Like Kustannus

Vihdoin! Metallifanien ykkössuosikki Stam1na julkaisee koko tarinansa – kirja ilmestyy syksyllä

Jaa
Suomi-metallin kärkikastiin kuuluvalta Stam1nalta on pyydetty historiikkia jo pitkään, ja nyt toiveisiin vihdoin vastataan. Like julkaisee Stam1nan koko tarinan 27. syyskuuta 2023.
Kuva: Arttu Muukkonen
Kuva: Arttu Muukkonen

Lemiläinen Stam1na on kuulunut kotimaisen metallimusiikin ykkösketjuun kohta 20 vuoden ajan. Menestys ei tosin ollut aina itsestään selvää, sillä ensimmäiset kahdeksan vuotta yhtye joutui sinnittelemään ilman levy-yhtiön tukea.

Kun Stam1nan ensialbumi lopulta julkaistiin vuonna 2005, se julistettiin metallin uudeksi tulemiseksi. Yhtye palkittiin Finnish Metal Expossa vuoden tulokkaana ja bändin keulakuva Antti Hyyrynen vuoden laulajana. Sen jälkeen kultalevyt, listaykköset ja palkinnot ovat seuranneet toistaan. Samaan aikaan Stam1na on onnistunut säilyttämään äärimmäisen omapäisyytensä ja ilkikurisuutensa.

– 27-vuotiaan ja 10 studioalbumia synnyttäneen bändin ura on melkoinen urakka paketoida yksiin kansiin. Ari Väntäsen laserintarkka ja soljuva teksti onnistuu siinä täydelleen. Kirjaa varten tehtyjen haastattelujen kautta olen itsekin löytänyt yhtyeestämme puolia ja syvyyksiä, joita en tiennyt olevan olemassa. Kirja kertoo näin meistä enemmän kuin pelkkä historiikki tai dokumentti. Teos on pala Stam1nan elävää uraa, Antti Hyyrynen sanoo.

Stam1na on yksi Suomen tunnetuimmista metalliyhtyeistä ja on niittänyt mainetta myös ulkomailla. Yhtye on voittanut urallaan mm. viisi Emma-palkintoa ja saanut lukuisia kulta- ja platinalevyjä.

Kirjan kirjoittaja Ari Väntänen on tunnettu lukuisista kiitosta keränneistä rock-elämäkerroistaan, kuten The Rasmus, Stone, Hanoi Rocks  All Those Wasted Years, Michael Monroe ja Apulanta.

Stam1na  Muistipalatsi julkaistaan 27.9.2023. 

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: jenni.heiti@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Arttu Muukkonen
Kuva: Arttu Muukkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Miten moraalipaniikki syntyy? Tutkija Tuomas Äystö kuvaa pelon ja moraalipaniikin syitä ja seurauksia teoksessa Paholaisen perilliset14.1.2025 10:28:00 EET | Tiedote

Uskontotieteilijä Tuomas Äystön Paholaisen perilliset – Satanismipaniikin synkkä historia sukeltaa 1980- ja 90-lukujen satanismipaniikin syövereihin ja kuvaa, kuinka yhdysvaltalaisesta päiväkotiskandaalista lähtenyt hysteria levisi myös Suomeen. Miksi nuoriso kaatoi hautakiviä, kristilliset piirit kuohuivat ja koko yhteiskunta reagoi ylilyönneillä? Äystö pureutuu median rooliin, moraalipaniikin mekanismeihin ja siihen, miten satanismipaniikin perintö heijastuu yhä tapaamme käsitellä nuoria, alakulttuureja ja yhteiskunnallisia uhkakuvia.

Tuntematon Juice Leskinen -kirjassa tähtiartistit kertovat legendoja Juicen kanssa tehdystä yhteistyöstä8.10.2024 13:40:37 EEST | Tiedote

Juice Leskinen (19.2.1950–24.11.2006) tunnetaan suurista hiteistään, jotka hän itse lauloi. Ahkerana kynämiehenä Leskinen teki oman tuotantonsa lisäksi myös valtavan määrän kappaleita muille artisteille. Juicen muille tekemien biisien syntyvaiheisiin liittyy entuudestaan tuntemattomia tarinoita, jotka kuitenkin ovat olennainen osa suomalaisen musiikin historiaa. Timo Kalevi Forssin kirjoittama Tuntematon Juice Leskinen on tietokirja näistä muille tehdyistä lauluista ja tarinoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye