Promoted

1KOMMA5° ostaa vahvasti kasvaneen kotimaisen aurinkoenergiayhtiö Solar Agen - tähtää markkinajohtajuuteen Suomessa

Jaa
Porsche Venturesin osaomistama saksalainen puhtaan energian konserni 1KOMMA5° tuo Solar Agelle lisää resursseja kasvuun Suomessa. “Jatkossa pystymme tarjoamaan kaikki tärkeimmät uusiutuvan energian ratkaisut yhdeltä tiskiltä”, Solar Agen toimitusjohtaja Ricardo Pacheco sanoo.
Philipp Schröder (vas), Petri Seppälä, Ricardo Pacheco, Gunnar Jönsson ja Pasi Seppälä.
Philipp Schröder (vas), Petri Seppälä, Ricardo Pacheco, Gunnar Jönsson ja Pasi Seppälä.

Voimakkaassa kasvuvaiheessa oleva, Kaarinassa ja Espoossa toimiva aurinkosähköratkaisujen toteuttaja Solar Age Oy on saanut uuden, vahvan omistajan Saksasta.

Saksalainen 1KOMMA5° on ostanut enemmistöosuuden Solar Agesta sen perustajilta Ricardo Pachecolta sekä veljeksiltä Pasi ja Petri Seppälältä.

1KOMMA5° tunnetaan rakettimaisena kasvajana. Yhtiön perustaja, Saksan Teslan maajohtajana aiemmin toiminut Philipp Schröder on saanut sijoittajilta, mm. Porsche Venturesilta 300 miljoonan euron kassan tukeakseen maayhtiöiden kasvua. Konserni on reilussa vuodessa ostanut jo 20 yhtiötä Saksassa, Ruotsissa, Itävallassa, Espanjassa ja Australiassa.

Solar Age saa lisää resursseja palvella asiakkaitaan. Yhtiön toimitusjohtaja Pacheco kertoo, että uusi omistaja mahdollistaa nopeammat toimitusajat ja palveluiden entistä paremman kehittämisen.

“Tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan kaikki tärkeimmät aurinkoenergian ratkaisut yhdeltä tiskiltä ja toimittamaan asiakkaille yhä alan laadukkaimmat laitteet”, Pacheco sanoo.

“Uuden omistajan ansiosta toimitusvarmuutemme pysyy korkealla tasolla. Voimme täyttää asiakkaillemme antamamme lupaukset myös jatkossa”, hän sanoo ja viittaa pandemian jälkeiseen komponenttipulaan ja logistiikkaongelmiin.

Solar Age tuo vuonna 2023 Suomeen myös 1KOMMA5°:n edistyneen sähkönkäytön ohjauspalvelun (Heartbeat). Palvelu auttaa pienentämään sähkölaskua ohjaamalla sähkönkäyttöä pörssisähkön halvimmille tunneille ja tuotantoa ja myyntiä kalleimmille tunneille.

Aurinkovoimaloita jo yhden ydinvoimalan verran

1KOMMA5° on asentanut tähän mennessä 42.000 aurinkovoimalaa, mikä vastaa yhden ydinvoimalan kapasiteettia. Ensi vuonna yhtiö tavoittelee saavuttavansa 600 miljoonan euron liikevaihdon.

Yhtiön Pohjoismaiden toimitusjohtajan Gunnar Jönssonin mukaan yhtiö haluaa olla johtava toimija Euroopan kotitalouksien muutoksessa kohti uusiutuvan energian käyttöä.

“Teemme sen auttamalla niitä siirtymään hiilineutraaliin sähköön, optimoimaan sen käyttöä ja siirtämään ylimääräisen sähkönsä kansainväliseen sähköverkkoon”.

“Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä olemme auttaneet 1,5 miljoonaa kotitaloutta hiilineutraaliksi”, Jönsson sanoo.

1KOMMA5° tavoittelee Suomen markkinajohtajuutta

1KOMMA5° tavoittelee markkinajohtajuutta Suomen aurinkopaneelimarkkinassa ensi vuoden loppuun mennessä. Vahvasti kasvavalla Solar Agella on siinä tärkeä rooli.

Solar Age on tämän vuoden loppuun mennessä asentanut yli 2.000 järjestelmää pääosin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Yhtiön liikevaihto nousee tänä vuonna yli yhdeksään miljoonaan euroon viime vuoden 2,6 miljoonasta eurosta.

Jönsson kertoo, että tämän lisäksi yhtiö tulee käyttämään seuraavan 12 kuukauden aikana 30 miljoonaa euroa yritysostoihin Suomessa.

1KOMMA5° avaa pääkaupunkiseudulla oman lippulaiva -showroominsa, joka esittelee pienkiinteistön mahdollisuuksia muuttaa niin sähkönkäyttö, lämmitys kuin liikkuminenkin täysin hiilivapaaksi. Aurinkoenergian lisäksi tiloissa esitellään akkuratkaisuja, sähköautojen latausmahdollisuuksia ja lämpöpumppuja. Näyttelytilat on aiemmin avattu Hampurissa, Tukholmassa, Münchenissä ja Sydneyssä.

Pääomistajan muutoksesta huolimatta Solar Age pysyy jatkossakin suomalaisena yhtiönä. 1KOMMA5° tulee silti näkymään yhtiön brändissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ricardo Pacheco, Solar Agen toimitusjohtaja, 040 161 3780, ricardo@solarage.fi


Gunnar Jönsson, 1KOMMA5°:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja, +46 70 734 3454,
gunnar.jonsson@1komma5.se

Kuvat

Philipp Schröder (vas), Petri Seppälä, Ricardo Pacheco, Gunnar Jönsson ja Pasi Seppälä.
Philipp Schröder (vas), Petri Seppälä, Ricardo Pacheco, Gunnar Jönsson ja Pasi Seppälä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Promoted
Kuilukuja 4
00590 Helsinki

0503142590http://www.promoted.fi

Solar Age Oy on Suomen johtavia omakotitalojen, yritysten ja maatilojen aurinkosähköratkaisuihin keskittyneitä yrityksiä. Solar Age panostaa avaimet käteen -palveluun, jossa järjestelmän hankkiminen ja oman energian tuottaminen on asiakkaalle mahdollisimman vaivatonta. Vuonna 2016 perustettu Solar Age on tämän vuoden loppuun mennessä toimittanut yli 2.000 aurinkovoimalaa.

Tausta 1KOMMA5°

Jos jatkamme entiseen malliin, emme ole seitsemän vuoden kuluttua onnistuneet pitämään maapallon lämpötilan nousua alle 1,5 asteessa. Meret nousevat ja kansakunnat ja rannikkoyhteisöt menetetään. Meillä ei ole aikaa odottaa. Lopputulokseen on vielä mahdollisuus vaikuttaa vähentämällä hiilidioksidipäästöjä.

Omakotiasujilla on konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa lopettamalla hiilidioksidipäästöt. 1KOMMA5° luotiin tätä tarkoitusta varten: muuttamaan asuntoja käyttämään ilmastoneutraalia vihreää sähköä.

1KOMMA5°

1KOMMA5° työllistää tällä hetkellä yli 720 työntekijää 29 Euroopan kaupungissa, ja se on asentanut yli 42.000 aurinkopaneelijärjestelmää viime vuosina. Yhtiö pyrkii eliminoimaan kotitalouksien hiilidioksidipäästöt. Yhtiö investoi vuodessa 500.000 kotitalouden muuttamiseen ilmastoystävälliseksi Euroopassa toteuttaakseen vision ilmastoneutraaleista asumisesta vuonna 2030.

1KOMMA5°:ttä tukevat Porsche AG ja johtavat saksalaiset perheyritykset, jotta tavoite saavuttaisiin vuonna 2030. Yhtiön tavoitteena on 200 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2022, joka on yhtiön ensimmäinen kokonainen vuosi 1KOMMA5°:na. Yhtiö investoi energiaälykkäisiin ratkaisuihin, kuten aurinkopaneeleihin, latausjärjestelmiin ja akkuteknologiaan sekä digitaaliseen alustaan.

1KOMMA5°:lla on kaksi liiketoimintaa – joista toinen keskittyy rakennusten fyysisiin ratkaisuihin ja toinen omaan energianhallintateknologiaansa. 1KOMMA5° laajentaa toimintaansa kaikille merkityksellisille EU-markkinoille ennen vuotta 2023, saksankieliset maat ja Pohjoismaat ensimmäisinä.

Aurinkokennotoimittaja Cellsolar, joka on vuodesta 2016 lähtien toimittanut yli 6.000 aurinkopaneelijärjestelmää Ruotsiin, tuli tammikuussa 2022 osaksi 1KOMMA5°-konsernia, jossa toimitusjohtaja Gunnar Jönsson jatkaa Ruotsin ja Pohjoismaiden toimintojen johtamista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Promoted

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye