Suomeen ensimmäinen nuorten ammattitaidon EM-kultamitali kokkilajissa
Kokkilaji oli koko EuroSkills kilpailun suosituin laji, osallistujia oli 26 maasta. Kilpailijat valmistivat erilaisia ruokalajeja kolmen päivän ajan eri osallistujamaista tulleiden tuomareiden maisteltavaksi ja arvioitavaksi. Ruoan maun lisäksi arvioitiin keittiötyöskentelyä ja esille laittoa. Johanin voitto oli erittäin selkeä. Hän sai 559 pistettä, hopeasijalle päässyt Itävallan edustaja sai 541 pistettä ja Englannin kolmas sija tuli 530 pisteellä. Rakas läheinen kilpakumppanimme Ruotsi jäi harmittavalle neljännelle sijalle 529 pisteellä.
Johan Kurkela aloitti ravintolakokin opinnot Ravintolakoulu Perhossa syksyllä 2013 ja hän pääsi valmennustiimiin mukaan jo ensimmäisen lukuvuoden aikana. Kiinnostus kilpailutoimintaan nosti hänet avustajaksi Suomen Bocuse D’Or edustajan Matti Jämsenin ja Antti Lukkarin kilpailutreeneihin, joissa hän oli mukana 8 kuukautta.
Ensimmäisiin kokkikilpailuihin Johan Kurkela osallistui parinsa Minni Mannisen kanssa keväällä 2015 Lahdessa, missä pidettiin Suomen mestaruuskilpailut. Kultaa tuli niistä kisoista ja samalla edustuspaikka Pohjoismaisiin kisoihin 2016 Islantiin, missä he voittivat hopeaa. Tammikuussa 2016 Johan osallistui Intiassa järjestettyihin kansainvälisiin nuorten kokkien kutsuvieraskilpailuihin, missä oli osallistujia 51 eri maasta. Näistä isoista kisoista tuliaisina oli pronssimitali. Edustuspaikka EuroSkills kilpailuihin avautui vuoden alussa olleissa karsinnoissa, jonka jälkeen suunnitelmallinen valmentautuminen lähti liikkeelle.
Johan suhtautuu ruoanvalmistukseen erittäin intohimoisesti. Hänellä on 19-vuotiaaksi nuoreksi mieheksi poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen ammattitaito ja hänen ruoanvalmistustaitonsa ovat huippuluokkaa. Johan hallitsee ruoanvalmistuksen perustekniikat täydellisesti. Hänen tyylinsä käsitellä raaka-aineita on pikkutarkkaa ja hän tietää raaka-aineiden oikeat käsittely- ja kypsennystavat. Ruokien esille laitto on herkkää ja puhdasta ja maut ovat selkeitä ja mieleenpainuvia.
Valmentajana kaikkiin kilpailuihin on toiminut Ravintola Perhon vuoromestari Antti Porna. Antti kertoi, että Johan on jaksanut harjoitella intensiivisesti koko syksyn 1-2 päivänä viikossa. Valmentajan ja valmennettavan suhde on erittäin tärkeä. Valmentajan tehtävä on ohjata kilpailijaa oikeaan suuntaan, huolehtia käytännön järjestelyistä, treenimatkoista, raaka-aineista ja välineistä.
Antin mukaan Johan Kurkelan osaaminen on niin huipputasolla, että hän ei ole voinut opettaa hänelle enää mitään uutta pitkään aikaan. Silti valmentajan rooli on erittäin merkittävä. Valmentaja tuo harjoitteluun kilpailun säännöt, arvioinnin kohteet ja kriteerit sekä samalla valmentaja arvioi koko ajan mm. työskentelyn oikeellisuutta ja organisointia. Kansainvälinen tuomaristo koostuu eri-ikäisistä ja erilaisista kulttuureista kotoisin olevista keittiöalan osaajista ja näin laajan tuomariston miellyttäminen on haasteellista. Johan on työskennellyt Ravintola Olossa jo puolitoista vuotta ja oma työyhteisö on tukenut kilpailuihin osallistumista ja harjoittelua vahvasti. Valmentajan lisäksi useat Johanin työkaverit Olosta ovat olleet mukana arvioimassa ja antamassa palautetta useissa harjoituksissa.
Voimme ylpeänä todeta, että suomalainen ruoanvalmistuksen osaaminen on tänä vuonna noussut erittäin korkealle tasolle. Eero Vottosen voitto Global Chef kilpailuissa ja Suomen Kokkimaajoukkueen menetys olympialaisissa sai loistavan täydennyksen Johan Kurkelan Euroopan mestaruudesta ja voimme luottavaisina odottaa tulevia menestyksiä.
Lisätiedot:
Koulutusalajohtaja Marja Hemmi
marja.hemmi@perho.fi
040 480 5577
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Mediakutsu: KOREALAISEN KEITTOKIRJAN ”BAP” JULKISTUS RAVINTOLA PERHOSSA 29.9. KLO 149.9.2016 13:34:24 EEST | Kutsu
Korealaisten ruokien keittokirja ”Bap” julkaistaan suomenkielisenä painoksena 29.9.2016. Keittokirjan on toimittanut Mr. Ryu Sangwon. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Mrs. Han Heeyoung, kuvituksesta on vastannut Mr. Park Jaeseong ja graafisesta suunnittelusta AÄÅ.
ROBOTTI KAATAA KUOHUVIINIÄ RAVINTOLAKOULUN VALMISTUJAISISSA1.6.2016 11:13:56 EEST | Tiedote
Palvelurobotiikkaa Ravintolakoulu Perhon valmistujaisissa 2.6.
Ruokakulttuurin moniottelija Kim Palhus Suomen Gastronomien Seuran johtoon5.4.2016 10:38:45 EEST | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura ry:n 30.3.2016 pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.
Ravintola-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin 14. kerran. Pro-Opettaja kategorian voittajaksi valittiin Ravintolakoulu Perhon opettaja Jarmo Åke2.2.2016 11:13:32 EET | Tiedote
Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin 28.1. Helsingissä Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa, johon oli kerääntynyt yli 600 alan ammattilaista seuraamaan palkintojenjakoa. Tunnustuspalkinto jaettiin 13 kategoriassa, ja valinnan teki arvovaltainen tuomaristo. Voittajia valittaessa vaakakupissa painoivat ammattitaidon lisäksi myös esikuvallisuus ja asenne. PRO-patsas on jaettu nyt jo 14 kertaa ja vuosien aikana tunnustuksen ansioituneesta työstään on saanut jo yli 200 ravintola-alan ammattilaista.