Pitopalvelujen joulusesonki on jo alkanut - Moni haluaa vähentää stressiä ja tilaa jouluruuat valmiina

Siinä missä aikaisemmin joulu haluttiin valmistaa alusta loppuun itse, etsii moni nyt helpotusta kiireeseen valmiina tilattavista jouluruuista.
”Jouluruokien tilaaminen on lisääntynyt merkittävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Olipa kyseessä sitten ison porukan sukujoulu tai kahdestaan nautittava juhla-ateria, hankkii moni erityisesti isompitöiset ruuat kuten laatikot ja rosollin mielellään valmiina. Kiire kuuluu arkeen muutenkin, eikä sitä haluta joulun alla ehdoin tahdoin lisätä. Hankkimalla ainakin osan tarjottavista valmiina, jää aikaa ja energiaa myös joulun tunnelmasta ja läheisten läsnäolosta nauttimiseen." palvelupäällikkö Meri Hovilainen Pepper Cateringiltä sanoo.
Jouluruuissa korostuu perinteiset maut
Hovilaisen mukaan harva tavoittelee ruokalistalleen erikoisuuksia, vaan joulupöytään katetaan perinteisiä makuja.
”Porkkana-, lanttu- ja perunalaatikko sekä kinkku ovat kysytyimpiä tuotteitamme vuodesta toiseen. Salaateissa ja jälkiruuissa kokeillaan herkemmin uusia reseptejä, ja esimerkiksi punajuuri-aurajuustosalaatistamme on tullut ihan hittituote. Jouluun liittyy paljon makumuistoja, ja siksi meillä ei voissa, kermassa ja siirapissa säästellä. Valmiina ostettu voi siis aivan hyvin maistua samalta kuin mummolassa lapsena nautittu ateria,” Hovilainen muistuttaa.
Kinkku kuuluu joulupöytään
Joulusesonkiin valmistautuminen alkaa pitopalveluyrityksessä jo varhain syksyllä, mutta toden teolla se näkyy keittiön puolella marraskuusta alkaen.
”Pikkujouluaikaan valtaosa tilauksista menee yrityksille ja yksityisasiakkaiden kotiin tilaamat jouluruuat valmistamme sitten pitkän kokemuksen tuomalla rutiinilla lähempänä joulua. Sesonkituotteita on saatavilla rajattu määrä eli tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin,” keittiömestari Tiina Lamppu kannustaa.
Kasvisvaihtoehtojen kysyntä on viime vuosina lisääntynyt, mutta joulun ruokaperinteissä kinkku on edelleen pitopalveluyrityksen ykkösartikkeli. Kotikeittiöihin Tiina Lamppu jakaa oman kinkunpaistorutiininsa:
”Minulla on tapana paistaa kinkkua 200-asteisessa uunissa ensimmäisen puolen tunnin ajan, minkä jälkeen lämpötilan voi laskea 125 asteeseen. Kinkku on kypsä, kun lihalämpömittari osoittaa 80 astetta. Paistoaikaa on hyvä varata noin tunnin verran kiloa kohden,” hän sanoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Timo HannulaPepper Catering Oy
Puh:+358405386181timo.hannula@peppercatering.fiwww.peppercatering.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pepper Catering on tamperelainen pitopalveluyritys, jonka asiakkaita ovat yritykset ja ammattimaiset tapahtumajärjestäjät Pirkanmaalla. Lisäksi Pepper Catering vastaa vuosittain satojen hää- ja yksityisjuhlien ruokatarjoilusta. Pepper Catering on osa Restbar Groupia.
Restbar Group on pirkanmaalainen perheyhtiö, jonka ravintoloita ovat Pepperit Ylöjärvellä, Kangasalla ja Nokialla, Oliver´s Pirkkalassa sekä Olutravintola Konttori Tampereen keskustassa. Lisäksi Restbar Groupiin kuuluu DJ- ja karaokepalvelu Popmaster sekä henkilöstöpalvelua tarjoava Staffy Henkilöstöpalvelu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restbar Group
Ravintola-alan henkilöstöpalveluyritykset yhdistyivät - tavoitteena rakentaa houkuttelevia urapolkuja ravintola-alan osaajille21.3.2025 11:22:59 EET | Tiedote
Tamperelaiset henkilöstöalan yritykset Staffy Oy ja Ahkera Henkilöstöpalvelut Oy yhdistivät voimansa. Hotelli- ja ravintola-alan työntekijöitä Pirkanmaalla ja pohjoisen hiihtokeskuksissa työllistävien yhtiöiden toiminta jatkuu Ahkera Henkilöstöpalvelun nimellä.
Levillä ravintoloiden henkilöstön määrä kymmenkertaistuu talven huippusesongin aikana11.3.2025 10:24:19 EET | Tiedote
Levi Restaurantsin henkilöstön määrä kymmenkertaistuu talven huippusesongin aikana – kausityöntekijöitä houkuttavat kansainvälinen työympäristö ja kunnon talvi. Levin alueella Kittilässä vierailee vuosittain jopa 750 000 matkailijaa. Matkailijoiden muonittamisesta vastaavat alueen 60 ravintolaa, joista peräti kahdeksan kuuluu Levi Restaurantsin ravintolaperheeseen.
Haaveissa ura musiikin ja viihteen parissa? – Popmaster Tourilta potkua DJ-työhön5.3.2025 09:19:00 EET | Tiedote
Popmaster Oy on Suomen johtava DJ- ja karaokepalvelujen tarjoaja juhliin, tapahtumiin ja ravintoloihin. Nyt Popmaster kutsuu alan nykyiset ja tulevat tähdet maksuttomaan verkostoitumis- ja koulutustapahtumaan. Popmaster Tourin kevään keikkapaikat ovat Tampere (17.3.) Helsinki (24.3.) ja Turku (25.3.).
Maailman kalleimpiin kuuluva Blessed-olut maaliskuussa edullisesti Konttorin hanassa5.3.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Maailmanlaajuista suosiota nauttivan alaskalaisen Anchorage Brewing Companyn Blessed-olut on olutmaailman hitti. Rajoitetun saatavuuden kallis ja kehuttu maltainen on yleensä tarjolla pullotuotteena, mutta Olutravintola Konttori päätti hankkia oluen hanaan. Reilusti yli sadan euron pullollisen (0,375l) sijaan Konttorista saa ostaa Blessed (2024) -olutta 10 eurolla per desilitra.
One of the World's Most Expensive Beers, Blessed, Now Affordable on Tap at Finnish Beer Restaurant Konttori5.3.2025 07:45:00 EET | Press release
The Blessed beer by Alaska's Anchorage Brewing Company, a global sensation, is now making waves in the beer world. This rare and highly praised malt beverage, typically available only in bottles, will now be on tap at Olutravintola Konttori in Tampere, Finland. Instead of paying well over 100 euros for a 0.375l bottle, customers can enjoy Blessed (2024) for 10 euros per deciliter at Konttori.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme