Verso Food avaa Kauhavan-tuotantolaitoksensa: uudella liiketoimintamallilla globaaleille markkinoille
Suuren suosion saaneen Härkis-tuoteperheen valmistus jatkuu Kauhavalla. Sen lisäksi Verso Food aloittaa uuden tehtaan myötä täysin uuden liiketoiminnan: kansainvälistymistä tukevan komponenttiliiketoiminnan.
Uusi tuotantolaitos valmistaa Kauhavalla raaka-ainekomponentteja hyödyntäen Verso Foodin erityisosaamista, patentoituja tuotantomenetelmiä ja suomalaista härkäpapua. Vientimarkkinoilla tarkoin valitut kumppanit vastaavat Kauhavalla kehitettyjen tuotteiden lopullisesta muotoilusta ja pakkaamisesta paikallisen markkinan ruokakulttuurin mukaisesti. Hiotusta raaka-aineesta voidaan tehdä Härkistä eri muodoissa, tai monenlaisia muita härkäpaputuotteita.
”Me Verso Foodissa keskitymme härkäpapuun liittyvään osaamiseen ja tuotekehitykseen. Tarjoamme kumppaneille myös kuluttajaymmärryksen, tuotekehitystuen, sekä valmiin brändin ja markkinointistrategian. Kyseessä on suomalaisin voimin kehitetyn ja muotoillun, puhtaan kotimaisen maatalousraaka-aineen uudenlainen vienti maailmalle. Saamme kaikki olla ylpeitä tästä uudesta tavasta ajatella sekä viedä kotimaista osaamista maailmalle, Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää kertoo.
Vastuullinen liiketoimintamalli vastaa kuluttajien toiveisiin
”Koko liiketoimintamalli on ajateltu vastuullisuus edellä. Pystymme tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen toimitusketjuun, jossa pääasiassa on kasvisruoka ja suomalainen, ikivanha ja herkullinen härkäpapu. Olemme kehittäneet ruokaosaamisemme nyt siihen pisteeseen, että pystymme rakentamaan globaalin menestystarinan kuluttajien arvostamalla vastuullisella tavalla”, Järvenpää sanoo.
Järvenpää pitää tärkeänä myös hävikin minimointia: tuotanto kohdemaassa on suoraviivaista, kun raaka-ainepohjat ovat Suomessa pitkälle esivalmisteltuja.
Kumppaniajattelu tuo myös lisäarvoa kaupalliseen kilpailutilanteeseen. Kaiken ytimessä on paikallisen ruokakulttuurin ja maun kunnioittaminen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Verso Food Oy, toimitusjohtaja Tomi Järvenpää, puh. 040 547 6020, tomi.jarvenpaa@versofood.fi
www.versofood.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Vuonna 2010 perustetun Verso Foodin missiona on kehittää ja valmistaa herkullista ruokaa suomalaisesta härkäpavusta. Vantaalla sijaitsevan Verso Foodin liikevaihto oli noin 6 miljoonaa euroa vuonna 2018, ja siellä työskentelee 17 työntekijää. Yritys investoi parhaillaan uuteen tuotantolaitokseen Kauhavalle Etelä-Pohjanmaalle. Suomessa Verso tunnetaan Härkis® - ja Verso®-brändeistä
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Verso Food Oy
Finnish fava bean innovations in high demand internationally – Verso Food’s Beanit fava bean products launched in the UK9.1.2020 11:43:27 EET | Press release
Beanit is introducing its fava bean pieces and mince to the shelves of Sainsbury’s, one of the UK’s top retail chains. Produced in Finland by Verso Food, the Beanit fava bean protein pieces and mince are available in 300 Sainsbury’s stores across the UK from the start of 2020.
Suomalaisille härkäpapuinnovaatioille riittää vientiä -Verso Foodin Beanit-härkäpaputuotteet kauppoihin Iso-Britanniassa9.1.2020 10:47:44 EET | Tiedote
Suomalaisen Verso Foodin härkäpaputuotteiden vienti vetää. Iso-Britannian yksi suurimmista vähittäiskauppaketjuista Sainsbury’s on ottanut Beanit-tuotteet valikoimaansa. Suomalaisesta härkäpavusta valmistetut ruokainnovaatiot löytyvät brittikaupan hyllyltä vuoden alusta alkaen.
Verso Food gains growth power from new trust-backed owner Kavli5.3.2019 11:30:00 EET | Press release
Verso Food, the Finnish innovator in plant-based foods, welcomes Kavli as its new owner in order to accelerate its international growth. Kavli Oy, part of the Norwegian Kavli Group is buying the entire share capital of Verso Food Oy. In Finland, Kavli is known for its mayonnaise, processed cheeses and, in recent years, also oat- and soy-based products under the Planti brand. As part of Kavli, Verso Food will be able to speed up its plans to expand to new markets and to new product groups. Verso Food is known in Finland for its Härkis® branded fava bean products, and it uses Finnish fava beans as its main ingredients.
Härkikselle kasvuvoimaa Kavlilta - Verso Foodille säätiöpohjainen omistaja5.3.2019 11:30:00 EET | Tiedote
Suomalainen kasvisruokaa kehittävä Verso Food Oy saa kansainvälistä kasvuaan vauhdittavan uuden omistajan, säätiöpohjaisen Kavlin. Norjalaiseen Kavli-konserniin kuuluva Kavli Oy ostaa Verso Food Oy:n koko osakekannan. Suomessa Kavli tunnetaan majoneeseista, sulatejuustoista ja viime vuosina myös Planti-merkillä myytävistä kaura- ja soijapohjaisista tuotteista. Planti-tuotteet valmistetaan Turussa. Suomalaista härkäpapua pääraaka-aineenaan käyttävä Verso Food pystyy uuden kumppaninsa kanssa nopeuttamaan laajentumissuunnitelmiaan uusille markkinoille ja uusiin tuoteryhmiin. Suomessa Verso Food tunnetaan Härkis®-härkäpaputuotteistaan.
HÄRKIS® Finland -tuotteet kauppoihin Japanissa11.1.2019 10:00:00 EET | Tiedote
Japanilaiset pääsevät pian maistelemaan suomalaista härkäpapua, kun Härkis Finland -tuotteet tulevat satoihin kauppoihin. Verso Foodin paikallisena kumppanina toimii Hikari Miso, joka on Japanin johtavia miso-valmistajia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme