TAMKin restonomiopiskelijat: Ponnistetaan majoitus- ja ravitsemisala valoisampaan tulevaisuuteen

Majoitus- ja ravitsemisalan haasteina ovat työvoimapula, kustannuspaineet, kilpailu, sääntely ja rivakasti muuttuvat kulutustottumukset, jotka ravistelevat alan yrityksiä toistuvasti. Näköpiirissä on monenlaisia kehityssuuntia ja innovaatioita, jotka pyrkivät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja tarpeisiin. Asiakkaan saama kokemus on entistä enemmän arvossaan, joten elämyksellisyyden ja ainutlaatuisuuden takaaminen tulee olemaan merkittävä valttikortti. Digitaaliset työkalut auttavat sekä asiakkaita että työntekijöitä, tehden palvelusta sujuvampaa. Teknologialla on mahdollisuus poistaa kuormitusta rutiinitöistä, jolloin huomio voitaisiin keskittää enemmän itse asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa.
Tampereen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat järjestävät ”Tulevaisuus luodaan yhdessä” -verkostoitumistapahtuman yhteistyössä Rethink Gastro -hankkeen kanssa. Tapahtuman ohjelmassa on teemanmukainen keskustelupaneeli, jossa asiantuntijoiden kanssa pohditaan alan kehittämistarpeita ja vetovoimatekijöitä. Asiantuntijapuheenvuoroja käyttävät ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki sekä tulevaisuudentutkija ja futuristi Elina Hiltunen.
Kolmannen vuoden restonomiopiskelijat tekevät taustatyötä, tutkivat ja pohtivat alaan vaikuttavia tekijöitä ja kertovat tapahtumassa omia näkemyksiään tulevaisuudentiloista mara-alalla. Mistä voisimme hyötyä ja mikä mahdollisesti uhkaa toimialaa? Verkostojen rakentaminen työelämään halutaan mahdollistaa jo opiskeluaikana tämän kaltaisten tilaisuuksien avulla. Restonomin osaaminen, ominaisuudet ja ammattitaito ovat keskeisessä roolissa tapahtumaprojektissa.
Tilaisuuteen on kutsuttu Rethink Gastro -hankeyrityksiä, muita yhteistyökumppaneita ja restonomiopiskelijoita, yhteensä yli 100 henkilöä. Toimituksenne edustajat ovat tervetulleita mukaan.
Tampereen ammattikorkeakoulu
Auditorio G00-10 ja Catering Studio
Kuntokatu 3, 33520 Tampere
Torstaina 20.4.2023 kello 9–13 (jatkot kello 15 saakka)
Tapahtuman toimeksiantajana on Rethink Gastro -hanke, joka tukee mara-alan kasvua osallistamalla hankeyritysten henkilöstöä kehittämään työhyvinvointia ja tuottavuutta erilaisin kehittämistoimenpitein. Rethink Gastro: https://projects.tuni.fi/rethinkgastro/
Lisätiedot:
Iiro Mäkelä, restonomiopiskelija, iiro.o.makela@tuni.fi
Arja Luiro, lehtori, arja.luiro@tuni.fi, 050 311 9665
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu
Opiskelijoiden hyvinvointipalvelut tukevat kokonaisvaltaisesti jaksamista ja menestystä16.4.2025 10:52:32 EEST | Tiedote
Opiskelijoiden hyvinvointi on avain onnistuneisiin opintoihin. Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) tukee opiskelijoiden jaksamista ja opiskelukykyä kokonaisvaltaisesti tarjoamalla monipuolisia palveluita aina oppimisen tuesta mielenterveyspalveluihin ja vertaistukitoiminnasta liikuntamahdollisuuksiin. Jokainen opiskelija ansaitsee tulla kohdatuksi ja saada tarvitsemansa tuen, oli kyse sitten opinnoista, arjesta tai elämänmuutoksista.
Työntekijän merkityksellisyyden tunne lisää vieraanvaraisuus- ja tapahtuma-alan houkuttelevuutta2.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Merkityksellinen työntekijäkokemus vieraanvaraisuus- ja tapahtuma-alalla -hankkeessa (MERIT) luodaan ratkaisuja alan ammattilaisten veto- ja pitovoiman haasteisiin. Työntekijöiden yksilöllisten tarpeiden tunnistaminen ja oikeiden johtamistapojen löytäminen ovat avain parempaan työelämään.
Tampereen ammattikorkeakoulun vuoden 2024 vuosikatsaus valmistui31.3.2025 13:07:22 EEST | Tiedote
Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) vuosi 2024 oli menestyksellinen niin koulutuksen, TKI-toiminnan kuin kansainvälisen yhteistyön osalta. Opiskelijamäärät jatkoivat kasvuaan, ja opintojen läpäisyaste parani merkittävästi. Samalla TAMKin taloudellinen tulos vahvistui, mikä pienentää kestävän kehityksen mukaisen kampuskehityksen aiheuttamia vuosikuluja ja mahdollistaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamisen.
Tampereen ammattikorkeakoulu vetää puoleensa hakijoita – edelleen Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu26.3.2025 12:53:23 EET | Tiedote
Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakouluun oli 17 654 hakijaa. TAMK säilytti paikkansa Suomen toiseksi suosituimpana ammattikorkeakouluna.
Musiikkiagenttikoulutus tuotti alalle itsetuntemusta, asennemuutosta ja yhteisöhenkeä24.3.2025 12:52:12 EET | Tiedote
Muusikoita edustavissa agentuureissa työskentelee ihmisiä kirjavilla koulutustaustoilla. Tampereen ammattikorkeakoulun koulutus antoi musiikkiagenteille ja agentuurien johtajille tietoa alan erityispiirteistä, tukea yrittäjyyteen sekä mahdollisuuden verkostoitua laajasti alan kollegoiden kesken.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme