Tutkijoiden yö Oulun yliopistolla sopii kaikenikäisille
Oulun yliopisto järjestää Tutkijoiden yön nyt viidettä kertaa. Etenkin lapsiperheiden keskuudessa suuren suosion saavuttanut tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019.
Tapahtuman ideana on tuoda esiin tutkijoita, tutkijoiden tekemää työtä ja tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla. Oulun yliopiston tutkijat ja tutkimusryhmät ovat lähteneet innolla järjestämään ohjelmaa Tutkijoiden yöhön: yleisölle on tarjolla eri tieteenaloilta yli 30 työpajaa, luentoa ja muuta sessiota.
Aiemmilta vuosilta tapahtumassa ovat mukana monet suositut työpajat, kuten Ötökkäakatemia, MatikkaPysäkki, Fab Lab, Luut tutuksi -työpaja sekä Tietojenkäsittelyä monelta kantilta. Ajankohtainen teema on energia, ja tapahtuman kävijät pääsevätkin kysymään energiansäästövinkkejä ja tutustumaan aurinkopaneeleiden toimintaan tutkijoiden opastamana.
Luennoilla kuullaan muun muassa siitä, miten tieteellinen tieto on muuttanut elämäämme perin pohjin. Aiheita ovat myös pandemiat ja kaupunkisuunnittelu sekä lasten kielelliset vaikeudet ja niiden kuntoutus. Paneelikeskustelussa eri alojen tutkijat pohtivat uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan.
Tutustu Tutkijoiden yön monipuoliseen ohjelmaan!
Oulun yliopiston Tutkijoiden yön tapahtuma-alueena on yliopiston Linnanmaan kampus ja kasvitieteellinen puutarha. Kaupunkijuna Potnapekka kuljettaa yleisöä kampuksen ja puutarhan välillä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.
Tutkijoiden yötä vietetään perinteisesti syyskuun viimeisenä perjantaina ympäri Eurooppaa erilaisten ohjelmanumeroiden merkeissä. Tänä vuonna Tutkijoiden yötä vietetään muun muassa Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella. Sodankylässä Tutkijoiden yön ohjelmaa järjestää Oulun yliopistoon kuuluva Sodankylän geofysiikan observatorio.
Yhteyshenkilöt
Elina Mattila-NiemiViestintäpäällikkö
Puh:050 336 1690elina.mattila-niemi@oulu.fiMeri RovaViestintäasiantuntija, FT
Tiedeviestintä: lääketiede, biokemia ja molekyylilääketiede
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Neljä uutta 6G-hanketta edistämään kestävää kehitystä, energiatehokkuutta, langatonta virransiirtoa ja Euroopan kilpailukykyä13.12.2024 10:15:43 EET | Tiedote
Eurooppa investoi voimakkaasti tietoliikenteen tulevaisuuden kehittämiseen. Tammikuussa käynnistyy neljä suurta 6G-hanketta, joissa Oulun yliopisto on mukana. SNS:n (Smart Networks and Services Joint Undertaking) rahoituksella toteutettavien hankkeiden kokonaisbudjetti on 39,6 miljoonaa euroa. Niillä pyritään vastaamaan kriittisiin haasteisiin kestävyyden, resilienssin, yhteistyön ja ihmiskeskeisen innovoinnin alueilla.
Magneettikuvaus valottaa myös historiaa tuhoamatta hauraita löytöjä – Antiikin Rooman puiset satamarakenteet analysoitiin Oulun yliopistossa13.12.2024 06:03:00 EET | Tiedote
Uudessa tutkimuksessa harvinaisia 300-luvun aikaisia puurakenteita Rooman valtakunnan ajalta tutkittiin monipuolisesti NMR-menetelmillä. Sairaaloiden magneettikuvaustenkin taustalla olevat tekniikat soveltuvat myös arkeologisten helmien tutkimukseen. Lupaavat sovellukset laajenevat nopeasti useille aloille.
Tiivistetty väliaikakatsaus kuuden vuoden 6G-tutkimukseen12.12.2024 09:59:47 EET | Tiedote
Kuusi vuotta 6G-tutkimusta Oulun yliopistossa alkaa olla takana. Miltä näyttää tulevaisuus?
Helmiäispilvet tulevat taas? Otolliset olosuhteet, arvioivat avaruussään tutkijat11.12.2024 09:55:24 EET | Tiedote
Noin vuosi sitten, 17.12.2023, Suomen taivaalla ihasteltiin harvinaisia helmiäispilviä. Oulun yliopiston avaruusilmaston tutkijat seuraavat napapyörrettä, joka on tänä talvena vahva ja sitoo keskelleen hyvin kylmää ilmaa. Lisäksi korkealla ilmakehässä eli stratosfäärissä on paljon kosteutta, ja yhdessä nämä olosuhteet mahdollistavat helmiäispilvien ilmaantumisen jälleen.
Susien aiheuttamista koiravahingoista lisää tietoa11.12.2024 06:06:00 EET | Tiedote
Tuore väitöstutkimus paneutuu syihin, miksi sudet hyökkäävät metsästyskoirien kimppuun sekä ennaltaehkäisyn keinoihin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme