3D-printattua “lihaa” saa nyt Suomesta
“Tarjoilija, saisinko 3D-printatun pihvin paistoperunoilla ja punaviinikastikkeella?” Nyt, armon vuonna 2022 tämä tilaus on mahdollinen. MeEat Food Tech alkaa tuoda Suomeen Redefine Meatin tuotteita. Aluksi New-Meat-pihvejä saa vain ravintoloista, Suomessa Emosta.
“Lupaan, että jokainen, joka maistaa New-Meat-pihviä tulee hämmästymään. Tätä lähemmäs oikeaa pihviä ei pääse yksikään kasviproteiinista valmistettu tuote”, MeEat Food Techin toimitusjohtaja Mikko Karell sanoo.
"Olemme innoissamme saadessamme olla ensimmäinen New-Meat-lihaa tarjoava ravintola Suomessa. On inspiroivaa päästä rakentamaan annoksia täysin uuden raaka-aineen ympärille ja tuotteet tuovat jännittävän lisän ruokalistallemme. Olimme hämmästyneitä, kuinka lähellä oikeaa lihaa Redefine Meatin pihvituotteiden rakenne ja maku ovat. Uskomme, että asiakkaamme nauttivat niistä yhtä paljon kuin mekin", Emon keittiömestari Niko Suomalainen sanoo.
New-Meat tuotteet valmistetaan kestävistä, terveellisistä ja ravitsevista ainesosista, kuten kasviperäisistä proteiineista, kasvirasvoista ja luonnollisista väreistä ja aromeista. Tuotteet ovat 100-prosenttisesti vegaanisia eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia.
Redefine Meat yhdistää tuotteidensa valmistuksessa erilaisia teknologioita, joista yksi on 3D-tulostus. Tuotekehitystä tehdään läheisessä yhteistyössä kansainvälisten huippukokkien ja liha-asiantuntijoiden kanssa.
“Verrattuna muihin kasviproteiinituotteisiin 3D-tulostuksen etu on se, että sillä pystytään imitoimaan hyvin tarkasti lihan rakennetta esimerkiksi pihveissä. Tämä vaikuttaa suutuntumaan ja osin myös makuun. 3D-printattu pihvi on maultaan ja suutuntumaltaan hyvin lähellä naudanlihapihviä ja siinä on juuri koko jutun pihvi”, Redefine Meatin globaali kaupallinen johtaja Adrian Sagman sanoo.
Ruokakauppojen hyllyille vuonna 2023
New-Meat -tuoteperheeseen kuuluu erilaisia lihankaltaisia tuotteita jauhelihasta pihveihin. Suomi on nyt viides maa, jossa Redefine Meatin tuotteita myydään. Suomen lisäksi tuotteita on saatavilla yhteensä noin 250 ravintolasta Isossa-Britanniassa, Saksassa, Alankomaissa ja Israelissa. Tuotteita tarjoaa muun muassa Michelin-tähdistä ja Australian Master Chefistä tunnetun Marco Pierre Whiten ravintolat.
Ruokakauppoihin New-Meat tuotteet ovat tulossa Suomessa vuoden 2023 aikana.
“Mikään ei muutu, jos mitään ei muuta. Redefine Meat on kehittänyt uudenlaisen tavan korvata liha kasvisproteiinilla ilman, että lihan tutusta rakenteesta, mausta tai käyttötavoista tarvitsee tinkiä tippaakaan. He tekevät ihan samaa kuin mekin, mutta erilaisella teknologialla. Me haluamme tuoda suomalaisten ruokapöytiin jotain muuta kuin lihaa, ja otimme Redefine Meatin mukaan ottamaan evoluution seuraavaa askelta”, MeEat Food Techin Karell sanoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Karell, CEO MeEat Food Tech Oy
040 5105301, mikko.karell@meeat.co
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Redefine Meat
Israelilainen Redefine Meat Ltd on vuonna 2018 perustettu yritys, joka yhdistää tuotekehityksessään erilaisia patentoituja teknologioita ja työskentelee läheisessä yhteistyössä kansainvälisten kokkien ja liha-asiantuntijoiden kanssa. Redefine Meat on kehittänyt New-Meat -tuoteportfolion, joka sisältää monenlaisia kasviproteiinista valmistettuja lihan kaltaisia tuotteita jauhelihasta pihveihin.
MeEat Food Tech Oy
Suomalainen MeEat Food Tech Oy kehittää ja markkinoi innovatiivisia kasviproteiinituotteita, joita myydään MUU-nimellä. Yhtiön missiona on tehdä kasvipohjaisesta syömisesta mahdollisimman helppoa ja herkullista. Tuotteiden raaka-aineena käytetään muun muassa herneproteiinia ja fermentoitua härkäpapua.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Meeat Food Tech Oy
Suomen ensimmäinen automaatista saatava vegaanipizza on täällä31.10.2022 10:27:39 EET | Tiedote
MeEat Food Tech on kehittänyt yhdessä Fizza Oy:n kanssa täysin vegaanisen pepperonipizzan. Uutuuspizza on saatavilla kaikista Fizzan pizza-automaateista 1.11.2022 alkaen.
Tulevaisuuden ruoka valloittaa Pariisin – MeEatin ateriakastikkeet pääsivät SIAL-messujen innovaatiokilpailun finaaliin13.10.2022 15:41:22 EEST | Tiedote
MeEat Food Techin fermentoidusta härkäpavusta valmistetut vatsaystävälliset ateriakastikkeet valittiin SIAL Paris 2022 -messujen innovaatiokilpailun finaaliin. Terveysvaikutusten lisäksi MeEat uskoo fermentoinnin mahdollistavan kestävämpiä ruoantuotannon ratkaisuja tulevaisuudessa.
MeEat tuo grillikauteen viisi vegaanista dippiä ja toivotun kasvipohjaisen Vuusto-makkaran6.6.2022 09:23:26 EEST | Tiedote
MeEat Food Techin vallankumouksellinen kasvipohjainen tuoteperhe kasvaa viidellä dippikastikkeella ja paljon toivotulla Muu Grillimakkara Vuustolla.
MeEat Food Tech Oy on varmistanut 8 miljoonan euron rahoituksen kansainväliseen kasvuun25.5.2022 10:05:24 EEST | Tiedote
MeEatin kasvuun ovat investoineet sveitsiläinen pääomasijoitusyhtiö Emerald Technology Ventures, TeSi (Suomen Teollisuussijoitus) ja suomalainen KVKI Capital. Rahoituskierroksen koko on 8 miljoonaa.
Kutsu medialle: Maisteltavissa 3D-printattua kasvipohjaista lihaa ensimmäistä kertaa Suomessa13.5.2022 07:53:00 EEST | Kutsu
Helsinki Gastro -messuilla on mahdollisuus maistaa ensimmäistä kertaa 3D-printattua kasvipohjaista lihaa. Valikoima on nyt myynnissä suomalaisille ravintoloille.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme