Verso Food gains growth power from new trust-backed owner Kavli
“A growth company needs owners who believe in it and trust in its ability to grow. For this I am grateful to our previous owners and the top professionals working in our company. We are delighted that our new owner is ready to further support our growth and to develop the category in the long term,” says Leena Saarinen, Chair of Verso Food’s Board of Directors.
“We are extremely impressed with Verso Food’s achievements so far. Verso Food has excellent growth opportunities which we are more than excited to seize,” says Gerhard Bley, CEO of Kavli in Sweden and Finland.
“Kavli has a strong growth agenda and a long-term ambition within plant-based food. Our mission is to create value for good causes, and our ownership structure supports that. Verso Food is a perfect fit with our own Planti brand to extend our responsibility within sustainable food”, Bley adds, and continues; “Together with Verso Food, Kavli’s presence in the Finnish market will be strengthened. It shows our commitment to be a long-term supplier within the Finnish food industry.”
Verso Food and Kavli are both value-driven, locally focused, proudly Nordic companies. Both want to offer consumers delicious, sustainable and healthy food.
“Going forward, we will continue to focus on fava bean innovations and strengthen our brand in Finland and abroad. Four in five Finns already recognise Härkis®, which shows that we’ve done a lot of things right – understanding our consumers and customers. With Kavli, we can achieve our international goals much faster: there are strong organisations in place in Sweden, Norway and the UK, and export to more than 20 countries,” explains Verso Food’s CEO Tomi Järvenpää.
“Finland will remain Verso Food’s home. The partnership with Kavli offers us a fantastic opportunity to strengthen our product development with Kavli’s existing expertise. Both companies are focused on creating new eating habits both in Finland and globally. Our fava-bean-based products are produced in Southern Ostrobothnia and Kavli’s oat- and soy-based Planti products in Turku, so production in our home market Finland will remain the foundation for our growth,” Järvenpää adds.
Contacts
Tomi Järvenpää
CEO
Verso Food
tel. +358 40 547 6020
tomi.jarvenpaa@versofood.fi
Gerhard Bley
CEO
O. Kavli AB and Kavli Oy
tel. +46 768 89 59 12
gerhard.bley@kavli.se
Katja Sundell
Sales Director
Kavli Oy
tel. +358 40 416 8304
katja.sundell@kavli.fi
Links
About Verso Food Oy
Vuonna 2010 perustetun Verso Foodin missiona on kehittää ja valmistaa maukasta ruokaa suomalaisesta härkäpavusta. Vantaalla sijaitsevan Verso Foodin liikevaihto oli noin 6 miljoonaa euroa vuonna 2018, ja siellä työskentelee 17 työntekijää. Yritys investoi parhaillaan uuteen tuotantolaitokseen Kauhavalle Etelä-Pohjanmaalle. Suomessa Verso tunnetaan Härkis®- ja Verso®-brändeistään.
Subscribe to releases from Verso Food Oy
Subscribe to all the latest releases from Verso Food Oy by registering your e-mail address below. You can unsubscribe at any time.
Latest releases from Verso Food Oy
Finnish fava bean innovations in high demand internationally – Verso Food’s Beanit fava bean products launched in the UK9.1.2020 11:43:27 EET | Press release
Beanit is introducing its fava bean pieces and mince to the shelves of Sainsbury’s, one of the UK’s top retail chains. Produced in Finland by Verso Food, the Beanit fava bean protein pieces and mince are available in 300 Sainsbury’s stores across the UK from the start of 2020.
Suomalaisille härkäpapuinnovaatioille riittää vientiä -Verso Foodin Beanit-härkäpaputuotteet kauppoihin Iso-Britanniassa9.1.2020 10:47:44 EET | Tiedote
Suomalaisen Verso Foodin härkäpaputuotteiden vienti vetää. Iso-Britannian yksi suurimmista vähittäiskauppaketjuista Sainsbury’s on ottanut Beanit-tuotteet valikoimaansa. Suomalaisesta härkäpavusta valmistetut ruokainnovaatiot löytyvät brittikaupan hyllyltä vuoden alusta alkaen.
Verso Food avaa Kauhavan-tuotantolaitoksensa: uudella liiketoimintamallilla globaaleille markkinoille2.4.2019 11:00:00 EEST | Tiedote
Suomalaisesta härkäpavusta kasvisruokatuotteita kehittävä Verso Food Oy avaa uuden tuotantolaitoksen Kauhavalla 2.4.2019, jolloin eduskunnan puhemies Paula Risikko vihkii tuotantolaitoksen käyttöön. Uusi ja määräajassa valmistunut tehdas jalostaa suomalaisesta härkäpavusta nykyisiä ja täysin uudenlaisia raaka-aineita sekä kuluttajille että suurkeittiöille. Kauhavan tuotantolaitos työllistää jatkossa 20 henkeä, ja investoinnin suuruus on 11 miljoonaa euroa.
Härkikselle kasvuvoimaa Kavlilta - Verso Foodille säätiöpohjainen omistaja5.3.2019 11:30:00 EET | Tiedote
Suomalainen kasvisruokaa kehittävä Verso Food Oy saa kansainvälistä kasvuaan vauhdittavan uuden omistajan, säätiöpohjaisen Kavlin. Norjalaiseen Kavli-konserniin kuuluva Kavli Oy ostaa Verso Food Oy:n koko osakekannan. Suomessa Kavli tunnetaan majoneeseista, sulatejuustoista ja viime vuosina myös Planti-merkillä myytävistä kaura- ja soijapohjaisista tuotteista. Planti-tuotteet valmistetaan Turussa. Suomalaista härkäpapua pääraaka-aineenaan käyttävä Verso Food pystyy uuden kumppaninsa kanssa nopeuttamaan laajentumissuunnitelmiaan uusille markkinoille ja uusiin tuoteryhmiin. Suomessa Verso Food tunnetaan Härkis®-härkäpaputuotteistaan.
HÄRKIS® Finland -tuotteet kauppoihin Japanissa11.1.2019 10:00:00 EET | Tiedote
Japanilaiset pääsevät pian maistelemaan suomalaista härkäpapua, kun Härkis Finland -tuotteet tulevat satoihin kauppoihin. Verso Foodin paikallisena kumppanina toimii Hikari Miso, joka on Japanin johtavia miso-valmistajia.
In our pressroom you can read all our latest releases, find our press contacts, images, documents and other relevant information about us.
Visit our pressroom