24 Hakutuloksetruokaperinne

Oulun kulttuurisäätiö, Oulu2026

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi lähestyy, tutustu tapahtumakalenteriin4.9.2025 10:55:14 EEST | Oulun kulttuurisäätiö, Oulu2026 | Tiedote

Neljä kuukautta Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden käynnistymiseen. Yli 500 toimijaa luo yhdessä vuoden, jolloin pohjoinen Suomi on kulttuurin uusi keskipiste Euroopassa. Tarjontaa on luvassa kaikille laidasta laitaan; näyttelyitä, festivaaleja, maailman kantaesityksiä, esittävää taidetta, kyläjuhlia, pysyviä taideteoksia, urheilua ja muuta monipuolista ohjelmaa 40 kunnan alueella. Vuosi tuo tulleessaan tuhansia tapahtumia. Tapahtumakalenteri on tutustuttavissa ja se täydentyy vielä h-hetken lähestyessä.
ProAgria

Karjalaisen ruoan ja musiikin juhlaa! -maakuntapäivän tapahtumassa nostetaan esille ainutlaatuista Pohjois-Karjalaa25.8.2025 10:23:56 EEST | ProAgria | Tiedote

Karjalaisen ruoan ja musiikin juhlaa! -maakuntapäivän tapahtumassa nostetaan esille asioita, jotka tekevät Pohjois-Karjalasta ainutlaatuisen. Lauantaina Honkavaaran Perinnepihalla järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät Kansanmusiikkiyhtye Rälläkkä ja KarjalaBrihat sekä kuullaan Parasta Karjalassa -puheenvuoroja. Pohjois- ja eteläkarjalaiset elintarvike- ja matkailualan yritykset esittelevät toimintaansa, myyvät ja maistattavat tuotteitaan. Tarjolla on paikallista ruokaa ja kahvilapalveluja karjalaisten leivonnaisten kera.
Wolfcom

Finnjävel tuo röpörieskan Helsingin parhaalle aamiaiselle15.4.2025 12:07:44 EEST | Wolfcom | Tiedote

Ainutlaatuisista hotelleistaan tunnettu NH Collection juhlistaa 10-vuotista taivaltaan maailman metropoleissa. Suomeen korkeatasoinen hotelliketju saapui 2024, kun Seurahuoneen ja Uuden ylioppilastalon historiallisiin kiinteistöihin avautui NH Collection Helsinki Grand Hansa. Kymmenen NH Collection -hotellia Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa tuo juhlavuoden kunniaksi aamiaiselleen paikallisen huippuravintolan luoman annoksen. Helsingissä juhla-annoksesta vastaa maailman ainoa suomalaisesta ruokaperinteestä ammentava Michelin-tähtiravintola Finnjävel.
Finnjävell Sali ja Salonki

Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahti kutsui kaupunkilaisveljen Finnjävelin vierailulle Saimaalle 11.-14.9.202417.5.2024 10:24:18 EEST | Finnjävell Sali ja Salonki | Tiedote

Sahanlahti Resort päätti kutsua ihailemansa kaupunkilaisveljen Sahanlahteen, Puumalaan, Saimaan ruokamatkailuvuoden kunniaksi. Finnjävelin väki otti kutsun innostuneina vastaan ja nyt syyskuussa on viikon ajan tarjolla yhteisiä gastronomisia nautintoja. Molempien ravintoloiden toiminnan keskiössä ovat suomalaiset ja ennen kaikkea saimaalaiset huippulaatuiset raaka-aineet, joista molempien keittiöissä valmistetaan mieliinpainuvia menukokonaisuuksia.
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Rostis ja Boltsi etsivät seuraajaa – keksitkö sinä seuraavan ennätyksiä rikkovan hitin ruokakauppoihin?8.12.2020 08:30:00 EET | SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta | Tiedote

S-ruokakauppojen paistopisteillä koettiin syksyllä ennennäkemätöntä kuhinaa, kun himoitut Rostikset vietiin käsistä sitä mukaa, kun niitä ehdittiin paistaa myyntiin. Onko sinulla tai yritykselläsi kunnianhimoinen idea ruokakauppojen seuraavaksi hittituotteeksi? Tilaisuutenne on tullut, sillä Suomalaisen Menestysreseptin kolmannen tuotantokauden haku on nyt käynnissä!
Wolfcom

Suomessa jalostettu silli on harventunut superruokalaji6.5.2020 11:18:38 EEST | Wolfcom | Tiedote

Suomi on kansainvälisesti tunnettu sillimaa. Vaikka kaikille tuttu kalalaji elää ja kasvaa ainoastaan Atlantin valtameren pohjoisosassa, on Suomessa vuosisataiset silliperinteet. Suomalaiset olivat 1900-luvulla myös itse ahkeria sillinkalastajia usemmalla laivastolla. Runsaasti terveellisiä rasvahappoja ja D-vitamiinia omaavasta kalasta löytyy suomalaiseen makuun juurtuneita perinnereseptejä ja käyttötapoja. Nykyään kotimaista sillinvalmistusperinnettä pitää yllä vain yksi perheyhtiö, uusikaupunkilainen Suomen Sillikonttori. Se valmistaa perinteisillä resepteillä sekä omaa nimeänsä kantavat, että tutun Jalostaja-merkin sillit.
ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr.​

Suomalaisen kulttuurin päivä on myös ruokakulttuurin päivä23.2.2017 08:05:16 EET | ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr.​ | Tiedote

Kansallisruoan julkistus innostaa ruoka-alan aktiivit juhlimaan myös ruokakulttuuria suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2. Ruokakulttuurin päivää juhlitaan tulevaisuudessa vuositeemoilla, jotka kertovat suomalaisen ruokakulttuurin innovaatioista, ennen ja nyt. Suomen juhlavuonna teemana on tuore kansallisruoka ruisleipä ja sen tärkein raaka-aine, kotimainen ruis.
Järvisydän Oy

Elämyshotellin ensimmäinen vuosi oli menestys22.4.2016 12:19:53 EEST | Järvisydän Oy | Tiedote

Saimaa Holiday järvimatkailukohteessa, Rantasalmella, Hotel & Spa Resort Järvisydämessä tehty hotelli-investointi sai yrityksen myynnin yleisestä taloustilanteesta poikkeavaan kasvuun. Myynti on kasvanut yli 60 % ja yöpymisvuorokaudet 39% viimeisen 9 kuukauden aikana verrattuna vastaavaan ajanjaksoon edellisenä vuonna. Kasvuluvut ovat toimialalla Itä-Suomessa hyvin poikkeukselliset. Venäläismatkailijoiden määrän väheneminen on näkynyt, mutta investointien ja systemaattisen myyntityön kautta on tilalle löydetty uusia asiakasryhmiä niin kotimaasta kuin ulkomailta.
  • 1
  • 2
  • Viimeinen
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye