Kutsu: Nordiskt Arbetslöshetsförsäkringsmöte -seminaariin Helsinkiin

Tervetuloa Nordiskt Arbetslöshetsförsäkringmöte -seminaariin to 15.9. - pe 16.9. Pörssitalolle Helsinkiin. Seminaarin järjestävät Työllisyysrahasto ja Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö.
Koronapandemia koetteli Pohjoismaiden työttömyysvakuutusjärjestelmiä ja monessa maassa jouduttiin miettimään ja toteuttamaan poikkeuksellisia järjestelyitä järjestelmien toimivuuden turvaamiseksi. Tältä pohjalta seminaarin teemaksi päätettiin Työttömyysturvajärjestelmien toimivuus ja taloudellinen kestävyys kriisien aikana, josta Pohjoismaiset työttömyysvakuutusasiantuntijat kokoontuvat keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiaan.
Median edustajat ovat tervetulleita kuulemaan puheenvuoroja ja keskusteluja. Otamme myös vastaan haastattelutoiveita. Tilaisuudesta saa vapaasti tehdä juttuja.
Ilmoita saapumisestasi ja mahdollisesta haastattelutoiveistasi etukäteen
- Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön Tiina Kytömäelle sähköpostitse tiina.kytomaki(at)tyj.fi tai puhelimitse 040 7171 147 tai
- Työllisyysrahaston Thomas Kiilille sähköpostitse thomas.kiil(at)tyollisyysrahasto.fi tai puhelimitse 040 764 3836
Kaksipäiväisen kokouksen ohjelmassa on muun muassa seuraavat alustukset:
Torstai
- Seminaarin avaus
Hanna Sarkkinen, sosiaali- ja terveysministeri - How to predict the demand of labour in the short and long term
Elina Pylkkänen, Työ- ja elinkeinoministeriö - Let’s work: Recruitment grants and tackling long-term unemployment
Birna Guðmundsdóttir, Vinnumálastofnun (VMST), Islanti - Förändringar i arbetslöshetsförsäkringen och samverkande system för att mildra effekterna av pandemin
Jenny OretunWilnier och Kristian Löfgren, Arbetsförmedlingen, Ruotsi
Perjantai
- Hvordan NAV sikret finansiering av koronatiltakene under pandemien og hva vi har lært oss
Yngvar Åsholt, Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV), Norja - Työttömyysturvan kestävä rahoitus
Janne Metsämäki, Työllisyysrahasto - Paneelikeskustelu: Koronapandemian vaikutukset ja kriisistä selviäminen
SE: Lars Lööw, Arbetsförmedlingen
NO: Yngvar Åsholt, Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV)
FI: Essi Rentola, Sosiaali- ja terveysministeriö
DK: Asbjørn Sonne Nørgaard, Cevea
IS: Vilmar Pétursson, Vinnumálastofnun
Paneelikeskustelu käydään englanniksi.
Koko ohjelma löytyy seminaarin verkkosivuilta. Puheenvuorot ovat skandinaavisilla kielillä ja englanniksi. Skandinaavisilla kielillä puhutut esitykset simultaanitulkataan englanniksi. Seminaarin juontaa Annika Damström.
Puhujien esitysmateriaalit julkaistaan verkkosivuilla seminaarin jälkeen.
Tietoa Nordiskt Arbetslöshetsförsäkringsmöte taustasta
Nordiskt Arbetslöshetsförsäkringsmöte sai alkunsa Pohjoismaiden työttömyysvakuutustoimijoiden aloitteesta. Seminaari järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1949 Kööpenhaminassa ja on siitä lähtien järjestetty joka toinen vuosi. Seminaarin tarkoituksena on kokoontua ajankohtaisten työttömyysvakuutuskysymysten äärelle ja jakaa tietoa. Seminaari on suunnattu työttömyysturvan toimeenpanijoille, eli työttömyyskassoille, työvoimaviranomaisille sekä asianomaisille ministeriöille. Seminaarin järjestämisvuoro kiertää Pohjoismaiden välillä seuraavassa järjestyksessä: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti ja Färsaaret.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Thomas KiilViestinnän asiantuntija
Puh:0407643836thomas.kiil@tyollisyysrahasto.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI
https://www.tyollisyysrahasto.fi/tyollisyysrahasto/
Työllisyysrahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan työttömyysturvaa ja edistetään palkansaajien osaamisen kehittämistä aikuiskoulutusetuuksilla.
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Työllisyysrahasto
Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki jää eläkkeelle vuoden 2025 lopussa26.2.2025 15:00:00 EET | Tiedote
Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki jää eläkkeelle 31.12.2025. Metsämäen työsuhde Työllisyysrahastossa jatkuu 31.12.2025 saakka. Janne Metsämäki on toiminut Työllisyysrahaston ja sen edeltäjän, Työttömyysvakuutusrahaston, johdossa vuodesta 2015 alkaen. Työttömyysvakuutusrahasto ja Koulutusrahasto yhdistyivät vuonna 2019 Työllisyysrahastoksi. Työllisyysrahaston hallituksen puheenjohtaja Markku Jalonen kiittää Metsämäkeä pitkästä ja ansiokkaasta työstä Työllisyysrahastossa. - Janne Metsämäen aikana Työllisyysrahastoa on kehitetty monella tavalla ja viety läpi monia uudistuksia ja muutoksia, joiden avulla Työllisyysrahaston lakisääteiset tehtävät hoidetaan tehokkaasti ja laadukkaasti. Työllisyysrahaston hallitus käynnistää Metsämäen seuraajan haun kevään 2025 aikana. Lisätiedot: Markku Jalonen, hallituksen puheenjohtaja, KT. 040 547 7710 (28.2.2025 saakka) Henrika Nybondas-Kangas, hallituksen puheenjohtaja, KT. 050 357 4233 (1.3.2025 alkaen) Janne Metsämäki, toimitusjohtaja
Kutsu: työttömyysvakuutusmaksujen taso vuonna 2025 -tiedotustilaisuuteen27.8.2024 13:49:52 EEST | Kutsu
Työllisyysrahaston hallintoneuvosto tekee ehdotuksen työttömyysvakuutusmaksujen tasosta vuonna 2025 STM:lle torstaina 29.8. Samana päivänä järjestämme tiedotustilaisuuden, jossa avaamme ehdotuksen taustoja.
Tiedotustilaisuus: työttömyysvakuutusmaksujen taso vuonna 202522.8.2024 14:04:04 EEST | Kutsu
Työllisyysrahaston hallintoneuvosto tekee ehdotuksen työttömyysvakuutusmaksujen tasosta vuonna 2025 STM:lle torstaina 29.8. Samana päivänä järjestämme tiedotustilaisuuden, jossa avaamme ehdotuksen taustoja.
Työllisyysrahaston muutosneuvottelut ovat päättyneet – 73 työtehtävää päättyy4.6.2024 15:33:17 EEST | Tiedote
Aikuiskoulutustuen ja ammattitutkintostipendin lakkauttamisen vuoksi aloitetut muutosneuvottelut Työllisyysrahastossa ovat päättyneet. Lakkauttaminen sisältyy Petteri Orpon hallituksen ohjelmaan ja eduskunta hyväksyi lakkauttamista koskevan lain 22.5.2024. Neuvottelujen alkaessa arvioitiin, että neuvottelujen seurauksena tehtävien lakkaamiset ja/tai työsuhteen ehtojen olennaiset muutokset koskettavat enintään 80 henkilöä. Neuvotteluissa käytiin läpi muutosten perustelut, vaikutukset ja vaihtoehdot. Neuvottelut koskivat Työllisyysrahaston henkilöstöä lukuun ottamatta teknologia ja kehitys -palvelualueen henkilöstöä. Työllisyysrahaston palveluksessa on 182 työntekijää, joista neuvottelujen piirissä oli 156 henkilöä. Muutosneuvottelujen tulos on, että enimmillään 73 työtehtävää lakkaa. Koska lakkauttavan lain siirtymäaikataulu on pitkä, vuoden 2026 kesään saakka, myös irtisanomiset ja tehtävien lakkaaminen tai muuttuminen tapahtuu asteittain pitkällä aikavälillä. Lopulliset henkilöstövaik
Aikuiskoulutustuen hakijamäärät puolitoistakertaiset15.5.2024 08:05:00 EEST | Tiedote
Työllisyysrahasto myöntää ja maksaa aikuiskoulutustukea työntekijöille ja yrittäjille ammatillista kehittymistä tukeviin opintoihin. Vuonna 2023 aikuiskoulutustukea maksettiin yhteensä 32 518 henkilölle. Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu, että aikuiskoulutustuki lakkautettaisiin elokuussa 2024. Lakkauttavan lain käsittely on käynnissä eduskunnassa. Työntekijöiden aikuiskoulutustuen hakijoiden määrät kasvoivat noin puolitoistakertaisiksi alkuvuonna 2024 verrattuna edellisvuoden samaan ajanjaksoon. Kasvanut hakijamäärä koostuu aikuiskoulutustukea jo aiemmin saaneista sekä täysin uusista hakijoista. Näyttää sille, että aikuiskoulutustukea jo aiemmin saaneet ovat aktivoituneet käyttämään jäljellä olevia tukikuukausiaan ennen tuen lakkauttamista. Useamman vuoden ajan aikuiskoulutustukea on haettu eniten sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opintoihin. Alkuvuonna 2024 hakijamäärä sote- ja liikunta-alan opintoihin kasvoi 48 % verrattuna alkuvuoteen 2023. - Sote-alan haki
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme