Tofusta maistuvaa, kevyttä ja terveellistä jouluruokaa – suosittu Tofukeittokirja on taas saatavana
Tofusta maistuvaa, kevyttä ja terveellistä jouluruokaa –
suosittu TOFUKEITTOKIRJA on taas saatavana
Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen TOFUKEITTOKIRJA on jälleen saatavana. Tofukeittokirja oli ilmestyessään vuonna 2005 ainoa kotimainen laatuaan, ja siitä on otettu nyt jälleen uusi painos.
Tofukeittokirjan ruokaohjeissa aineksia ja makuja yhdistellään ennakkoluulottomasti ja oivaltavasti. Ruokareseptejä on salaateista ja pienistä suolapaloista aina pastoihin, risottoihin ja muihin pääruokiin sekä kastikkeisiin ja marinadeihin ja jälkiruokiin. Tofua on totuttu käyttämään lihan, kanan ja kalan sijaan, mutta kirjan ohjeista löytyy rohkeita yhdistelmiä, joissa tofu toimii näiden lisäkkeenä. Leivonnassa tofu on myöskin vertaansa vailla: keittokirjan leivonnaisissa se korvaa kananmunat.
Ruokakirjailija Marianne Kiskolan perheessä syödään jouluna laatikkoruokien kanssa marinoituja ja pannulla paistettuja tofukuutioita, jotka pyöritellään lopuksi seesaminsiemenissä. Kinkun asemesta Kiskoloiden lapsiperheessä maistuu hapankorppupaneroitu savutofu. Ihmeraaka-aine tofusta valmistuvat myös talviset jälkiruuat, kuten joulupöytään mainiosti sopivat puolukkajäädyke ja kinuskikastike. Uudenvuoden herkuksi Marianne Kiskola suosittelee tofusta, riisistä ja wasabitahnasta taiteiltuja susheja.
Esimerkki helposta ja maukkaasta Tofukeittokirjan ohjeesta.
SESAM AUKENE!
1 paketti maustamtonta tofua
Marinadiliemi
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2-3 rkl hunajaa
2 rkl viinietikkaa
3 valkosipulinkynttä
1 dl seesaminsiemeniä koristeluun
2 rkl ruokaöljyä paistamiseen
Tofu marinoidaan yön yli, valutetaan hieman ja paistetaan pannulla. Lämpimät tofupalat kieritellään seesaminsiemenissä.
Kuinka tofu syntyy?
Legenda kertoo, että muinaiset taolaiset mestarit keksivät tofun vahingossa yrittäessään valmistaa ikuisen elämän eliksiiriä. Vielä tänä päivänäkin aito tofu valmistetaan täysin samanlaisin menetelmin: soijapavut liotetaan yön yli, minkä jälkeen ne jauhetaan veden kanssa paksuksi massaksi. Tämä massa keitetään ja suodatetaan, jolloin syntyy soijamaitoa. Kun soijamaitoon lisätään merisuolan valmistuksen sivutuotteena syntyvää magnesiumkloridia, se juoksettuu. Juoksettunut massa puristetaan harsokankailla vuoratuissa muoteissa kiinteäksi ja tofu on valmista.
Tofu on raaka-aineena erinomaisen terveellinen käyttää, sillä se on vähärasvainen, se sisältää runsaasti proteiinia eikä sisällä lainkaan kolesterolia. Tofukeittokirjan tekijät Marianne ja Sanna sanovat, että ”tofulla hauis kasvaa, mutta vatsa ei”. Tofusta valmistetut ruuat ovatkin yhä enemmän urheilijoiden suosiossa, ja niistä saa loihdittua maittavaa purtavaa erilaisista allergioista kärsiville.
***
Marianne Kiskola on kasvissyöjä, joka valmistaa perheelleen ravitsevaa ja terveellistä kotiruokaa parhaista raaka-aineista. Kiskolan viimeisin teos on KOTI – RUOKAA KOKO PERHEELLE (Tammi 2009). Sanna Miettunen taas on ruokatoimittaja ja intohimoinen ruuan ystävä. Hän ihastui tofun loputtomiin mahdollisuuksiin kulinarististen luomusten raaka-aineena. Tofukeittokirjan tunnelmalliset annoskuvat on ottanut Pia Inberg.
Tofukeittokirjan lehdistökappaleet, kuvapyynnöt ja muut tiedustelut:
Tammi / tuottaja Sari Havukainen, (09) 693 76 312 tai tiedotus@tammi.fi
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tammi
Seiväshyppääjä Wilma Murto avaa mielenmaisemaansa matkallaan maailman parhaaksi syksyllä 2025 ilmestyvässä kirjassa19.3.2025 14:00:00 EET | Tiedote
Hippo Taatilan kirjoittama Yli kaiken – Wilma Murto vie lukijansa syvälle sukupolvensa suurimman suomalaisen yleisurheilijan mielen sisään elokuun 2022 Euroopan mestaruutta seuranneen kolmen vuoden aikana.
Sir Anthony Hopkinsin muistelmat julkaistaan suomeksi marraskuussa5.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Näyttelijäsuuruus kertoo uskomattoman tarinansa, miten teollisuuskaupungin pienestä pojasta kasvoi näyttämöiden ja valkokankaiden supertähti. Suomenkielisen teoksen kustantaja on Tammi ja suomentaja Tero Valkonen.
Uskomattomat 40 miljoonaa kappaletta maailmalla myynyt Ella ja kaverit -kirjasarja täyttää 30 vuotta7.2.2025 13:16:32 EET | Tiedote
Timo Parvelan Ella ja kaverit -kirjasarja juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Koululuokasta ja heidän opettajastaan kertova sarja naurattaa niin lapsia kuin aikuisiakin, ja se on ollut menestys myös ulkomailla. Maailmanlaajuisesti Ella-kirjoja on myyty uskomattomat yli 40 miljoonaa kappaletta. Sarjassa on ilmestynyt vuosien mittaan 40 kirjaa, ja helmikuussa ilmestyvä Ella ja kaverit – Tuukka tietää! on siten sarjan 41. osa. Kirja ilmestyy Ellan nimipäivänä 10.2.
Suomalainen kirja ensi kertaa ikoniseen amerikkalaiseen Little Golden Books -sarjaan5.2.2025 10:23:26 EET | Tiedote
Muumikirja Villit vieraat on ensimmäisenä suomalaisena teoksena valittu vuodesta 1942 ilmestyneeseen amerikkalaiseen Little Golden Books -sarjaan. Suomessa rakastettu sarja tunnetaan nimellä Tammen kultaiset kirjat. Uusi aluevaltaus tapahtuu sopivasti muumikirjojen 80-vuotisjuhlavuonna, jota parhaillaan vietetään.
Ei tehrä tästä ny numeroo – Sinikka Nopolan elämäntyötä muistellaan Arena-näyttämöllä huhtikuussa21.1.2025 10:00:00 EET | Tiedote
"Elämä fokusoi sivuun, niin minäkin" Sinikka Nopola
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme