Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön 22,5 miljoonan euron lisärahoitus osana hallitusohjelman toimeenpanoa

Jaa
Ulkoministeriö on kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin päätöksellä myöntänyt vuosille 2020–2021 yhteensä 22,5 miljoonaa euroa suomalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöohjelmille Afrikassa.

”Hallituksen sitoumus nostaa kansalaisjärjestöjen toteuttaman kehitysyhteistyön rahoitusta on tärkeä”, sanoo ministeri Skinnari. ”Nyt myönnetty rahoitus on suunnattu Afrikkaan. Se huomioi ilmastonmuutoksen, vähemmistöjen oikeudet, sukupuolten välisen tasa-arvon ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamisen. Nämä ovat hyvin ajankohtaisia teemoja, joiden edistämiseen nimenomaan kansalaisjärjestöt pystyvät vaikuttamaan.”

Tällä hakukierroksella lisärahoitusta saa 17 suomalaista kansalaisjärjestöä: Crisis Management Initiative (CMI), Fida International, Fingo, Kirkon Ulkomaanapu (KUA), Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Reilu kauppa, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK), Suomen Lähetysseura, Suomen Punainen Risti, Suomen World Vision, Taksvärkki, Vammaiskumppanuus, WWF Suomi, Abilis, Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS ja Siemenpuu. Kaikki järjestöt ovat ulkoministeriön ohjelmatukea saavia kumppaneita. Myönnetyllä lisärahoituksella vahvistetaan niiden nykyisiä kehitysyhteistyöohjelmia Afrikassa.

Järjestöt hakivat lisärahoitusta erityisesti työhön vähiten kehittyneissä maissa. Järjestöjen työssä painottuvat Itä-Afrikan maat, etenkin Etiopia, Uganda, Kenia ja Somalia. Ihmisoikeusperustaisuus on vahvasti työssä läsnä. Ohjelmissa nousevat esiin seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ja -palvelut, vammaisten henkilöiden oikeudet ja haavoittuvassa asemassa olevat väestöryhmät. Järjestöt kehittävät myös säällistä työtä, toimeentulomahdollisuuksia, ammattikoulutusta, opetusta ja peruspalveluita. Ulkoministeriön tukemat järjestöjen ohjelmat toteutetaan yhteistyössä paikallisten kansalaisjärjestöjen ja muiden paikallisten kumppaneiden kanssa.

”Kansalaisjärjestöjen työhön tulee panostaa. Järjestöt ovat eturintamassa puolustamassa kansalaisyhteiskunnan tilaa ja edistämässä toimivia yhteiskuntia sekä ihmisoikeuksia. Ulkoministeriölle järjestöt ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita”, painottaa ministeri Skinnari.

Ohjelmatuki on ulkoministeriön pääasiallinen valtionavustusmuoto suomalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyölle. Ulkoministeriöllä on myös muita valtionavustuksia kansalaisjärjestöille.

Lisätietoja:

Kirsi Airio, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin eritysavustaja, puh. +358 50 574 1729

Riina-Riikka Heikka, yksikön päällikkö, kehityspoliittisen osaston kansalaisyhteiskuntayksikkö, puh. +358 295 350 204

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi muiden silmin 2025: Suomi-kuva säilyi vakaana, mutta mielikuvat maailmalla jakautuvat4.2.2025 00:01:00 EET | Tiedote

Koulutus, hyvä hallinto, luonto, tasa-arvo ja onnellisuus ovat teemoja, joista Suomi tunnetaan maailmalla, kertoo Finland Promotion Boardin julkaisu Suomi muiden silmin. Vuonna 2024 kansainvälistä medianäkyvyyttä toivat erityisesti Nato-jäsenyys ja turvallisuuspolitiikka. Suomi-kuva on haastavasta maailmantilanteesta huolimatta säilynyt pääosin myönteisenä, mutta erot eri maiden suhtautumisessa Suomeen ovat kasvaneet. Sen vuoksi on yhä tärkeämpää, että Suomi tunnetaan omista vahvuuksistaan, julkaisussa todetaan.

//KORRIGERAT//Finland får eget nationellt ljudlandskap6.12.2024 00:00:00 EET | Pressmeddelande

//KORRIGERAT: telefonnummer i kontaktuppgifter// På Finlands självständighetsdag, den 6 december, offentliggör Finland som första land i världen ett nationellt ljudlandskap. ”Ääniä” är ett verk som komponerats av Lauri Porra. Verket består av 15 originalkompositioner som har inspirerats av Finland och det finländska. Beställningsverket kommer att lanseras vid ambassadernas självständighetsfester runt om i världen. Efter det kan alla som vill uppleva det finländska lugnet ta del av det musikaliska verket.

//KORJATTU//Suomi saa oman kansallisen äänimaiseman6.12.2024 00:00:00 EET | Tiedote

//KORJATTU puhelinnumero yhteystiedoissa// Suomen itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta, Suomi julkaisee ensimmäisenä maana maailmassa kansallisen äänimaiseman. ”Ääniä” on Lauri Porran säveltämä, 15 alkuperäisestä sävellyksestä koostuva teoskokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilausteos lanseerataan suurlähetystöjen itsenäisyyspäiväjuhlissa ympäri maailmaa, minkä jälkeen se on avoinna kaikille, jotka haluavat rauhoittua kokemaan suomalaisuutta musiikin kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye