Pitopalvelujen joulusesonki on jo alkanut - Moni haluaa vähentää stressiä ja tilaa jouluruuat valmiina
Siinä missä aikaisemmin joulu haluttiin valmistaa alusta loppuun itse, etsii moni nyt helpotusta kiireeseen valmiina tilattavista jouluruuista.
”Jouluruokien tilaaminen on lisääntynyt merkittävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Olipa kyseessä sitten ison porukan sukujoulu tai kahdestaan nautittava juhla-ateria, hankkii moni erityisesti isompitöiset ruuat kuten laatikot ja rosollin mielellään valmiina. Kiire kuuluu arkeen muutenkin, eikä sitä haluta joulun alla ehdoin tahdoin lisätä. Hankkimalla ainakin osan tarjottavista valmiina, jää aikaa ja energiaa myös joulun tunnelmasta ja läheisten läsnäolosta nauttimiseen." palvelupäällikkö Meri Hovilainen Pepper Cateringiltä sanoo.
Jouluruuissa korostuu perinteiset maut
Hovilaisen mukaan harva tavoittelee ruokalistalleen erikoisuuksia, vaan joulupöytään katetaan perinteisiä makuja.
”Porkkana-, lanttu- ja perunalaatikko sekä kinkku ovat kysytyimpiä tuotteitamme vuodesta toiseen. Salaateissa ja jälkiruuissa kokeillaan herkemmin uusia reseptejä, ja esimerkiksi punajuuri-aurajuustosalaatistamme on tullut ihan hittituote. Jouluun liittyy paljon makumuistoja, ja siksi meillä ei voissa, kermassa ja siirapissa säästellä. Valmiina ostettu voi siis aivan hyvin maistua samalta kuin mummolassa lapsena nautittu ateria,” Hovilainen muistuttaa.
Kinkku kuuluu joulupöytään
Joulusesonkiin valmistautuminen alkaa pitopalveluyrityksessä jo varhain syksyllä, mutta toden teolla se näkyy keittiön puolella marraskuusta alkaen.
”Pikkujouluaikaan valtaosa tilauksista menee yrityksille ja yksityisasiakkaiden kotiin tilaamat jouluruuat valmistamme sitten pitkän kokemuksen tuomalla rutiinilla lähempänä joulua. Sesonkituotteita on saatavilla rajattu määrä eli tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin,” keittiömestari Tiina Lamppu kannustaa.
Kasvisvaihtoehtojen kysyntä on viime vuosina lisääntynyt, mutta joulun ruokaperinteissä kinkku on edelleen pitopalveluyrityksen ykkösartikkeli. Kotikeittiöihin Tiina Lamppu jakaa oman kinkunpaistorutiininsa:
”Minulla on tapana paistaa kinkkua 200-asteisessa uunissa ensimmäisen puolen tunnin ajan, minkä jälkeen lämpötilan voi laskea 125 asteeseen. Kinkku on kypsä, kun lihalämpömittari osoittaa 80 astetta. Paistoaikaa on hyvä varata noin tunnin verran kiloa kohden,” hän sanoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Timo HannulaPepper Catering Oy
Puh:+358405386181timo.hannula@peppercatering.fiwww.peppercatering.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pepper Catering on tamperelainen pitopalveluyritys, jonka asiakkaita ovat yritykset ja ammattimaiset tapahtumajärjestäjät Pirkanmaalla. Lisäksi Pepper Catering vastaa vuosittain satojen hää- ja yksityisjuhlien ruokatarjoilusta. Pepper Catering on osa Restbar Groupia.
Restbar Group on pirkanmaalainen perheyhtiö, jonka ravintoloita ovat Pepperit Ylöjärvellä, Kangasalla ja Nokialla, Oliver´s Pirkkalassa sekä Olutravintola Konttori Tampereen keskustassa. Lisäksi Restbar Groupiin kuuluu DJ- ja karaokepalvelu Popmaster sekä henkilöstöpalvelua tarjoava Staffy Henkilöstöpalvelu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restbar Group
Sponsoriaamiainen Pepper-ravintolassa laskee nuorten harrastamisen kuluja30.12.2024 07:50:00 EET | Tiedote
Sponsoriaamiaisen konsepti on yksinkertainen: seura, luokka, yhdistys tai muu yhteisö myy lippuja tukijoilleen, jotka pääsevät vastineeksi nauttimaan hotellitason aamiaisesta yhteiseen pöytään ja tuotto jää yhdistyksen käyttöön. Tampereen seudulla sponsoriaamiaisia järjestetään Pepper-ravintoloissa Kangasalla, Nokialla ja Ylöjärvellä.
Pyynikin Smokehouse savustaa itse ympäri vuoden ja alusta asti käsityönä27.12.2024 09:30:44 EET | Tiedote
Pirkkalassa palveleva Pyynikin Smokehouse on erikoisuus Suomen savustettua lihaa tarjoavalla ravintolakartalla. Hyvin harva ravintola tarjoilee bbq-annokset pöytiin ruokaravintolamiljöössä. Vielä harvempi savustaa käyttämänsä lihat itse paikan päällä. Ympäri vuoden.
Olutravintola Konttori juhlii – 25 vuotta jäykkää mutta asiallista palvelua3.12.2024 09:22:44 EET | Tiedote
Tampereen keskustassa Verkatehtaankadulla sijaitseva Olutravintola Konttori täyttää joulukuussa 25 vuotta. Tuulisella toimialalla saavutus on erittäin merkittävä.
Olutravintola Konttori is celebrating – 25 years of formal yet polite service3.12.2024 09:22:44 EET | Press release
Finnish beer restaurant Olutravintola Konttori, located in downtown Tampere, turns 25 years old this December. This is a very significant milestone in a highly competitive industry.
Bar Ihku tarjoilee Suomen parasta karaokea15.3.2024 07:30:00 EET | Uutinen
Leviltä maailmanvalloituksensa vuonna 2009 aloittanut Bar Ihku tunnetaan ennen kaikkea ainutlaatuisesta karaoke-elämyksestään, josta pääsevät ilta illan jälkeen nauttimaan niin oman elämänsä supertähdet kuin yleisön puolella viihtyvät illanviettäjätkin. Mitkä ovat Bar Ihkun menestysreseptin ainesosat?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme