Mämmi seuraa aikaansa - perinneherkku ja makukastikkeet trendikkäästi annospikareihin
Pikarimämmit suunniteltiin alun perin suurkeittiöiden tarpeisiin, josta ne jatkoivat hyvien kokemusten kautta vähittäiskaupan pakastealtaaseen.
- Viime pääsiäisen uutuusmaut mokka ja sitruuna ovat tuotekehityksemme tulosta. Makuraatina olivat meidän omat työntekijämme ja tuotantoon valittiin kaksi suosituinta, kertoo Kymppi-Maukkaat Oy:n markkinointipäällikkö Anna Mollberg. Mämminvalmistajien suosikkimaku on Mokka Kerrosmämmi. Kolmas makuvaihtoehto on mämmin klassikkokaveri vanilja.
Mämmin kylkiäiset löytyvät useimmiten maitohyllyltä: moni ottaa kermaa tai vaniljakastiketta, mutta maustettuja rahkojakin käytetään. Valmiissa annoskoossa olevan pikarimämmin voi napata pakastealtaasta mukaan herkutteluhetkiin, mutta rukiista valmistettu tuote sopii muihinkin tilanteisiin.
- Vaikka mämmi mielletään pääsiäisen ajan jälkiruuaksi, se on kuitupitoinen välipala ajankohdasta riippumatta, Mollberg vinkkaa.
Sesonki pääsiäisenä, kaupoissa ympäri vuoden
Pääsiäisen aikaan mämmejä myydään eniten, mutta rukiista herkkua on saatavilla muulloinkin kuin kevään sesonkina. Kymppi-Maukkaat on ainoa valmistaja, joka tekee mämmejä vuoden ympäri, joten roveita ja pikareita löytyy pakastealtaasta aina. Kymppi-Maukkaat on varautunut tuotteiden hyvään saatavuuteen sesongissakin, mutta kuluttaja voi varmistaa mämmin pääsiäispöytäänsä ostamalla sen pakastimeensa ennakkoon. Pikarimämmin voi sulattaa käyttöön muutamassa minuutissa mikrossa, rove vaatii hieman pidemmän sulamisajan.
Mämmimutakakusta tuli hitti
Valion ja Kymppi-Maukkaat Oy:n yhteistyössä on luotu jo useampana vuonna reseptilehtinen, joka inspiroi mämmin käyttämiseen ruoanlaitossa ja leivonnassa. Vuoden 2017 suosituin ohje oli mämmi-lakritsijälkkäri ja 2018 ihmiset rakastuivat mämmimutakakkuun.
- Se on kaikista mämmiohjeista toistaiseksi suosituin. Ohje luotiin Valion Koekeittiöllä ja todettiin hyväksi heti, mutta sen suosio on yllättänyt silti. Olen tehnyt sitä itsekin kotona, kertoo Valion Suomen markkinointipäällikkö Laura Vesterholm. Vuoden 2019 resepteistä hän kehottaa kokeilemaan mämmikahvikakkua, joka tuo monelle mieleen taatelikakun makumaailman tai rapeaa mämminäkkäriä, joka sopii hienosti juustojen kanssa.
Helppo Mämmirahka-resepti: www.lahiruokaamaalta.fi/reseptit/helppo-mammirahka
Mämmikahvikakku-resepti: www.lahiruokaamaalta.fi/reseptit/mammikahvikakku
Julkaisuvapaita kuvia mämmiroveista ja pikareista: http://kymppi.fi/materiaalipankki (Kuluttajat)
Julkaisuvapaita kuvia reseptiannoksista: https://aineistopankki.valio.fi/?cart=6442-igmgmhedke&l=FI
Lisää reseptejä mämmistä: http://kymppi.fi/reseptit
Kymppi-Maukkaat Oy valmistaa ruokaa suomalaiseen makuun omassa tehtaassa Akaassa ja on osa Laihian Mallas -konsernia, joka on vuonna 1910 perustettu perheyhtiö.
Kymppi Mämmi aloittaa sesongin maaliskuun alussa. Ohjeita mämmin käytöstä ruuanlaittoon ja leipomiseen Kymppi-Maukkaat Oy:n nettisivuilta - http://kymppi.fi/reseptit
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja
Kymppi-Maukkaat Oy
markkinointipäällikkö
Anna Mollberg
anna.mollberg@kymppi.laihianmallas.fi
p. 040 731 2211
Valio Oy
markkinointipäällikkö
Laura Vesterholm
Laura.Vesterholm@valio.fi
p. 050 546 1031
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kymppi-Maukkaat Oy
Kun kypsyt kinkkuun21.11.2019 15:06:01 EET | Tiedote
Tiedote 21.11.2019. Hernekeiton sesonki kestää joulukuusta pitkälle kevääseen. Laskiaista pidetään vahvana sesonkina, mutta todellisuudessa itse tehdyn hernekeiton huippu on heti joulun jälkeen. Kinkku hyödynnetään hernekeitossa tehokkaasti ja saadaan koko perheelle maistuvaan muotoon. Kun kypsyt kinkkuun, torju ruokahävikkiä ja käytä viimeiset viipaleet itse tehtyyn tai valmiiseen hernekeittoon.
Keväinen herkku saatavilla jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä1.3.2017 08:00:00 EET | Tiedote
Moni miettii milloin on oikea hetki aloittaa herkuttelu mämmillä. Kymppi Mämmi avaa sesongin viikolla kymmenen. Mämmiviikolla kaupan pakastealtaat täyttyvät, uusimmat mämmireseptit julkaistaan netissä ja mämmin tarina kerrotaan sarjakuvan keinoin. Tutkimuksen mukaan yli puolet kuluttajista on sitä mieltä, että mämmi ja kerma kuuluvat yhteen - lähes 40 % kuluttajista haluaa lisää makeutta sokerista. Uusimmat reseptit on tehty yhteistyössä Valion kanssa, mämmiherkuissa maistuu nyt sitrus, anis ja lakritsi. Mämmiviikon yhtenä tarkoituksena onkin tuoda ihmisten tietoisuuteen mämmin uusia ja monipuolisempia käyttömahdollisuuksia. Mämmiviikon kampanjasivut löytyvät osoitteesta mämmi.fi.