Graniittilinnan tyylikäs tryffelimenu on yksi Ravintolakolmion talven kärkituotteista.
”Mannermainen keittiö valtaa nyt jalansijaa ravintola-alalla, ranskalaiset brasserie-tyyliset ravintolat ehkä suosituimpina. Mekin olemme siirtyneet ravintola Graniittilinnassa ajattomiin ranskalaisiin klassikkoannoksiin Vichyssoise-keitosta ankanrintaan – mutkattomaan bistrotyyliin”, kertoo Ravintolakolmion keittiötoimenjohtaja, partner Sami Hiltunen.
Upeassa rakennuksessa Hakaniemessä sijaitsevan Graniittilinnan talven kärkituote on musta talvitryffeli, jonka paras sesonkiaika on meneillään juuri nyt. ”Tryffeli on hienostunut luksusraaka-aine, jolla on ainutlaatuinen, umamin täyttämä aromi. Sen saatavuus on rajallinen, joka sekin tekee siitä ainutlaatuisen. Musta tryffeli tulee Ranskasta, Périgordin maakunnasta, jossa tryffelikoirat nuuhkivat ne esiin tammipuiden juurelta”, Hiltunen avaa.
Aromikas musta tryffeli maustaa Graniittilinnan tryffelimenulla niin alkuruoan kampasimpukkacarpacciota kuin helmikananrinnan kanssa tarjoiltavaa punaviinikastiketta. Menu jatkuu ranskalaisittain Mont d’Or -juustolla ja tryffelihunajalla sekä Mousse au chocolat’lla suklaan ja kirsikan kanssa.
Arjen luksusta ja juhlan tuntua Kasarmikadun Gilletissä
Kaksi vuotta sitten avautuneen Kasarmikadun ravintola Gillet Bar & Bistron kausimenulla nostetaan esiin Premium-raaka-aineita. Alkutalven herkku on norjalainen vaellusturska, kala, joka vaeltaa jopa tuhannen kilometrin pituisia matkoja. Skrei-turskan laadukas liha on valkoista ja vähärasvaista. Sen makuparina tarjoillaan mustaa talvitryffeliä. Keväällä on meriravunpyrstöjen ja Hong Kongista lähtöisin olevan XO-kastikkeen kera.
“Gillet Bistro & Bar on iloksemme löytänyt hyvin jalansijaa helsinkiläisten keskuudessa, vaikka se avautui poikkeusaikojen keskellä vuonna 2021. Erityisen suosittu se on sekä bisnes- että henkilökohtaisten juhlien pitopaikkana. Ravintolassa on useita eri tiloja ja tunnelmia, joista asiakas voi valita omaan tarkoitukseensa sopivimman”, kertoo kentän johtaja, partner Joonas Keskinen.
Hummeria kelluvassa ravintolassa ja blinejä funkisklassikossa
Säästöpankinrannan kelluvan ravintolan eli Meripaviljongin a la carte -listan keskiössä ovat laadukkaat kala- ja äyriäisannokset, mukaan lukien omasta altaasta asiakkaalle valittu hummeri. Bisnesvieraat ovat ottaneet Meripaviljongin maisemat ja kolmen ruokalajin lounaat omakseen. Tammi-helmikuun sunnuntai-iltapäivinä nautitaan myös blinibrunssista.
Funkkisravintola Lasipalatsissa paistetaan suosittuja blinejä aina 6.4. saakka. Bliniannos kolmella lisukkeella tarjoillaan hintaan 34 euroa ja ‘Syö blinejä niin paljon kuin jaksat’ 40 eurolla. Tarjolla on myös vegaaninen vaihtoehto.
Lisätietoja:
Joonas Keskinen, kentän johtaja, senior partner, Ravintolakolmio-konserni,
puh. 040 738 4087, s-posti joonas.keskinen@ravintolakolmio.fi
Sami Hiltunen, keittiötoimenjohtaja, partner, Ravintolakolmio-konserni, puh. 040 5883 448, s-posti sami.hiltunen@ravintolakolmio.fi
Ravintolakolmio-konserni on yli 40-vuotias perheyritys, jota luotsaa järjestyksessään jo toinen sukupolvi. Konserniin kuuluu 12 yksilöllistä ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Ravintoloita yhdistää pitkäikäisyys ja kestävät liikeideat. Ravintolakolmio työllistää kaikkiaan noin 150 henkeä.
www.ravintolakolmio.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tanja Holmberg
Puh:0503278923tanja@pieni-ideapuoti.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsinkiläinen viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy tuottaa vaikuttavia viestinnän sisältöjä matkailu- ja elämysalan yrityksille. Yritys on perustettu vuonna 2013.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pieni Ideapuoti Oy
Kaisa Mäkäräinen ja Kolin Matkailu Oy yhteistyöhön. Urheilijoille tiedossa täsmävinkkejä treeniin.6.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Kolin Matkailu Oy ja urheilija, yrittäjä Kaisa Mäkäräinen ovat sopineet monipuolisesta yhteistyöstä. Mäkäräinen on jatkossa mukana edistämässä Kolin matkailualueen tunnettuutta erityisesti urheilijoiden ja eri urheilulajien harrastajien parissa. Yhteistyön ensi vaiheessa hän on kartoittanut Kolin parhaita harjoituspaikkoja ja -reittejä niin treeniryhmien leirityspaketteihin kuin kilpaurheilijoiden omatoimista treenaamista varten.
Kolin kansallismaisema esillä Pariisin muotiviikoilla Ivana Helsingin näytöksessä. Kolin Matkailu tavoittelee yhteistyöllä uusia kohderyhmiä.14.7.2023 12:00:00 EEST | Tiedote
Kansainvälinen yleisö pääsee ihailemaan Kolin kansallispuiston maisemia Pariisin muotiviikoilla syksyllä 2023. Taiteilija Paola Suhosen kuvaamat Koli-aiheiset, antiikkisella tekniikalla otetut suurvalokuvat toimivat tuolloin Ivana Helsingin 25-vuotisjuhlanäytöksen taustamaisemana. Yhteistyöllä Kolin Matkailu Oy tavoittelee kansainvälistä näkyvyyttä ja uusia kohderyhmiä.
Seikkailumatkailija Anna-Katri Räihästä Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen7.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Anna-Katri Räihä (39) on saavuttanut tavoitteensa käydä kaikissa maailman 197 maassa. Ainoastaan noin 300 ihmistä koko maailmassa on päässyt samaan, heistä vain noin 30 on ollut naisia. Räihä on ensimmäinen suomalainen nainen, ja samalla nuorin pohjoismainen nainen, joka on käynyt kaikissa maailman maissa.
Anna-Katri aikoo valloittaa kaikki maailman maat. Kohta tavoite täyttyy.16.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote
Maaliskuussa 39-vuotias seikkailumatkailija Anna-Katri Räihä matkustaa Tyynellemerelle. Kun alueen kymmenen saarivaltiota on koettu, jää helsinkiläisen Räihän maalistalle enää Turkmenistan. Sitten kaikki maailman 197 maata on nähty – näillä näkymin tavoite toteutuu kesäkuussa 2023.
Kolin matkailualue on valittu Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi.8.3.2023 09:02:00 EET | Tiedote
Kolin matkailualue on saanut Pohjoismaiden parhaan outdoor- eli ulkoilukohteen palkinnon. Palkinnosta kilpailivat muun muassa tanskalainen Sønderjyllandin alue sekä kotimainen GoSaimaa. Palkinto julkistettiin kansainvälisillä matkailumessuilla, ITB Berlinissä, 7.3.2023. Scandinavian Outdoor Awards palkitsee pohjoismaisia luontomatkakohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen.