Turvallisuudesta taloyhtiössä tulisi huolehtia
Nämä neljä asiaa tulisi ottaa huomioon taloyhtiön turvallisuudessa.
- Tarkista pelastussuunnitelman ajantasaisuus ja toteuta tarvittavat korjaukset
Pelastussuunnitelma on taloyhtiötä, ei viranomaisia varten. Sen sisältö tulee käydä hallituksessa läpi, korjata ja täydentää puutteet. Keskeiset kohdat suunnitelmasta tulee myös tiedottaa talon asukkaille ja suunnitelma kokonaisuudessaan olla kaikkien luettavissa joko sähköisenä tai paperisena.
- Varmista, että mahdollinen väestönsuoja sekä välineet ovat kunnossa
Väestönsuojan voi antaa myös ulkopuoliselle ammattilaiselle tarkastettavaksi, kun taas laki edellyttää suojan tiiveyskoetta tehtäväksi määrävuosin. Ellei hallituksen tiedossa ole näiden tarkistusten ajankohtia, on hyvä sopia toimenpiteistä välittömästi.
- Lisää tiedotusta taloyhtiön turvallisuusasioista
Jos yhtiökokous on vielä pitämättä, turvallisuusasioista tiedottamisen voi sisällyttää kokouksen muihin asioihin ja tämän jälkeen yhtiökokouspäätöksistä kertovaan tiedotteeseen. Hyväksi koettu on myös asukkaiden erillinen turvallisuusilta tai turvallisuuskävely.
- Suosi turvallisuushenkilöstön valintaa ja koulutusta
Vaikka pelastuslaki ei nykyään velvoita valitsemaan turvallisuushenkilöstöä, tulisi jokaisessa valveutuneessa taloyhtiössä olla asiaan tarkemmin perehtynyt henkilöstö. Päävastuu turvallisuudesta on hallituksella, mutta nimetty henkilöstö on koulutettuna hyvin ajan tasalla jo tehtävän luomasta velvollisuudesta johtuen. Turvallisuushenkilöstön tehtäviin on hyvä sisällyttää myös kaikesta turvallisuudesta tiedottaminen.
Taloyhtiön turvallisuusasiat tulee valmistella huolellisesti ja ajan kanssa. Nyt on hyvä hetki tarttua näihin asioihin, muistuttaa Kiinteistöliitto Uusimaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mika Heikkilä, toiminnanjohtaja, Kiinteistöliitto Uusimaa puh: 050 591 0995
Marika Sipilä, asiakkuuspäällikkö, Kiinteistöliitto Uusimaa puh: 040 741 7515
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kiinteistöliitto Uusimaa on alueellinen ja puolueeton taloyhtiöiden yhdistys, joka palvelee monipuolisesti yli 12.000 jäsenyhtiötään. Yhdistys on toiminut kiinteistönomistajien asialla jo vuodesta 1933 ja se on valtakunnallisen Suomen Kiinteistöliiton suurin alueyhdistys.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Pääkaupunkiseudun asumiskulut edelleen kasvussa12.9.2024 13:49:34 EEST | Tiedote
Helsinki yhä kallein, vuoden kustannusnousu kaksinkertainen maan keskiarvoon nähden
Nyt on korjaushankkeiden kulta-aika25.4.2024 09:07:30 EEST | Tiedote
Rakennusala ja erityisesti uudisrakentaminen on ollut synkässä suhdanteessa pian pari vuotta. Kuumaan markkinaan verrattuna nyt on mahdollisuus säästää sekä materiaaleista että työkustannuksista. Lisäksi korkojen ennakoidaan laskevan jo tämän vuoden aikana. Juuri nyt on otollinen hetki korjaushankkeille.
Pakkanen kurittaa asuinkiinteistöjä15.2.2024 11:30:00 EET | Tiedote
Tammikuun kovat pakkaset olivat kylmää kyytiä kiinteistöille. Lähtökohtaisesti asuinrakennusten pitäisi toimia ongelmitta kovallakin pakkasella, ja rajana pidetään -26 astetta. Vaikka Uudellamaalla lämpötila ei pudonnutkaan näin alas, ilmeni Kiinteistöliitto Uusimaan kyselyn mukaan liian monessa kiinteistössä pakkasen aiheuttamia ongelmia ja vaurioita.
Ensimmäiset tunnustukset hyville puheenjohtajille15.11.2023 16:00:00 EET | Tiedote
Kiinteistöliitto Uusimaa käynnisti elokuussa 2023 kilpailun, jossa haettiin vuoden taloyhtiöpuheenjohtajaa sekä taloyhtiötekoa. Kilpailun tavoitteena oli nostaa esiin hallitustyön merkitystä sekä tärkeitä tekoja asumisen arjessa. Palkintoehdotuksia tuli kiitettävästi, yhteensä 130.
Kiinteistöverouudistus on myrkkyä pääkaupunkiseudulle31.8.2023 16:04:36 EEST | Tiedote
Pääkaupunkiseutu on Suomen kallein asuinalue. Vuoden 2022 kiinteistöverosta yli kolmannes kertyi pääkaupunkiseudun kiinteistöistä, vaikka asuinkiinteistöjen veroprosentti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on lain määrittämällä alarajalla. Nyt tuore hallitusohjelma sekä 29.8. julkistettu ehdotus hallituksen esitykseksi kiinteistöveron muuttamisesta nostaisi tätä alarajaa lähes 40 prosenttia. Korotus kiristää kiinteistöverotusta 245 kunnassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme