Ruokailoa lapsille 38 Ruokakoulussa

4H-yhdistykset toteuttavat ruokakouluja neljän päivän mittaisina päiväleireinä koulujen lomakaudella eri puolilla Suomea.
”Ruokakoulujen ilmoittautumisen auettua ruokakoulu.fi-sivustolla maaliskuussa ovat ruokakoulut täyttyneet vauhdilla”, kertoo Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Virpi Skippari, joka vastaa ruokakoulutoiminnan kehittämisestä ja koordinoinnista.
Yhteinen ruokailu antaa voimaa
Leireille osallistuvat 8-12-vuotiaat lapset niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Ruokakouluissa opitaan ruoanvalmistustaitoja, edistetään paikallisen ruoan tuntemusta ja koetaan syömisen yhteisöllistä voimaa.
”Lasten palautteissa ruoan valmistaminen itse ja perheiden yhteiset ruokailuhetket ovat saaneet erinomaista palautetta”, iloitsee Virpi Skippari.
”Osana Ruokakouluja järjestetään maatilavierailu, joka vuodesta toiseen näyttää olevan lähes jokaisen Ruokakoulun kohokohta niin lasten kuin ohjaajien mielestä. On tärkeää näyttää lapsille, mistä ruoka tulee ja miten sitä tuotetaan. Ruuan reitin tunteminen lisää ruoan arvostusta”, painottaa ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK ry.
”Yhteistyökumppanuus Ruokakoulu-toiminnassa on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä haluamme innostaa helppoon ja hauskaan, mutta myös uudenlaiseen tapaan tehdä ruokaa - aina siististi ja mutkattomasti. Syödään hyvin myös arkikiireiden keskellä”, kannustaa Metsä Tissuen SAGA-brändin markkinointiasiantuntija Elisa Nevala.
Osa Ruokakouluista saa vieraakseen uuden Maitolähettilään, jonka nimi julkaistaan 1.6. Maitolähettiläs pitää lapsille maitoon ja terveelliseen ruokavalioon liittyvät tietoiskut. Terveellisistä ruokavalinnoista keskustellaan osana kaikkien ruokakoulujen ohjelmaa.
Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan
Toimittajat ja valokuvaajat ovat tervetulleita vierailemaan eri puolilla Suomea järjestettäviin ruokakouluihin. Voitte haastatella lapsia, ohjaajaa tai apuohjaajina toimivia nuoria. Voitte sopia vierailuajankohdan valitsemaanne ruokakouluun ottamalla yhteyttä kyseisen ruokakoulun vastuuhenkilöön. Löydä lähin Ruokakoulu.
Ruokakoulu - Matskolan -toimintaa koordinoi Suomen 4H-liitto yhdessä Finlands svenska 4H:n kanssa. www.ruokakoulu.fi
#ruokakoulu #4hsuomi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Virpi Skippari
kehityspäällikkö
Suomen 4H-liitto
p. +358 44 783 0302
virpi.skippari@4h.fi
Marjaana Liukko
nuorisotyön johtaja
Suomen 4H-liitto
p. +358 44 783 0301
marjaana.liukko@4h.fi
www.ruokakoulu.fi
Kuvat


Linkit
Tietoja julkaisijasta
4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.
Annamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa tekemällä oppien. Luomme harrastuksen kautta turvallisen ja vastuullisen polun aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta.
4H-järjestö muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolella Suomea sijaitsevista yli 180 paikallisesta 4H-yhdistyksestä. Toiminnassamme on mukana 46 000 jäsentä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto
Harrastustoiminnassa ansioituneita nuoria palkitaan 4H-stipendeillä25.3.2025 10:41:01 EET | Tiedote
4H-säätiö myöntää vuosittain stipendejä ansioituneille nuorille sekä aktiivisesti 4H:n toiminnassa mukana oleville henkilöille. Nuorten stipendeissä palkitsemisperusteena on pitkäaikainen, monipuolinen, tuloksellinen ja edelleen jatkuva 4H-harrastus. 4H-säätiön myöntämät 14 valtakunnallista stipendiä jaetaan Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Helsingissä tiistaina 1.4. kello 14.30. Media on tervetullut tilaisuuteen.
Nuoret yrittäjät ratkovat ikäihmisten arjen haasteita – Pulpin Puuhapojat voitti Vuoden 4H-yritys -kilpailun19.3.2025 07:50:00 EET | Tiedote
Pulpin Puuhapojat on voittanut Vuoden 4H-yritys -kilpailun vanhempien sarjan. Joutsenolaisveljesten Elias, 22, ja Eemeli Jokelaisen, 20, yritys vastaa ikäihmisten kasvavaan palvelutarpeeseen. Nuoret 4H-yrittäjät ovat löytäneet pienistä keikoista isompien yritysten jättämän markkinaraon.
Nuorten vapaa-ajan yrittäjyys rikkoi ennätyksiä – liikevaihto yli 4,45 miljoonaa euroa12.3.2025 07:56:00 EET | Tiedote
Nuorten kiinnostus yrittäjyyteen on huimassa kasvussa. Nuorisojärjestö 4H:n tuoreista valtakunnallisista tilastoista selviää, että vuonna 2024 4H-yrittäjinä toimi 2 770 nuorta. Kasvua oli 20 % edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuonna toimineiden 4H-yrittäjien yhteenlaskettu liikevaihto nousi 4,45 miljoonaan euroon, mikä on 18 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Luvut kertovat, että yrittäjyys ei ole nuorille vain kokeilua, se on merkittävä tulonlähde ja vaihtoehto perinteiselle kesätyölle.
Nuoret haluavat mennä metsään – laajassa selvityksessä kuultiin koululaisia, opettajia ja metsäalan toimijoita31.1.2025 10:32:01 EET | Tiedote
Nuorisojärjestö 4H selvitti syksyllä 2024 osana Metsissä on mahdollisuus -hanketta, miten nuorten kiinnostusta metsää ja metsäalaa kohtaan voitaisiin vahvistaa. Kyselyyn vastasi 882 henkilöä, joista 780 oli nuoria. Tulokset osoittavat, että yli puolet nuorista toivoo lisää oppitunteja metsässä, ja metsäopetus kaipaa käytännönläheisyyttä, resursseja ja yhteistyötä metsäalan kanssa.
Vuoden 4H-kerho 2024 - Lauvuksen liikkuvalle kerholle etäisyydet eivät ole este30.1.2025 13:28:26 EET | Tiedote
Lauvuksen liikkuva kerho Kuhmosta on valittu Vuoden 4H-kerhoksi 2024. Pitkistä etäisyyksistä ja tilan puutteesta huolimatta kerho on löytänyt keinon tarjota lapsille ja nuorille mukavaa yhdessäoloa ja monipuolista tekemistä. Kilpailun kärkikolmikkoon ylsivät myös Huittisten 4H-yhdistyksen Safkasankarit yläkoulu ja Mikkelin 4H-yhdistyksen 4H-koirakerho.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme