Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu
Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa ja Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki. Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Joona Finni ja kolmanneksi Jeremias Salonen.
– Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajlle kaikesta tuesta!”, sanoo Lari Helenius.
Vuoden Kokki 2020 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Messukeskus Helsinki.
Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja, Mara ry. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.
– Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Tulevalta edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa!, kommentoi Christian Angelov.
Vuoden Kokki 2020 finaalin tulokset:
- Vuoden Kokki: Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1329/1710
- Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa, 1265/1710
- Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki, 1238/1710
- Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1215/1710
- Kim Päivästö, Ravintola Demo, Helsinki, 1202/1710
- Kozeen Shiwan, I AM, Helsinki, 1173/1710
- Niko Suomalainen, Ravintola Olo, Helsinki, 1002/1710
- Turo Väärti Ravintola Juuri, Helsinki, 985/1710
Maksimipisteet: 1710 p.
Vuoden Tarjoilija 2020 finaalin tulokset:
- Vuoden Tarjoilija: Christian Angelov 81,66 / 110
- Joona Finni, 74,01 / 110
- Jeremias Salonen, 69,94 / 110
- Otto Kämppi, 64,02 / 110
- Tiia Hänninen, 58,50 / 110
- Anu Kärki, 57,75 / 110
- Milla Nordlund, 53,88 / 110
Maksimipisteet: 110 p.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat: HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Jubilee Oy, Decanter, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia, Diversey Suomi Oy, Laurea, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki, Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta, SLC ry ja Vitriini-lehti.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Bettina LindforsToimitusjohtaja / Executive Director / VD
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO Foundation for the Promotion of Finnish Food Culture
ELO Stiftelsen för främjande av finländsk matkultur
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Vuoden Kokki
www.vuodenkokki.fi
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki
Vuoden Tarjoilija
www.vuodentarjoilija.fi
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki
Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 kuvapankki:
https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157713011942033
Kuvaajana Santeri Stenvall / ELO-säätiö
ELO-säätiö
www.elo-saatio.fi
Bettina Lindfors (haastattelupyynnöt)
Toimitusjohtaja
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+ 358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi
@BettinaLIndfors
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.
Kutsu: Ravintola-alan huiput kilpailevat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta Gastro Helsinki – ammattitapahtumassa 12-13.3.202012.3.2020 09:00:00 EET | Kutsu
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa 12-13.3.2020. Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa seuraamaan läheltä ravintola-alan ammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä, jossa niin yksityiskohdat kuin kunniahimo on hiottu huippuunsa.