Tutkijoiden yö Oulun yliopistolla sopii kaikenikäisille

Oulun yliopisto järjestää Tutkijoiden yön nyt viidettä kertaa. Etenkin lapsiperheiden keskuudessa suuren suosion saavuttanut tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019.
Tapahtuman ideana on tuoda esiin tutkijoita, tutkijoiden tekemää työtä ja tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla. Oulun yliopiston tutkijat ja tutkimusryhmät ovat lähteneet innolla järjestämään ohjelmaa Tutkijoiden yöhön: yleisölle on tarjolla eri tieteenaloilta yli 30 työpajaa, luentoa ja muuta sessiota.
Aiemmilta vuosilta tapahtumassa ovat mukana monet suositut työpajat, kuten Ötökkäakatemia, MatikkaPysäkki, Fab Lab, Luut tutuksi -työpaja sekä Tietojenkäsittelyä monelta kantilta. Ajankohtainen teema on energia, ja tapahtuman kävijät pääsevätkin kysymään energiansäästövinkkejä ja tutustumaan aurinkopaneeleiden toimintaan tutkijoiden opastamana.
Luennoilla kuullaan muun muassa siitä, miten tieteellinen tieto on muuttanut elämäämme perin pohjin. Aiheita ovat myös pandemiat ja kaupunkisuunnittelu sekä lasten kielelliset vaikeudet ja niiden kuntoutus. Paneelikeskustelussa eri alojen tutkijat pohtivat uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan.
Tutustu Tutkijoiden yön monipuoliseen ohjelmaan!
Oulun yliopiston Tutkijoiden yön tapahtuma-alueena on yliopiston Linnanmaan kampus ja kasvitieteellinen puutarha. Kaupunkijuna Potnapekka kuljettaa yleisöä kampuksen ja puutarhan välillä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.
Tutkijoiden yötä vietetään perinteisesti syyskuun viimeisenä perjantaina ympäri Eurooppaa erilaisten ohjelmanumeroiden merkeissä. Tänä vuonna Tutkijoiden yötä vietetään muun muassa Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella. Sodankylässä Tutkijoiden yön ohjelmaa järjestää Oulun yliopistoon kuuluva Sodankylän geofysiikan observatorio.
Yhteyshenkilöt
Elina Mattila-NiemiViestintäpäällikkö
Puh:050 336 1690elina.mattila-niemi@oulu.fiMeri RovaViestintäasiantuntija, FT
Tiedeviestintä: lääketiede, biokemia ja molekyylilääketiede
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Kansainväliset opiskelijat arvostavat opetuksen laatua Oulun yliopistossa – työpaikkoja vaikea löytää22.4.2025 05:54:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopisto tarjoaa vahvan akateemisen perustan ja Oulu turvallisen asuinympäristön, ajattelevat yliopiston kansainväliset opiskelijat. Asuntomahdollisuudet ovat erittäin kilpailukykyisiä verrattuna muihin kaupunkeihin maailmanlaajuisesti.
6G-testikeskuksen ensimmäinen yritysasiakas kehittää luodinkestävää lasia, joka suojaa myös RF-signaaleilta17.4.2025 07:15:27 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston 6G-testikeskus on päässyt aloittamaan yritysasiakkaiden testaustoiminnan. Ensimmäinen asiakas on kotimainen lasinjalostustehdas Tambest, mikä saattaa tuntua yllättävältä.
Sota meissä – Lapin sotaa muistellaan Arktikumissa 26. huhtikuuta16.4.2025 08:40:00 EEST | Tiedote
Huhtikuun lopussa tulee kuluneeksi 80 vuotta Lapin sodan päättymisestä. Lapin sota on merkittävä ajanjakso, joka on jättänyt jälkensä niin Suomen historiaan kuin yksittäisten perheiden ja ihmisten muistoihin. Sodan vaikutukset pysyvät lappilaisten mielissä ja elämässä: ne ulottuvat tähän päivään muistojen ja tarinoiden kautta. Rovaniemellä Arktikumin Polarium-salissa järjestetään ”Sota meissä – muistoja Lapin sodasta” -tilaisuus lauantaina 26.4.2025 kello 12–16.
Masennus- ja ahdistusoireet lisäävät riskiä vapautukselle varusmiespalveluksesta16.4.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan masennuksen ja ahdistuksen oireet ovat yhteydessä heikompaan sosiaaliseen vuorovaikutukseen sekä suurempaan todennäköisyyteen saada lykkäystä tai vapautus varusmiespalveluksesta jo kutsuntavaiheessa. Tutkija Jan Silvalan mukaan masennus- ja ahdistusoireita tulisi seuloa kutsuntalääkärintarkastuksissa nykyistä useammin.
Kädellisten evoluutio tarkentuu – uusi radioisotooppinen ajoitus käänteentekevä askel vulkaanisten kerrostumien tutkimuksessa14.4.2025 05:49:00 EEST | Tiedote
Vulkaanisten fossiiliesiintymien uudet radioisotooppiset ajoitukset auttavat tutkijoita selvittämään nisäkkäiden evoluutiota. Oulun yliopisto on mukana tutkimuksessa, jonka odotetaan tuovan lisävalaistusta varhaisen ihmisen kehitykseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme