Eläinten hyvinvointilain valmistelua tulee jatkaa edellisen esityksen pohjalta korostaa Tuotantoeläinten hyvinvointiyhdistys TEH ry
- Eläinten hyvinvoinnin kannalta on surullista, että nyt uusiin eläinsuojiin investoiminen on lähes pysähtynyt, kun ei tiedetä mitä uusi eläinten hyvinvointilaki tuo tullessaan. Ei uskalleta panostaa eläinten hyvinvoinnin kannalta parempiin uusiin ratkaisuihin ja tiloihin, kun ei ole tietoa uusista vaatimuksista. Investoinnit tehdään pitkälle tähtäimellä ja rakenteiden muuttaminen myöhemmin on hankalaa ja kallista. Tulevassa hallitusohjelmassa tulee varmistaa kotimaisen tuotannon kilpailukyky eikä lisäkustannuksia alalle tarvita, muistuttaa TEH ry:n puheenjohtaja Anna Koljonen, joka on itse nuori maidontuottaja.
Investoinnit kotieläintuotannossa lisäävät niin eläintenhyvinvointia kuin niiden kanssa työskentelevien ihmisten hyvinvointia. Ne elävöittävät maaseudun elinkeinoja ja rakennushankkeet luovat töitä. Suomalainen kotieläintuotanto tuottaa puhtaita raaka-aineita tiukoin eläinten hyvinvoinnin vaatimuksin ja valvotusti. Kotimainen elintarviketeollisuus taas on tärkeä alueelliselle elinvoimalle ja työllisyydelle. Ilman kotimaista eläintuotantoa meillä ei olisi nykyisenlaista kotimaista elintarviketeollisuutta eikä niiden tarjoamia työpaikkoja ihmisille.
Lisätietoja
Yhdistyksen puheenjohtaja Anna Koljonen anna.koljonen@gmail.com p. 044 3832 815
Yhdistyksen sihteeri Leena Suojala leena.suojala@mtk.fi p. 040 7792 945
www.teh.fi
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maaseutunuorten joulutulet syttyvät 21.12. – Kun kaikki on koettu ja kuultu, kokeile hiljaisuutta18.12.2024 12:38:01 EET | Tiedote
Joulu tuo mukanaan valon ja yhteisöllisyyden – juuri tätä MTK:n maaseutunuorten perinteiset joulutulet juhlistavat lauantaina 21.12.2024. Nämä tunnelmalliset tulet toivottavat turvallista matkaa, kutsuvat nauttimaan maaseudun rauhasta ja välittävät kiitoksen kaikille, jotka arvostavat kotimaisia valintoja.
Suosi suomalaista – valitse kotimainen joulukuusi13.12.2024 08:50:39 EET | Tiedote
Joulukuusisesonki käynnistyy perinteisesti joulukuun alkupuolella ja kiihtyy kohti joulua. Kerää talteen asiantuntijoiden vinkit joulupuun hankintaan.
Joulupöydän salaisuus: Makuja, tarinoita ja vastuullisia valintoja maaseudulta12.12.2024 13:24:58 EET | Tiedote
Kotimainen joulu on herkullinen ja vastuullinen juhla. Suomalainen ruokaketju alkaa maaseudulta, missä viljelijät tekevät tinkimätöntä työtä tuottaakseen laadukasta ja turvallista ruokaa. Joulupöytä voi koostua perinteisistä tai moderneista herkuista – tärkeintä on valita maistuvimmat. Hyvää Suomesta -merkki ja Sirkkalehti-merkki auttavat tekemään vastuullisia valintoja. Kotimainen kinkku, kalkkuna, kasvikset ja marjat ovat joulun tähtiä, jotka tekevät juhla-ateriasta sekä herkullisen että kestävän.
Metsänhoitoyhdistysten valtuustoihin uusia kasvoja – Naiset ääniharavina10.12.2024 13:12:32 EET | Tiedote
Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit on käyty, ja uudet valtuutetut on valittu kaudelle 2025–2028. Metsänomistajien edunvalvontaan ja palveluiden kehittämiseen saatiin merkittävä joukko uusia valtuutettuja. Erityisen huomionarvoista on, että valtakunnan ääniharavat olivat kaikki naisia. Mhy Etelä-Savosta Kaisa Ralli sai 330 ääntä ja Taina Pietarinen 230 ääntä. Uudet valtuustot aloittavat kautensa 1.1.2025.
Kestävyys tuotantoketjussa vaatii reiluutta – Alkutuottajille kuuluu oikeudenmukainen osuus lisäarvosta4.12.2024 10:59:37 EET | Tiedote
Kestävyys ja vastuullisuus alkavat ruokaketjun alkupäästä, mutta niiden kustannuksia ei voi vyöryttää yksin viljelijöiden kannettavaksi. Metsäkatovapaus on jatkossa edellytys markkinoille pääsylle, mutta ostajat pyrkivät siirtämään kestävyystietojen keräämisen ja jakelun kulut alkutuottajille – vastoin yritysvastuudirektiivin periaatteita. "Kestävyys ja vastuullisuus ovat ruokaketjun menestyksen perusta, mutta ne eivät saa muuttua viljelijöille pelkiksi lisäkustannuksiksi. Alkutuottajien on saatava osansa kestävien tuotantotapojen tuottamasta lisäarvosta, joka hyödyttää koko ketjua", painottaa MTK:n johtaja Juha Ruippo MTK-Satakunnan syyskokouksessa Mies-Laulun talolla Porissa 4.12.2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme