Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon kuuluva Nokka on erikoistunut lähiruokatuotteeseen jo 17 vuoden ajan. Tämän varmistamiseksi keittiöpäällikkö Ari Ruoholla on tukenaan verkosto laadukkaimpien kotimaisten raaka-aineiden tuottajia viljelijöistä ja kasvattajista kalastajiin ja metsästäjiin. Nokan Pientilatori on vuodesta 2010 lähtien esitellyt kotimaisia tuottajia myös kuluttajille ja muille ravintola-alan toimijoille. Ravintola Nokan Pientilatori-tapahtumassa pääsee maistelemaan laadukasta kotimaista lähiruokaa ja -juomaa, tekemään ostoksia parinkymmenen eri tuottajan tiskiltä ja myös itse oppimaan kalan ja riistan käsittelyä.
– Tapaamme tuottajiamme säännöllisesti joko meillä tai tiluksilla, sillä haluamme aidosti tietää raaka-aineistamme ja niiden taustoista. Ensimmäiset Pientilatorit järjestettiinkin tuottajiemme yhteisesittelyinä kanta-asiakkaillemme, sillä molemmat yhdessä mahdollistavat ravintolamme toiminnan. Tapahtuma on vuosi vuodelta kasvanut suuremmaksi, eräänlaiseksi Katajanokan yleiseksi sadonkorjuujuhlaksi ja ruokafanien perhetapahtumaksi, iloitsee keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja lisää, että tämän vuoden erityisteemana on kotimainen riista ja tapahtumassa on myös yleisölle avoin kala- ja riistakoulu.
Tänä vuonna Pientilatori toteutetaan yhdessä pientilatoritapahtumiin erikoistuneen Helsinki Farmers’ Marketin kanssa. Helsinki Farmers’ Market on kuukausittain toistuva toritapahtuma, joka pyrkii edistämään kaupunkilaista lähiruoan yhteisöllisyyttä yhteyttämällä kuluttajia, ravintoloita ja pientuottajia.
– Jokainen tietää, että itse pyydetty kala maistuu aina paremmalta kuin pakkasbulkki. Vähintä mitä voimme ravintolana samanlaisen nautinnon eteen tehdä on tietää, kuka niiden pyytämisestä vastaa ja että se tapahtuu kestävän kalastuksen periaattein. Sama pätee kaikkiin Nokan raaka-aineisiin. Siksi tuottajien rooli on meidän kaltaisemme ravintolan toiminnalle kriittisen tärkeä ja toivon, että myös kuluttajat tutustuisivat pientuottajien osaamiseen ja herkkuihin, lisää Ruoho.
Nokan pientilatorilla on tänä vuonna mukana mm: Ahlberg, Anjan Luontoherkku, Bosgård, Bovik, Chjoko, Feri’s Sausages, Herrakunnan Lammas, Hinkkalan Kartano, Järki Särki, Jukolan Juustola, Kohonen Farm Mangalitza, Kolatun Juustola Oy, KontioMehu, Laidun Hereford, Mustila Viini, NORD-T, Piipanoja, Prolocalis, Päivärinteen Ruislastu, Sallan Villiporo, Stadin Tarhaajat Ry, Svarfvars, Unimog-ruokarekka, Viiniverla, Villawool, Viltgården ja Åby Foods.
Nokan hiiligrillistä ja ainutlaatuisesta Unimog-ruokarekasta tarjolla riistaa sekä monipuolisesti kasviksia. Baaripisteissä pientuottajien virvokkeita ja olutta sekä myös viiniä ja satokauden cocktaileja. Nokan puotikahvilassa toimii ravintolan oma myyntipiste, josta saa myös kahvia, teetä, erikoiskahveja ja pientä makeaa.
Lisää infoa osoitteissa:
www.ravintolanokka.fi/fi/ravintola/pientilatori
www.helsinkifarmersmarket.fi
Ravintola Nokan Pientilatori järjestetään lauantaina 31.8.2019.
Ovet ovat avoinna klo 11.00-17.00.
Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Tiina Hautala
ravintolapäällikkö
+358 50 433 4336
tiina.hautala@ravintolanokka.fi
Ari Ruoho
keittiöpäällikkö
+358 40 734 8367
ari.ruoho@ravintolanokka.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka
Ukrainalais-venäläiset seurueet syövät Nokan klassikkomenun maksutta rauhanpöydässä maaliskuun ajan15.3.2022 10:00:00 EET | Tiedote
Maaliskuussa 20 vuotta täyttävän ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho haluaa tarjota jokaiselle ukrainalais-venäläiselle pöytäseurueelle Menu Nokan maaliskuun ajan.
Ravintola Nokka villiintyi29.6.2021 12:15:00 EEST | Tiedote
Helsingin Katajanokalla sijaitseva Ravintola Nokka lähtee kesään aikaisempaa villimpänä. Nokan keittiötä luotsaava keittiöpäällikkö Ari Ruoho kiteyttää ravintolan ruokafilosofian sanoihin villiä ja vastuullista.
Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.
Nokan uudistunut lounas on vastuullinen ”nokasta häntään”8.1.2020 09:01:01 EET | Tiedote
Helsingin Katajanokalla sijaitsevan ravintola Nokan lounas on uudistunut. Suomalaisen lähiruoan nimeen vannovassa ravintolassa nautitaan keskiviikosta perjantaihin lounasta, joka on tuotettu vastuullisesti aina ”nokasta häntään” saakka.
Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin13.9.2019 12:00:00 EEST | Tiedote
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.