmenen ravintolaa käsittävää menestyvää ravintolakokonaisuutta.
Onniravintoloiden tarjontaan kuuluu erilaisia ravintoloita perinteisestä lounas- ja ruokaravintolasta erikoisoluisiin erikoistuneisiin pubeihin ja viihtyisiin cocktail-ravintoloihin ja yökerhoihin. Toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle.
Onniravintolat.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Onniravintolat
Onniravintolat laajenee Kallioon ostamalla panimopubi Paneman15.11.2022 10:17:03 EET | Tiedote
Helsinkiläinen perheyhtiö Onniravintolat jatkaa vakaata kasvuaan. Onniravintolat on ostanut Kalliossa sijaitsevan panimopubi Paneman liiketoiminnan. Tiistaina 15.11.2022 sovittu yrityskauppa vahvistaa Onniravintoloiden asemaa pääkaupunkiseudun ravintolakentässä. Yhtiöllä on kaupan jälkeen 11 ravintolaa Helsingissä ja Vantaalla sekä Töölössä oma käsityöpanimo Mad Hopper Brewing Company.
Mad Hopper Brewing Company palkkasi kovan luokan amerikkalaisen ammattilaisen panimomestariksi – Oluen valmistus uudessa panimossa käynnistyi21.4.2021 09:12:00 EEST | Tiedote
Helsingin uusin craft-panimo on valmis. Tuotanto Mad Hopper Brewing Companylla on päässyt pikkuhiljaa käyntiin. Oluiden valmistuksesta vastaa amerikkalainen palkittu panimomestari Gustavo Vale. Ensimmäiset oluet ravintola Viiden Pennin yhteyteen valmistuneesta panimosta saadaan maistettaviksi touko-kesäkuun vaihteessa.
Legendaarinen Viisi Penniä uudistuu moderniksi panimoravintolaksi – Mad Hopper -panimon ensimmäiset oluet valmistuvat vapuksi18.2.2021 13:11:05 EET | Tiedote
Helsingin Taka-Töölön tuttu kantapaikka, olut- ja ruokaravintola Viisi Penniä, uudistuu panimon rakentamisen myötä. Viisi Penniä menee maanantaina 22. helmikuuta kiinni reiluksi kahdeksi viikoksi. Ravintolakokonaisuuden remontti huipentuu huhtikuussa Mad Hopper Brewing Company -panimon ensimmäisten oluiden julkistamiseen.