Palkitut Penttilän pikkurieskat joka päivä tuoreina kauppoihin ja ravintoloihin Uudellamaalla
Perunarieska tai lepuska on ikiaikainen suomalainen peruseväs. Penttilän Tilalla Hämeen Aitoossa perunarieskoja on valmistettu myyntiin vuodesta 2012. Aitoo-rieskat ovat maultaan ja koostumukseltaan ainutlaatuisia, koska ne tehdään kotimaisista keitetyistä kuoripäällisistä perunoista.
Penttilän tuotteet ovat keränneet lukuisia palkintoja. Uusin valmiste, pakasteena myytävä Minirieska, sai viime viikonvaihteessa hopeamitalin ja Perunarieskan “pikkuveli” Pikkurieska pronssia Artesaaniruoka 2021 -kilpailussa Maarianhaminassa.
Vuosi sitten tilan Porkkanarieska pokkasi samassa kisassa kultamitalin. Tamperelainen ruoka- ja ravintolajulkaisu Pintxo nimesi Penttilän perunarieskan lajissaan Suomen parhaaksi.
Pikkurieskaa saa tuoreena nyt myös Uudellamaalla
Perunarieskojen valmistus aloitettiin Penttilän Tilalla toukokuussa 2012 eli aivan pian tulee valmistusta 10 vuotta täyteen. Tuotteita myydään kaupoissa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. Nyt pikkurieskan saatavuutta on parannettu ja sitä toimitetaan uunituoreena Uudellemaalle.
Aitoo-rieskoja on saatavilla kahta eri vaihtoehtoa. Alkuperäisessä Aitoo-pikkurieskassa käytetään perunan ohella raaka-aineena vehnäjauhoja. Peruna-porkkanarieskassa on mukana runsaasti kotimaista porkkanaa.
Rieskoissa ei ole käytetä maitotuotteita ja kananmunia eli ne ovat vegaanisia. Rieskat toimitetaan kauppoihin tuoreina eli pakastamattomina joka päivä Leivon leipomon tilaus- ja jakelujärjestelmän kautta. Sen sijaan ravintoloille toimituspäivät ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Ravintolatilausten hiinnat ja toimitusmäärät saa Heikki Penttilältä.
”Toimitamme tällä hetkellä kauppoihin Uudellemaalle pikkurieskaa neljän kappaleen pakkauksissa. Ravintolat voivat tilata kaikkia rieskoja minulta suoraan. Tilaukset tulisi tehdä pari arkipäivää ennen toimitusta suoraan minulle", Penttilä sanoo.
Perunanviljelijästä suosikkituotteiden kehittäjäksi ja valmistajaksi
Heikki Penttilä aloitti perunanviljelijänä ja lampaiden kasvattajana vuonna 1990. Elintarvikkeiden valmistus tilalla alkoi lampaanlihan jalostuksella viisi vuotta myöhemmin.
Vuonna 2012 Penttilä ryhtyi valmistamaan tuotteita perunasta. Tuotekehityksessä auttoivat tutut keittiömestarit, ja hän sai tuotteita myyntiin lähikauppoihin. Raaka-aineet hankitaan tutuilta maatiloilta ja pientuottajilta.
”Valmistimme perunarieskoja aluksi omista perunoista. Tuotannon kasvettua luovuimme viljelystä ja aloimme käyttää viljelijäkollegan viljelemää pestyä perunaa”, Penttilä kertoo.
Penttilän tilan tuotteet ovat tiettävästi ainoita, joihin perunat keitetään ja käytetään kuorineen, jolloin saadaan koko peruna makuineen ja hivenaineineen käyttöön, eikä synny juuri ollenkaan kuorintajätettä. Resepteihin ei käytetä ollenkaan lisättyä vettä. Perunarieskojen perunapitoisuus on 120 prosenttia.
Heikki Penttilä on Chaîne des Rôtisseurs -järjestön ammattilaisjäsen. Hän tekee laajasti yhteistyötä sekä käy jatkuvaa keskustelua ja sparrausta monien suomalaisten pientuottajien ja jalostajien kanssa.
Perunarieskojen ohella Penttilän Tila valmistaa Perunapastaa eli gnocchia, jonka kehityksessä ovat auttaneet useat italialaisen keittiön asiantuntijat. Aitoo-perunapastat eroavat italialaisista niin, että niissä on mukana kotimaista viljaa, pääosin kauraa.
Kolmelle erilaiselle perunapastalle on myös saatavilla kaksi erilaista tomaattipohjaista kastiketta. Peruna-kaura-cheddar-pastan ja cheddar-tomaattikastikkeen juustot tulevat kotimaiselta Jukolan maitotilalta.
Tuotteet:
Perunarieska iso 2 kpl, 350 g
Pikkurieska 4 kpl. 220 g, tuotekoodi Uudenmaan kaupoille 6424200023814
Porkkanarieska 4 kpl, 220 g
Minirieska 20 kpl, 300 g pakaste
Peruna kaura gnocchi 250g
Peruna kaura cheddar gnocchi 250g
Tomaattikastike 250g
Tomaatti cheddarkastike 250g
Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Chef Santeri & Tampere Food Club: Esittelyssä Penttilän Tila ja tuotteet
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heikki Penttilä
Penttilän Tila
Kajantilantanhua 2, 36720 Aitoo
p. 040 0504788
heikki.penttila(at)live.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä
Ukrainaa autetaan tölkki kerrallaan – Obolon-olutta on myyty Suomessa yli miljoona litraa23.5.2024 10:59:05 EEST | Tiedote
Suomalaiset oluenystävät ovat ottaneet ukrainalaisen Obolon-oluen omakseen. Obolonia myydään Suomessa jopa enemmän kuin monien perinteisten olutkulttuurimaiden oluita. Menestystarina saa koko ajan jatkoa. Panimon tuotevalikoima laajenee oluista kivennäisvesiin ja long drinkeihin, ja nyt on käynnistynyt myös maltaiden maahantuonti. Ukrainaa autetaan tölkki kerrallaan.
Ravintola Palace Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin13.3.2024 14:33:12 EET | Tiedote
Helsinkiläinen Ravintola Palace vei nimiinsä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen ykkössijan. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen listan voittajaksi jo viidennen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on BasBasin ravintoloitsija Nicolas Thieulon. Paras muutoksentekijä on Grönin keittiömestari Toni Kostian. Äänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -julkistaminen suorana YouTubessa klo 13.00 - linkki lähetykseen13.3.2024 06:00:55 EET | Tiedote
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen julkistamistilaisuus lähetetään Gastro Helsinki -messuilta suorana videolähetyksenä tänään keskiviikkona 13. maaliskuuta kello 13.00 alkaen.
KUTSU: Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla12.3.2024 09:47:20 EET | Kutsu
Tervetuloa Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen julkistamistilaisuuteen Gastro Helsinki -messuille keskiviikkoa 13. maaliskuuta kello 13.00 alkaen.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla 13.3.1.3.2024 11:53:37 EET | Kutsu
Tervetuloa Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen julkistamistilaisuuteen Gastro Helsinki -messuille keskiviikkoa 13. maaliskuuta kello 13.00 alkaen.