Yksiköiden paluumuutot Kirurgiseen sairaalaan alkaneet
Koronaviruspotilaiden lisäksi Kirurgisessa sairaalassa hoidetaan enenevässä määrin myös muita potilaita.HUS tiedotti huhtikuun alussa Kirurgisessa sairaalassa toimineiden yksiköiden muutoista ja koronaviruspotilaiden hoidon käynnistymisestä sairaalassa. Koronaviruspotilaiden hoitoon ei tarvita sairaalan kaikkia tiloja ja näin ollen väistötiloissa olleet yksiköt ovat vähitellen palaamassa Kirurgiseen sairaalaan.
”Koronaviruspotilaiden hoitoon on sairaalassa omat, erilliset yksiköt. Korva-, nenä- ja kurkkutautien potilaat sekä muut potilaat voivat turvallisesti tulla vastaanotoille ja hoitojaksoille Kirurgiseen sairaalaan”, sanoo HUSin Pää- ja kaulakeskuksen toimialajohtaja Erna Kentala.
Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka palaa Silmä-korvasairaalasta takaisin Kirurgiseen sairaalaan 8.6.2020. Kuulokeskus on jo aikaisemmin palannut omiin tiloihinsa Kirurgiseen sairaalaan ja samoin kliinisen hammashoidon toiminta on käynnistymässä. Korvapäivystys säilyy toistaiseksi Silmäkorvasairaalassa.
Laskimokirurgian poliklinikan toiminta siirtyy Kirurgiseen sairaalaan 1.6.2020 alkaen.
Lisää muuttoja elo-syyskuussa
Elokuun puolivälin jälkeen Kirurgiseen sairaalaan ovat palaamassa rintarauhaskirurgian, laskimokirurgian ja loput korva-, nenä- ja kurkkutautien yksiköt.
Valmiustila kakkostasolle
Koronavirusepidemian vuoksi HUS on toiminut täysvalmiudessa eli tason 3 valmiustilassa 19.3.2020 alkaen. Täysvalmiudessa toimittaessa lähes kaikki sairaanhoitopiirin resurssit mobilisoitiin ja toiminnot suunniteltiin siten, että niissä keskityttiin ennen kaikkea koronavirusepidemian hoitoon.
HUSissa siirryttiin 29.5.2020 toimitusjohtajan päätöksellä valmiustasolle kaksi eli tehostettuun valmiuteen. Tilanne koronavirusepidemian osalta on toistaiseksi rauhoittunut, mutta edelleen on tarve varautua koronavirustartuntojen kasvuun ja varata siihen riittävät resurssit. Samanaikaisesti on varmistettava väestölle mahdollisimman laaja terveyspalvelujen tarjonta käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Muiden palveluiden maksimoimiseksi ja riittävän varautumisresurssin säilyttämiseksi HUSissa on valmisteltu syksyyn asti ulottuva resurssien käytön tiekartta.
Tietoja julkaisijasta
HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.
HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HUS
HUS försöker uppnå förbättrad produktivitet7.4.2025 12:22:02 EEST | Pressmeddelande
HUS-sammanslutningens styrelse behandlade verksamheten och ekonomin för januari–februari och beslutade om åtgärder inriktade på en förbättring av produktiviteten.
HUS tavoittelee tuottavuuden parannusta7.4.2025 12:22:02 EEST | Tiedote
HUSin yhtymähallitus käsitteli tammi–helmikuun toimintaa ja taloutta sekä päätti tuottavuuden parantamiseen tähtäävistä toimenpiteistä.
Förhandsmeddelande: HUS-sammanslutningens styrelse sammanträder den 7 april3.4.2025 15:19:49 EEST | Pressmeddelande
HUS-sammanslutningens styrelse sammanträder för att behandla bland annat verksamheten och ekonomin under januari–februari samt en förbättring av produktiviteten.
Ennakkotiedote: HUSin yhtymähallitus kokoontuu 7.4.3.4.2025 15:19:49 EEST | Tiedote
HUSin yhtymähallitus kokoontuu käsittelemään mm. tammi-helmikuun toimintaa ja taloutta sekä tuottavuuden parantamista.
Rekordår för medicinskt assisterade befruktningar på HUS26.3.2025 09:06:49 EET | Pressmeddelande
Antalet remisser, mottagningsbesök och medicinskt assisterade befruktningar ökade tydligt från i fjol. Antalet behandlingar med donerade spermier ökade med över 42 procent. Det råder brist på äggcellsdonatorer.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme