

Suomi maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin huipputiimillä

Bocuse d’Or-kilpailu viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan. Suomi osallistuu kisaan 13. kertaa, edustajanaan kokenut, palkittu ja kilpailunhaluinen kokki Eero Vottonen. Vottosen assistenttina toimii Miikka Manninen.
Bressen kanaa suomalaiselta vadilta
Kilpailussa tehdään yksi kisaruoka vadille ja yksi lautasannoksina. Lihavadin raaka-aineet ovat Bressen kana ja äyriäiset, ja ne perustuvat lyonilaiseen klassikkoannokseen Poulet aux écrevisses’iin. Kilpailijoiden tehtävänä on tulkita klassikkoa ja tuoda se nykyaikaan.
- Lihavadin raaka-aineilla halutaan kunnioittaa ranskalaista ruokaperinnettä ja kilpailujen perustajaa Paul Bocusea. Joulukuussa saamme tietää lautasannoksen raaka-aineet. Juhlavuosi tuo kisaan ylimääräisen jännitteen. Esimerkiksi lautasannoksen tehtävänannossa ei aiempien vuosien tapaan puhuta enää kala-annoksesta, joten voimme tässä vaiheessa vain arvailla, onko toiseen tehtävään tullut suuria muutoksia, Vottonen pohtii.
Suomen joukkueen lihavadin suunnittelee muotoilija ja gastronominakin tunnettu Harri Koskinen. Vadin suunnittelutyötä ohjaa selkeys ja klassisuus, jotka ovat vahvasti läsnä myös kisaruoassa.
- Muotoilutyö on aina yhteistyötä ja yhteisen näkemyksen toteuttamista. Tämän vadin suunnittelua ohjaa vahvasti Eeron vankka näkemys ruoasta, ja vati tehdään tukemaan tätä visiota, Koskinen kertoo työstään.
Vottonen kuvaa Bressen kanaa hyvänmakuiseksi raaka-aineeksi. Haastetta annokseen tuo äyriäisen ja kanan yhdistämisen lisäksi kanan laiha rinta, joka on helposti kuivuva ja maultaan hento. Koipi kestää vahvaa käsittelyä ja kanan runsaassa rasvassa on omanlainen aromi. Vottosen ruoalle ovat leimallisia vahvat, robustit maut. Niitä hän suunnittelee tuovansa annokseen suomalaisilla luonnon antimilla sekä riistan tummilla sävyillä. Annoksessa erikseen arvioitava kansallinen elementti löytyy siis puhtaasta suomalaisesta luonnosta.
TAUSTAA
Suomi osallistuu kilpailuun 13. kertaa. Kilpailuja tukee joukko omistautuneita yhteistyökumppaneita, joiden mielestä Suomen osaamisen ja raaka-aineiden esittely maailman huippujen mittelöissä kantaa valtavaa merkitystä koko maalle,..
Eero Vottonen on 32-vuotias kokki, jonka ansioluettelossa on useita kotimaisia huippuravintoloita sekä kokkikisavoittoja. Vottosella on vahva Bocuse d’Or-kilpailukokemus edelliseltä kilpailukaudelta, jolloin hän toimi Suomen joukkueen valmentajana. Vottosen assistenttina toimii Miikka Manninen. 20-vuotias Manninen osallistui Bocuse d’Or-toimintaan jo kaudella 2014-2015 avustamalla Suomen joukkuetta harjoituksissa ja Euroopan osakilpailuissa sekä loppukilpailuissa. Vottonen ja Manninen sijoittuivat Euroopan osakilpailussa 2016 Budapestissa kuudensiksi.
Vottosen ja Mannisen valmentajana toimii Matti Jämsén, joka sijoittui vuonna 2015 Bocuse d’Or-finaalissa neljänneksi. Suomen tuomarina ja joukkueen presidenttinä toimii Pekka Terävä ja joukkueen johtajana Sami Rekola. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö
#bocusefi #bocusedor #eerovottonen #kohtilyonia #goingtosirha
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot, haastattelupyynnöt
Press Officer Mari Cadaut p. 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Bocuse d’Or-kandidaatti Eero Vottonen p. 040 743 7442, eero.vottonen@hotmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.
Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.