Suomen 4H-liitto

Ruokailoa lapsille 38 Ruokakoulussa

Jaa
Lasten Ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 700 lasta. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 150 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen on hieno työkokemus.
Ruokakoulu on 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu 4-5-päiväinen päiväleiri, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnan riemusta. 4H-yhdistysten järjestämät ruokakoulut innostavat lapsia tarttumaan toimeen ja tekemään itse.
Ruokakoulu on 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu 4-5-päiväinen päiväleiri, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnan riemusta. 4H-yhdistysten järjestämät ruokakoulut innostavat lapsia tarttumaan toimeen ja tekemään itse.

4H-yhdistykset toteuttavat ruokakouluja neljän päivän mittaisina päiväleireinä koulujen lomakaudella eri puolilla Suomea.

”Ruokakoulujen ilmoittautumisen auettua ruokakoulu.fi-sivustolla maaliskuussa ovat ruokakoulut täyttyneet vauhdilla”, kertoo Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Virpi Skippari, joka vastaa ruokakoulutoiminnan kehittämisestä ja koordinoinnista.

Yhteinen ruokailu antaa voimaa

Leireille osallistuvat 8-12-vuotiaat lapset niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Ruokakouluissa opitaan ruoanvalmistustaitoja, edistetään paikallisen ruoan tuntemusta ja koetaan syömisen yhteisöllistä voimaa.

”Lasten palautteissa ruoan valmistaminen itse ja perheiden yhteiset ruokailuhetket ovat saaneet erinomaista palautetta”, iloitsee Virpi Skippari.

”Osana Ruokakouluja järjestetään maatilavierailu, joka vuodesta toiseen näyttää olevan lähes jokaisen Ruokakoulun kohokohta niin lasten kuin ohjaajien mielestä. On tärkeää näyttää lapsille, mistä ruoka tulee ja miten sitä tuotetaan. Ruuan reitin tunteminen lisää ruoan arvostusta”, painottaa ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK ry.

”Yhteistyökumppanuus Ruokakoulu-toiminnassa on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä haluamme innostaa helppoon ja hauskaan, mutta myös uudenlaiseen tapaan tehdä ruokaa - aina siististi ja mutkattomasti. Syödään hyvin myös arkikiireiden keskellä”, kannustaa Metsä Tissuen SAGA-brändin markkinointiasiantuntija Elisa Nevala.

Osa Ruokakouluista saa vieraakseen uuden Maitolähettilään, jonka nimi julkaistaan 1.6. Maitolähettiläs pitää lapsille maitoon ja terveelliseen ruokavalioon liittyvät tietoiskut. Terveellisistä ruokavalinnoista keskustellaan osana kaikkien ruokakoulujen ohjelmaa.

Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan

Toimittajat ja valokuvaajat ovat tervetulleita vierailemaan eri puolilla Suomea järjestettäviin ruokakouluihin. Voitte haastatella lapsia, ohjaajaa tai apuohjaajina toimivia nuoria. Voitte sopia vierailuajankohdan valitsemaanne ruokakouluun ottamalla yhteyttä kyseisen ruokakoulun vastuuhenkilöön. Löydä lähin Ruokakoulu.

Ruokakoulu - Matskolan -toimintaa koordinoi Suomen 4H-liitto yhdessä Finlands svenska 4H:n kanssa. www.ruokakoulu.fi

#ruokakoulu #4hsuomi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Virpi Skippari
kehityspäällikkö
Suomen 4H-liitto
p. +358 44 783 0302
virpi.skippari@4h.fi


Marjaana Liukko
nuorisotyön johtaja
Suomen 4H-liitto
p. +358 44 783 0301
marjaana.liukko@4h.fi


www.ruokakoulu.fi

Kuvat

Ruokakoulu on 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu 4-5-päiväinen päiväleiri, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnan riemusta. 4H-yhdistysten järjestämät ruokakoulut innostavat lapsia tarttumaan toimeen ja tekemään itse.
Ruokakoulu on 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu 4-5-päiväinen päiväleiri, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikin aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnan riemusta. 4H-yhdistysten järjestämät ruokakoulut innostavat lapsia tarttumaan toimeen ja tekemään itse.
Lataa
Ruokakoulu on ruokaan liittyvää tekemistä, kokemuksia ja elämyksiä 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille. 4H-yhdistysten järjestämissä Ruokakouluissa opitaan ruoanvalmistustaitoja, edistetään paikallisen ruoan tuntemusta ja koetaan syömisen yhteisöllistä voimaa.
Ruokakoulu on ruokaan liittyvää tekemistä, kokemuksia ja elämyksiä 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille. 4H-yhdistysten järjestämissä Ruokakouluissa opitaan ruoanvalmistustaitoja, edistetään paikallisen ruoan tuntemusta ja koetaan syömisen yhteisöllistä voimaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö. 

Annamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa tekemällä oppien. Luomme harrastuksen kautta turvallisen ja vastuullisen polun aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta.

4H-järjestö muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolella Suomea sijaitsevista yli 180 paikallisesta 4H-yhdistyksestä. Toiminnassamme on mukana 46 000 jäsentä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Tutkimustulos: Tekemällä oppii parhaiten – vapaa-ajan yrittäjyys vahvistaa merkittävästi nuorten yrittäjyysvalmiuksia28.6.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

LUT-yliopisto tutki 4H-yrittäjyyttä laajan aineiston pohjalta. Ainutlaatuinen tutkimus vahvistaa käsitystä harrastusten merkityksestä nuorten yrittäjyyspotentiaalin kehittymisessä. Tutkimuksen mukaan 4H-järjestön nuoria vapaa-ajan yrittäjyyteen ohjaava prosessi tukee heitä oikea-aikaisesti ja oikealla tavalla. 4H-yrittäjät myös kasvattavat kuntien elinvoimaa tuottamalla paikallisia palveluita.

Ruokakoulu-päiväleirit tarjoavat lapsille elämyksiä ruoanvalmistuksen ja liikunnan parissa29.5.2024 09:02:37 EEST | Tiedote

Kesäkuussa käynnistyvät 4H:n Ruokakoulu-päiväleirit. Ruokakoulussa lapset pääsevät kokkailun lisäksi tutustumaan ruuan alkuperään maatilavierailulla sekä valmistamaan päivällisen läheisilleen. Leirejä järjestetään ympäri Suomen yhteensä yli 60. Niiden järjestämisestä vastaavat paikalliset suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset. Toimittajat ovat tervetulleita vierailemaan Ruokakouluissa.

Vuoden 4H-yrittäjä Mandi Koskela, 14, loi tankotanssiharrastuksestaan menestyvää liiketoimintaa26.3.2024 07:58:00 EET | Tiedote

Valtakunnallisessa Vuoden 4H-yritys -kilpailussa palkitaan vuosittain menestyviä nuoria 4H-yrittäjiä. Tankotanssiharrastuksestaan monipuolista liiketoimintaa tehnyt ranualainen Mandi Koskela nousi tuomariston suosikiksi nuorempien sarjassa 4H-yrityksellään MandiKo. Vanhempien sarjan voittajaksi nousi ylöjärveläinen 4H-yritys Nuppula. 19-vuotias Elsa Tabell otti riskin laajentaessaan yritystoimintaansa perustamalla Nuppula pop-upin vanhaan rintamamiestaloon. Kilpailussa jaettiin lisäksi toinen ja kolmas sija molemmissa sarjoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye