Ravintola Nokka villiintyi
Ravintola Nokka on toiminut vastuullisesti tuotettujen kotimaisten raaka-aineiden käytön edelläkävijänä jo lähes kaksikymmentä vuotta. Viime aikoina pientuottajien huippuraaka-aineiden rinnalle ovat entistä enemmän nousseet villinä kasvaneet luonnonantimet.
- Nokan annoksissa keskiössä ovat puhtaat maut. Korostamme kaikessa hienojen raaka-aineiden omaa makua, kertoo Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.
Kesällä keskeisessä roolissa ovat villinä kasvaneet kotimaiset kalat ja villiyrtit sekä kotimaiset, vastuullisesti kasvatetut luomukasvikset ja -liha, jotka tulevat Nokkaan tarkkaan valituilta tuottajilta. Kesän edetessä ja syksyn koittaessa huomion keskipisteeksi nousevat sienet, villinä kasvanut riista ja muut metsän antimet sekä kotimaiset kauden kasvikset.
- Sesongit tuovat ruokalistalle todella mielenkiintoista vaihtelua. Paitsi että vaihdamme menut useamman kerran vuodessa satokausien mukaan, otamme annoksiin uusia raaka-aineita lennosta sitä mukaa, kun niitä kypsyy tarjolle, Ruoho jatkaa.
Raaka-aineiden alkuperä ja eettisyys on keittiöpäällikkö Ari Ruoholle sydämenasia. Hän tuntee henkilökohtaisesti ravintolan luottotuottajat ja on tehnyt heidän kanssaan tuotekehitystä jo vuosien ajan.
Eikä Ruohon kiinnostus raaka-aineisiin rajoitu vain pientuottajayhteistyöhön, sillä hän metsästää ja käsittelee merkittävän osan Nokassa tarjottavasta riistasta itse. Ruoho myös kerää ulkosaariston luotojen kivikkoisilta rannoilta ravintolassa tarjottavan rakkohaurun, jonka käytössä Nokka on todellinen edelläkävijä.
- Etsimme jatkuvasti uusia makuja ja raaka-aineita Suomen luonnosta. Näin pystymme laajentamaan villien makujen tarjontaamme ja luomaan uusia makuelämyksiä, Ari Ruoho kertoo innostuneena.
Vastuullisuus on aina ollut keskeisessä roolissa Ravintola Nokan raaka-ainevalinnoissa. Sen lisäksi Nokassa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ympäristövastuullisuuteen myös muussa toiminnassa. Tänä vuonna Ravintola Nokka on mukana Mission Zero Foodprint -projektissa, jossa tarkkaillaan ravintolan hiilijalanjälkeä ja etsitään ratkaisuja sen minimoimiseksi.
- Ruokalistan suunnitelulla on iso merkitys ruokahävikkiin. Haluamme kehittää toimintaamme entisestään mahdollisimman ympäristöystävälliseksi, keittiöpäällikkö Ruoho toteaa.
Ensiluokkaisten raaka-aineiden ja puhtaiden makujen lisäksi Ravintola Nokan filosofiaan kuuluu ruoan tekeminen alusta loppuun itse. Ruohon keittiötiimi käsittelee riistan ja keittää itse liemet riistakastikkeiden pohjaksi, leipoo ravintolan omaa leipäjuurta käyttäen leivät jokaista serviisiä varten ja jopa charcuterie-annoksen lihat kypsytetään ravintolan omassa lihakaapissa kuukausien, usein vuosien ajan, ja myös pateet tehdään alusta loppuun omassa keittiössä.
Nokassa on perinteisen ravintolakokemuksen lisäksi mahdollisuus kahteen erikoiselämykseen. Ravintolan yläkerran erilliskeittiössä järjestetään ihania Kokka-elämyksiä, jossa seurue voi valmistaa oman ravintolaillallisensa huippukokin ohjauksessa. Chef Table -illallisella seurue puolestaan pääsee illastamaan kokkia vastapäätä ja seuraamaan, kun kokki valmistaa jopa yli kymmenen ruokalajin illallisen erikoisraaka-aineista.
- Nokka ei ole pelkkä ravintola, vaan paljon enemmän; iso, mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa toiminnan arvot eivät ole vain ylevästi kirjattu huoneentauluun, vaan käytössä joka päivä, sanoo Nokan ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.
Lisää Ravintola Nokan filosofiasta sekä tuoreet kesämenut löytyvät ravintolan uudistuneilta nettisivuilta: www.nokkahelsinki.fi
Ravintola Nokka
Kanavaranta 7F
00160 Helsinki
+358 9 6128 5600
info@nokkahelsinki.fi
Lisätietoja, Wild & Finnish Oy, ravintoloitsijat:
Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka, terhi.vitikka@nokkahelsinki.fi, 050 596 7596
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho, ari.ruoho@nokkahelsinki.fi, 040 734 8367
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka
Ukrainalais-venäläiset seurueet syövät Nokan klassikkomenun maksutta rauhanpöydässä maaliskuun ajan15.3.2022 10:00:00 EET | Tiedote
Maaliskuussa 20 vuotta täyttävän ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho haluaa tarjota jokaiselle ukrainalais-venäläiselle pöytäseurueelle Menu Nokan maaliskuun ajan.
Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.
Nokan uudistunut lounas on vastuullinen ”nokasta häntään”8.1.2020 09:01:01 EET | Tiedote
Helsingin Katajanokalla sijaitsevan ravintola Nokan lounas on uudistunut. Suomalaisen lähiruoan nimeen vannovassa ravintolassa nautitaan keskiviikosta perjantaihin lounasta, joka on tuotettu vastuullisesti aina ”nokasta häntään” saakka.
Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin13.9.2019 12:00:00 EEST | Tiedote
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.
Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran14.8.2019 10:00:00 EEST | Tiedote
Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Jo yhdeksännen kerran järjestettävän Pientilatorin odotetaan houkuttelevan Katajanokan Kanavarantaan jälleen pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää, joille tuottajien suoramyyntipisteet ovat avoinna ja Nokan hiiligrilli kuumana kello 11.00-17.00.