Kokeilunhaluisen kondiittorin maistelumenu Pinellassa

Uutta Turussa - ja Suomessa
Jälkiruuat ovat yksi ravintolamaailman tulevista trendeistä. Maailmalla on avattu pelkästään jälkiruokia tarjoilevia ravintoloita ja Suomessakin jälkiruoka on noussut entistä tärkeämmäksi osaksi ateriakokonaisuutta. ”Jälkiruokaosaamista ei Suomessa ole perinteisesti korostettu. Meiltä löytyy paljon variaatioita esimerkiksi naapurimaiden klassikkoherkuista, mutta suomalainen jälkiruokaidentiteetti ei ole kovin vahva”, pohtii kondiittori Pinja Paakkonen.
Tilanne on kuitenkin muuttumassa. Toukokuussa Turussakin päästään uutuuden makuun, kun Pinjan makea maistelumenu tulee tarjolle Pinellaan. Tilaisuus kannattaa hyödyntää, sillä ”tämä on Suomessa harvinaista herkkua, ja tietysti annoksetkin ovat täysin uusia”, Pinja vinkkaa.
Kokeilunhaluinen kondiittori
Pinjan rakkaus ruokaan, intohimo käsillä tekemiseen ja taiteellinen luonne johtivat hänet alunperin kondiittorikouluun Turkuun, minkä jälkeen Pinja suoritti vielä arvostetun patisserie-tutkinnon Ranskassa. Siitä lähtien Pinja on luonut uraa kondiittorina Suomessa ja maailmalla.
Pinja käyttää luomuksissan mieluusti kunkin sesongin raaka-aineita, joskin tunnustaa, että suklaan kanssa työskentely on aina mukavaa. ”Jälkiruoissa voi hyvin käyttää myös raaka-aineita, jotka yhdistetään enemmän suolaiseen ruokaan, esimerkiksi juureksia”, hän kertoo, ja jatkaa, että hyvin usein asiakkaat toivovat, ettei jälkiruoka olisi liian makea. ”Jälkiruuasta ei kuulu tulla ällö olo. Itse teen mielelläni raikkaita, kepeitä annoksia”.
Kokeilunhaluinen kondiittori ei juuri palaa samoihin resepteihin. ”Uusia makuja on kiva kokeilla, kun hyvä perustekniikka antaa siihen eväät – toki kaikki annokset pitää aina myös testata”, hän nauraa. Paras jälkiruoka syntyy, kun siihen yhdistää eri tekstuureja, lämpötiloja ja suutuntumaa. ”Esimerkiksi maistelumenun suklaa-annoksessa halusin yhdistää suklaan herkullisimmat olomuodot. Siinä on lämpöä, viileyttä, rapeutta ja pehmeyttä.” Menun uniikeissa annoksissa maistuu mm. raparperi, passion ja musta tee. ”Maut kuljettavat keveästä ja herkästä raikkaan pirteän kautta täyteläiseen päätökseen”, Pinja lupaa.
Maistuisiko jälkiruoka?
Entä saako ravintolassa syödä pelkkää jälkiruokaa? ”Tottakai saa!” Pinja huudahtaa. Menu on suunniteltu kuin mikä tahansa ateria – siltä löytyy kaksi alkuruokaa, täyteläinen pääruoka ja vähän yllätyksiä. Menulle on suunniteltu myös oma juomapaketti. ”Menun voi nauttia toisaalta myös aterian päätteeksi. Meillä on hyvin samanlainen ajatusmaailma ruoanlaitosta Pinellan keittiömestarin Kimin kanssa - teemme hyvää hyvistä raaka-aineista, tyylejä sekoitellen. Jälkiruokamenu pelaa siis hyvin yhteen Kimin suunnittelemien alku- ja pääruokien kanssa”, Pinja vakuuttaa.
Entäpä kotileipurit, mitä Pinja heille vinkkaisi? ”Ihmettelen aina, miksi monissa resepteissä aineet mitataan deseinä, eikä grammoina. Epäonnistumisprosentti on silloin paljon suurempi!” Leipominen on helppoa, kun noudattaa ohjeita – ”jos on hyvä resepti ja punnitsee oikein, onnistuu. Ja jos ei, niin epäonnistumisesta voi sitten syytää sitä huonoa reseptiä”, hän nauraa.
Maistelumenu on tarjolla Pinellassa toukokuussa 3.5. alkaen. Pinja Paakkonen on tavattavissa Pinellassa 3.-4.5. sekä erikseen sovittavina aikoina.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jutta Ruusunen
Viestinnän suunnittelija / Sunbron Group
jutta.ruusunen@sunborn.fi
Avainsanat
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Ravintola Pinella: perustettu 1848, päivitetty 2020.
Olohuoneesi Aurajoen liplatuksessa, historiallisen Turun sydämessä, vilkkaan kulttuurikaupungin sykkeellä. Kasvisten juhlaa, Aasian makuja ja hyvää fiilistä yhteisessä pöydässä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pinella
Ravintola Pinellan tilalle avataan Via Tribunali -ravintola20.9.2021 14:00:00 EEST | Uutinen
Turkulainen klassikkoravintola Pinella palvelee asiakkaita nykyisellä konseptilla viimeistä kertaa la 25.9.2021. Kulttuurihistoriallinen kiinteistö Aurajoen rannalla säilyy Sunborn-konsernin omistuksessa, ja ravintoloitsijana vetovastuun ottaa uusi toimija Son of a Punch. Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa päästään ruokailemaan taas marraskuun alussa.
Turun Vanhalle Suurtorille uusi pop up -ravintola Ahi Ahi12.7.2021 12:29:36 EEST | Tiedote
Turun Vanha Suurtori sai uutta elämää, kun ravintola Pinellan yläterassille avautui pop up -ravintola Ahi Ahi. Pinellan pikkusisko, poke bowleja ja drinkkejä tarjoileva terassiravintola Ahi Ahi palvelee ti-la klo 11-18.
Turkulaisille tuttu ravintola Pinella avaa uudella fiiliksellä6.3.2020 07:00:00 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Sekä makumaailmaltaan että interiööriltään uudistunut Pinella avataan jälleen 6.3. Entisestä on säilytetty toki parhaat palat - upea sijainti Aurajoen rannalla historiallisen Turun sydämessä sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan.
Ravintola Pinella uudistuu24.2.2020 11:11:47 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Entisestä säilytettiin toki parhaat palat - upea sijainti sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan. Uuden Pinellan pääsee kokemaan 6.3. alkaen, kun ovet jälleen avataan vieraille lyhyen tauon jälkeen.
Maailmanluokan rakkautta ruokaan ja leipureihin27.2.2019 09:52:00 EET | Kutsu
Turkulaisten oma klassikko Pinella avasi keväällä ovensa maailmalle, kun ravintola sai uuden, ruokaa rakastavan tehomiinin. Ravintolapäällikkö Laura Vähätalo aloitti talvikauden pohjoismaisilla mauilla ja keittiömestari Kim Mustonen tuo Aurajoen rannalle tuoretta kokemusta Michelin-ravintoloista Suomesta ja maailmalta. Pinellan ainutlaatuista ravintolahistoriaakaan ei ole unohdettu. Uudella kevätmenulla nähdään 5.3. alkaen mm. 40-, 50- ja 60-lukujen menuista löytyneiden aarteiden inspiroima "Pinellan klassinen kolminen", tietysti Mustosen tyyliin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme