Smash-burgarna har kommit för att stanna - Friends & Brgrs har sålt över 3,5 miljoner burgare på sex år
Friends & Brgrs har idag 13 restauranger och den största marknadsandelen inom segmentet ”fast casual”-burgare. Kedjans fokus på färska inhemska råvaror fortsätter att attrahera kunder också under den svåra pågående Corona-krisen. Ett växande intresse för smash-burgare har också bidragit positivt till Friends & Brgrs tillväxt.
”Vårt varumärke håller på att bli känt i Finland och folk känner till våra värderingar. Vi tycker att smash-stekmetoden ger den bästa smaken och därför var det ett naturligt val när vi grundade kedjan 2014. Smash-metoden ställer stora krav på kvaliteten på köttet, vilket passar oss bra. Vi maler allt kött själva i restaurangerna,” säger vd Peter Fagerholm.
Friends & Brgrs är just nu inne i en stark tillväxtfas. Framgången under Corona-krisen förklaras med ett starkt koncept och varumärke.
”För oss är en hamburgare mer än bara en hamburgare och jag tror att våra kunder märker det. Vi har under Corona-krisen öppnat restauranger i Jyväskylä, Esbo, Helsingfors och Rovaniemi. Under de kommande veckorna skall vi öppna i Villmanstrand och Kuopio. Vi har planer på att växa också under nästa år,” fortsätter Fagerholm.
Smashing är en av flera tekniker att steka hamburgare på. Smashing innebär att en löst sammansatta ”boll” av mallet kött kraftigt pressas mot en het stekyta. Detta maximerar biffens stekyta och ger en god och intensivare smak. Köttsaften blir kvar i biffen och vilket bidrar till en saftig smakupplevelse. En bra köttfärs med rätt fetthalt är en av de viktigaste komponenterna till en bra smash-burgare.
Mera information:
Peter Fagerholm vd, Friends & Brgrs
peter.fagerholm@friendsandbrgrs.com
+358 50 553 3665
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Vi grundade Friends & Brgrs för personer som du. Personer som gillar goda burgare. Personer som oss. Därför bakar vi vårt eget bröd, gör triple-cooked pommes och maler köttet själva. Vi använder de bästa råvarorna vi hittar, och köper dem från personer som vi känner och litar på. Inga genvägar och inga kompromisser. Det finns lättare sätt att göra hamburgare och pommes, men inte bättre.
Sebastian, Rasmus, Kaj, Saul, Ole, Peter
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Friends & Brgrs
Friends & Brgrs jatkaa vahvaa kasvuaan ja kaksinkertaistaa työntekijöidensä määrän tänä vuonna26.1.2022 12:00:00 EET | Tiedote
Suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs jatkaa vahvaa kasvuaan. Tavoitteena on avata 10 uutta ravintolaa ja samalla palkata yli 300 uutta henkilöä tämän vuoden aikana.
Suositut smash-burgerit ovat tulleet jäädäkseen – Friends & Brgrs myynyt kuudessa vuodessa yli 3,5 miljoonaa hampurilaista 17.12.2020 10:30:00 EET | Tiedote
Smash-burgerit ovat nousseet hampurilaismaailman polttavimmaksi trendiksi. Niin kotikokit kuin ravintola-asiakkaat hurmanneiden burgereiden suosio Suomessa on kasvanut tasaisesti sen jälkeen, kun Friends & Brgrs toi markkinoille smash-hampurilaisensa vuonna 2014. Friends & Brgrs on perustamisestaan lähtien myynyt yli 3,5 miljoonaa hampurilaista, ja samalla luonut smash-valmistustavan myötä täysin uuden segmentin Suomen hampurilaismarkkinoille.
Ambitiösa tillväxtmål för Friends & Brgrs – sex nya restauranger under slutet av året15.9.2020 08:30:00 EEST | Pressmeddelande
Hamburgerkedjan Friends & Brgrs öppnar detta år sex nya restauranger. Kedjan, som är känd för sina kvalitetsburgare, öppnade sin 11. restaurang i centrum av Jyväskylä i augusti. Under slutet av året öppnas nya restauranger i Helsingfors, Esbo, Villmanstrand, Kuopio och Rovaniemi. Företaget strävar till att bli det ledande hamburgarbrandet i Finland och kommer inom tre år att sysselsätta 1 000 unga duktiga medarbetare.
Friends & Brgrsilla kunnianhimoiset kasvutavoitteet – kuusi uutta ravintola-avausta loppuvuoden aikana15.9.2020 08:30:00 EEST | Tiedote
Hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa tänä vuonna kuusi uutta ravintolaa. Laatuburgereistaan tunnettu suosikkiketju avasi elokuussa 11. ravintolansa Jyväskylän ytimeen. Loppuvuoden aikana uusia ravintoloita avataan Helsinkiin, Espooseen, Lappeenrantaan, Kuopioon ja Rovaniemelle. Yhtiö aikoo nousta Suomen johtavaksi hampurilaisbrändiksi ja työllistää kolmen vuoden aikana tuhat nuorta osaajaa.