Turkulaisille tuttu ravintola Pinella avaa uudella fiiliksellä

Ravintola Pinella - perustettu 1848, päivitetty 2020
Alkuvuoden ajan Pinellassa on valmisteltu täysin uutta konseptia. Pinellalla on tunnetusti ansiokas historia turkulaisten olohuoneena. "Kuvittelimme, millaista olisi viettää iltaa porukalla juuri pitkältä reissulta palanneen ystävän luona, yhteisen pöydän ääressä kokemuksia vaihtaen ja maailman makuja maistellen. Tällaisen olohuoneen haluamme vieraillemme tarjota vuonna 2020", ravintolan keittiömestari Kristian Karnell kuvailee.
Rentoa ja hyvää fiilistä, yhdessä
Pinellan listalta löytyy paljon jaettavia annoksia ja tunnelmasta välittyy rentous ja hyvä fiilis. "Haluamme korostaa ruokailua sosiaalisena ja rentona hetkenä kiireisessä arjessa", Kristian kertoo. Kasvispainoitteiseen ruokaan on yhdistetty rohkeasti aasialaisia vaikutteita. "Ruoasta pitää tulla hyvä mieli ja olo. Siksi panostamme maukkaisiin kasvisruokiin ja esimerkiksi itsetehtyihin, alkoholittomiin mehuihin, jotka täydentävät makuelämystä", Kristian jatkaa.
Yksi ravintolan johtoajatus on paikallisuuden ja käsityön arvostaminen, mikä ei näy ainoastaan raaka-aineiden valinnassa. Pinellan uniikki astiasto on syntynyt keramiikkataiteilija Minna Rusasen käsissä, kahvit tarjoillaan turkulaista designia edustavan Tonfisk Designin kupeista ja vieraiden varpaita lämmittävät Marttojen neulomat värikkäät villasukat. Aterian päätteeksi ystävälle voi lähettää terveisiä färityskirjoistaankin tunnetun turkulaisgraafikko Kristiina Elon Pinellalle piirtämien postikorttien matkassa.
"Pinellalla on pitkät perinteet kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Tätä yhteisöllisyyttä ja kotiseuturakkautta haluamme korostaa kaikissa valinnoissa", Kristian kertoo. Suunnitteilla on myös monenlaista yhteistyötä Vanhan Suurtorin toimijoiden kanssa alueen elävöittämiseksi. "Kesäkuukausina ja jouluna tori herää eloon, mutta tämähän on upea vierailukohde ympäri vuoden", Kristian hehkuttaa.
Päivitetyn Pinellan uuteen menuun voi tutustua osoitteessa www.pinella.fi. Varauksia otetaan vastaan pe 6.3. alkaen. Lounaat sekä lauantaibrunssit käynnistyvät ti 10.3.
Lisätiedot:
Jutta Ruusunen
Viestintäpäällikkö/Sunborn Hotels & Restaurants
jutta.ruusunen.sunborn.fi
Avainsanat
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Olohuoneesi Aurajoen liplatuksessa, historiallisen Turun sydämessä, kulttuurikaupungin sykkeessä. Kasvisten juhlaa, Aasian makuja ja hyvää fiilistä yhteisessä pöydässä. Fun diningia parhaimmillaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pinella
Ravintola Pinellan tilalle avataan Via Tribunali -ravintola20.9.2021 14:00:00 EEST | Uutinen
Turkulainen klassikkoravintola Pinella palvelee asiakkaita nykyisellä konseptilla viimeistä kertaa la 25.9.2021. Kulttuurihistoriallinen kiinteistö Aurajoen rannalla säilyy Sunborn-konsernin omistuksessa, ja ravintoloitsijana vetovastuun ottaa uusi toimija Son of a Punch. Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa päästään ruokailemaan taas marraskuun alussa.
Turun Vanhalle Suurtorille uusi pop up -ravintola Ahi Ahi12.7.2021 12:29:36 EEST | Tiedote
Turun Vanha Suurtori sai uutta elämää, kun ravintola Pinellan yläterassille avautui pop up -ravintola Ahi Ahi. Pinellan pikkusisko, poke bowleja ja drinkkejä tarjoileva terassiravintola Ahi Ahi palvelee ti-la klo 11-18.
Ravintola Pinella uudistuu24.2.2020 11:11:47 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Entisestä säilytettiin toki parhaat palat - upea sijainti sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan. Uuden Pinellan pääsee kokemaan 6.3. alkaen, kun ovet jälleen avataan vieraille lyhyen tauon jälkeen.
Kokeilunhaluisen kondiittorin maistelumenu Pinellassa15.4.2019 14:51:11 EEST | Kutsu
Kondiittori Pinja Paakkonen tuo maailmalla trendikkään maistelumenuidean Turkuun - toukokuussa Pinellassa herkutellaan kolmen ruokalajin jälkkärimenulla.
Maailmanluokan rakkautta ruokaan ja leipureihin27.2.2019 09:52:00 EET | Kutsu
Turkulaisten oma klassikko Pinella avasi keväällä ovensa maailmalle, kun ravintola sai uuden, ruokaa rakastavan tehomiinin. Ravintolapäällikkö Laura Vähätalo aloitti talvikauden pohjoismaisilla mauilla ja keittiömestari Kim Mustonen tuo Aurajoen rannalle tuoretta kokemusta Michelin-ravintoloista Suomesta ja maailmalta. Pinellan ainutlaatuista ravintolahistoriaakaan ei ole unohdettu. Uudella kevätmenulla nähdään 5.3. alkaen mm. 40-, 50- ja 60-lukujen menuista löytyneiden aarteiden inspiroima "Pinellan klassinen kolminen", tietysti Mustosen tyyliin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme