Suomen kaunein tietokirja on nyt sesongissa – uudet Satokausikalenterit ovat ilmestyneet ja saatavilla on myös ruotsinkielinen versio!
SUOMEN SUURIN RUOKAYHTEISÖ JATKAA KASVUAAN JA KUUNTELEE KULUTTAJAA HERKÄLLÄ KORVALLA
Satokausikalenterin luomat sisällöt tavoittavat kuukausittain digitaalisesti yli puoli miljoonaa suomalaista. Näyttökertoja kertyy kymmeniä miljoonaa samassa ajassa. Yhteistyökumppaneina on kotimaisia ruoka- ja lifestyle-brändejä.
“Teimme jälleen palautekyselyn Satokausikalenterin tilaajille ja se vahvisti visiotamme Suomen kauneimmasta painotuotteesta. Vuoden 2021 Satokausikalenteri oli visuaalisesti erilainen, mutta päätimme toteuttaa vuoden 2022 kalenterin täysin kuvitettuna. Kalenterin ulkoasusta ja taittamisesta on vuodesta 2018 vastannut By your side creativen Anna Salmisalo ja annoimme hänelle jälleen vapaat kädet. Lopputulos on erittäin kaunis sekä käytettävä”, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula kuvailee.
Satokausikalenterista löytyy myös tietosisällöiltään täysin identtinen Perhekalenteri, jonka avulla lapsiperheet voivat seurata menojaan sekä lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossa. Viime vuonna lanseerattu Puutarhapäivyri luo myös nahkansa. Suuren suosion saavuttanut tuote myytiin loppuun jo ennen joulua. Nyt sisältöjä on lisätty ja tarkennettu tilaajilta kerätyn palautteen perusteella ja toiveiden mukaisesti tuotteeseen on tuotu enemmän ruokakaupassa helpottavaa Satokausi-tietoutta.
“Ruotsinkielisen version julkaiseminen on meille kunnia-asia. Alkuvuonna yhteistyökumppanimme CGI laajensi Aromi-palvelunsa tarjonnan Ruotsiin jolloin käännöstyö tuli meille ajankohtaiseksi. Toinen merkittävä sysäys asialle on Visit Ålandin kanssa alkanut yhteistyö. Ahvenanmaa on merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria, joten pitäähän Satokausikalenteri olla saatavilla myös ruotsiksi”, Karjula kertoo.
SATOKAUSIKALENTERI ON SEINÄLLE RIPUSTETTAVA TIETOKIRJA
Satokausikalenterin tietokirjasisältöihin on myös satsattu ja kustannustoimittamisesta sekä sisällöntuotannosta on vastannut pitkän linjan kirjoittamisen ammattilainen Pia Alapeteri.
Satokausikalenteri on seinälle ripustettava tietokirja, joka antaa aina täsmävinkit kuukauden parhaista kasviksista. Kasvisten hinta, laatu ja maku vaihtelevat sesonkien mukaan eri vuodenaikoina. Satokausikalenterin avulla jokainen osaa valita yli 200 eri kasviksen joukosta aina parhaimmat ja edullisimmat raaka-aineet.
Yksi eniten kasvava Suomessa syötävien hedelmien ryhmä on sitrushedelmät. Vuoden 2022 Satokausikalenteriin olemme lisänneet kattavan tietopaketin, jossa esitellään ja kerrotaan yli 19 kaupoista löytyvän sitrushedelmän tiedot sekä käyttövinkit!
Kotimaisia kasviksia ei ole unohdettu. Edellisen Satokausikalenterin kotimaisten hedelmien osuutta on kasvatettu entisestään ja mukaan on lisätty Suomessa kasvavat marjat! Lisäksi ruokasienet ovat saaneet oman ansaitsemansa osion. Vanhaa tuttua juureskoulua on terävöitetty entisestään.
Ruoantuotannosta puhuttaessa ei voi sivuttaa ruokahävikkiä, jolle on myös varattu Satokausikalenterista oma osio. Jokainen suomalainen heittää 20-25 kiloa ruokaa hukkaan joka vuosi. Kun ynnätään yhteen jokainen tämän valtakunnan kotitalous kilomäärä kertautuu miljooniksi. Se vastaa 100 000 henkilöauton vuosittaisia päästöjä.
“Satokausi-ajattelu on yksi tärkeimmistä keinoista vähentää ruokahävikkiä. Kaikki hedelmät, vihannekset, juurekset, marjat ja muut kasvikset ovat parhaimmillaan luonnollisen sesonkinsa aikaan. Silloin kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla myös laatu ja hinta. Jokaista mahdollista herkkua ei tarvitse olla koko ajan saatavilla, eikä maapallon toiselta laidalta rahdattuja hedelmiä ole mitään järkeä ostaa silloin, kun tarjolla on roppakaupalla kotimaisia kasviksia. Sesonkiruokailija pääsee helpoimmalla ja lompakkokin kiittää”, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula muistuttaa.
Vuoden 2022 Satokausikalenterit ovat tilattavissa 6.8.2021 alkaen osoitteesta www.satokausi.fi . Ne ovat saatavilla ainoastaan verkkokaupasta!
Tilaa tutustumiskappale lähettämällä nimesi, toimitusosoitteesi ja puhelinnumerosi sähköpostilla toimisto@satokausi.fi . Kirjoita viestiin minkä tuotteen haluat arvosteltavaksi:
Lataa tuotekuvat vapaaseen käyttöön: https://drive.google.com/drive/folders/1776WftYkWbwK1ViCBtxsMVGbXRIFZFpQ?usp=sharing
Haastattelupyynnöt:
Samuli Karjula
Satokausikalenterin perustaja
puh. 044 026 5164
samuli@satokausi.fi
Yhteistyöehdotukset:
Janni Kitti
asiakkuuspäällikkö
puh. 050 599 9880
janni@satokausi.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Samuli KarjulaSatokausikalenterin perustaja
Puh:044 026 5164samuli@satokausi.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Satokausikalenteri™ on Suomen suurin ruokadigiyhteisö, joka perehdyttää ihmisiä syömään eri sesonkien mukaisia vihanneksia ja hedelmiä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Satokausikalenteri
Maailman mehiläispäivä 20.5.19.5.2022 10:21:00 EEST | Uutinen
Maailman mehiläispäivää vietetään 20. toukokuuta viidettä kertaa. Fiskars on aina ollut pölyttäjien puolella ja tänä keväänä kaikki voivat osallistua maailman mehiläispäivään. Fiskars ja Satokausikalenteri kannustavat jokaista helpottamaan pölyttäjien elämää rakentamalla hyönteishotellin.
Vuoden 2022 mokkapalalähettiläs on ihastuttava Hanna Sumari25.1.2022 09:42:00 EET | Tiedote
Mahtava mokkapalavuosi 2022 on virallisesti pyörähtänyt käyntiin. Mokkapalavuoden aikana klassikkoleivoksesta julkaistaan herkullisia Satokausi-reseptejä Lejoksen maahantuomaa alkuperäistä Van Houten -kaakaota hyödyntäen. Kuka olisikaan parempi lähettiläs maukkaalle klassikolle kuin ruokaa rakastava, mediastakin tuttu, upea Hanna Sumari.
Satokausi-ajattelua viedään nyt Ruotsiin – CGI Aromi tuo Satokausi-tiedot ammattikeittiöihin6.4.2021 13:39:35 EEST | Tiedote
Sesongin mukaiset kasvikset tunnetaan laadukkaampina, maukkaampina, ympäristöystävällisempinä, terveellisempinä sekä edullisempina, kuin sesongin ulkopuolella viljellyt kasvikset. Nyt Suomessa läpilyönyt Satokausi-ajattelu viedään Ruotsin ammattikeittiöihin.