S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden parhaimmistoa palkittiin näyttävämmin kuin koskaan – hotelli- ja ravintopäälliköiden huiput löytyvät Oulusta

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä – yhteensä 30 sarjassa. Eniten mara-alan menestyjiä palkittiin Osuuskauppa Arinasta:
- Vuoden S-Boss (hotellipäällikkö): Tiina Uusikartano, Original Sokos Hotel Arina, Oulu
- Vuoden S-Boss (ravintolapäällikkö): Jonna Tervo, Rosso Kempele ja Oulu
- Vuoden kokoushotelli: Original Sokos Hotel Arina, Oulu
- Vuoden kivijalkakahvila: Coffee House Rovaniemi
- Vuoden Rosso: Rosso Kempele
- Vuoden Amarillo: Amarillo Oulu
- Vuoden suositelluin ravintola (nopea syöminen ja kahvilat): Coffee House Rovaniemi
”On tärkeää, että ihmiset saavat tunnustusta upeasta työstään. Olemme menestyneet hyvin ja merkittävin syy tähän ovat ammattitaitoiset ja työtä intohimoisesti tekevät esihenkilöt ja mahtava henkilökunta. Henkilöstön merkitystä ei voi liikaa korostaa. He varmistavat asiakaskokemuksen, mikä on tärkein perusta onnistumiselle tällä toimialalla. Olen hyvin kiitollinen saamistamme tunnustuksista kovatasoisessa porukassa”, iloitsee Osuuskaupan Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan
Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan läpi Suomen 14 eri kategoriassa. ”Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä”, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen. Vuoden hotellipäällikkönä eli S-Bossina palkittiin Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta, joka puolestaan valittiin parhaaksi kokoushotelliksi.
Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa
”Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun”, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää. Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 ravintolapäälliköksi, eli S-Bossiksi valittu Jonna Tervo, joka luotsaa sekä Kempeleen että Oulun Rossoa. Kempeleen Rosso palkittiin myös vuoden Rossona. Lisäksi Rovaniemen Coffee House ylsi kivijalkakahviloiden kärkeen sekä sarjassaan suositelluimmaksi ravintolaksi. Oulusta löytyi viime vuoden paras Amarillo.
S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire
S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen ja rakennettu polkua tulevaan. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä upeita hotelli- ja ravintolauudistuksia.
”Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.
Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels - ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Samalla jatkui jo 2000-luvun alussa alkanut perinne S-ryhmän mara-parhaimmiston palkitsemisesta. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Juha Lindholm, johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi
Jaana Matikainen,johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi
Kuvat








Tietoja julkaisijasta
Osuuskauppa Arina on kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat tasavertaisesti yli 195 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. 3000 Arinalaista tarjoavat marketkaupan, liikennekaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluita noin 180 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea. Arinan asiakasomistajat saavat palveluja käyttämällä hyötyjä keskimäärin noin 538 euroa taloutta kohden vuodessa. Arinan tuotot palautetaan aina pohjoiseen, pohjoisen ihmisten ja alueen hyväksi.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Arina
Arinan vuoden 2024 parhaat työryhmät ja päälliköt palkittiin – Vuoden päällikkö-palkinto Sale Keminmaan Mervi Viitalalle9.4.2025 10:38:41 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Arina palkitsi vuoden 2024 parhaat työryhmät ja päälliköt Levillä pidetyillä päällikköpäivillä. Palkintokategorioina olivat vuoden tulokas, vuoden kasvattaja, vuoden työryhmät ja päälliköt sekä vuoden ryhmäpäällikkö. Kaikista palkituista päälliköistä Arinan vuoden päällikön Askelmerkkejä-kiertopalkinnon pokkasi itselleen Sale Keminmaan myymäläpäällikkö Mervi Viitala.
Kauppakeskus Valkea tähtää lämmöntuotannon omavaraisuuteen – ravintoloissa syntyvällä lämmöllä lämmitetään pian kiinteistöä1.4.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Arinan omistama Kauppakeskus Valkea investoi noin puoli miljoonaa euroa energiatehokkuushankkeeseen, jonka tavoitteena on merkittävä hiilidioksidipäästöjen pienentäminen ja säästöt kaukolämmönkulutuksessa.
Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tuki on valittu Vuoden osuustoimintateko 2025-finaliin27.3.2025 10:18:07 EET | Tiedote
Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo ry on julkaissut Vuoden osuustoimintateko 2025-kilpailun kolme finalistia. Lukuisten esitysten joukosta arvovaltainen raati on valinnut finaaliin Osuuskauppa Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -lasten ja nuorten tuen, helsinkiläisen luovan alan osuuskunta Kovameno osk:n ja LähiTapiola Pohjanmaan Älyriistavaroitusjärjestelmien lahjoituksen. Voittaja palkitaan Pellervon Päivässä 2.4.2025 Kulttuurikasarmilla Helsingissä.
Oulun Hiukkavaaran S-marketin suunnitelmat etenevät13.3.2025 10:36:44 EET | Tiedote
Osuuskauppa Arina ja Rakennusliike Lapti ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen yhdessä kehittämästään liikerakennuksesta ja kaksitasoisesta pysäköintirakennuksesta, joita suunnitellaan toteutettavaksi Oulun Hiukkavaaraan. Rakennustyöt olisi tarkoitus aloittaa kevään 2025 aikana ja uusi S-market on suunniteltu avattavaksi asiakkaille tammikuussa 2026. Samaan rakennukseen avautuu myös Liikuntakeskus Voiton toinen toimipiste. Rakennushankkeen työllistävä vaikutus on noin 30 henkilötyövuotta ja investoinnin kokonaissuuruus tulee olemaan n. 8,7 M€.
Kemin Prismakeskus uudistuu – pitkään toivottu Ravintolamaailma avautuu syksyllä6.3.2025 13:27:43 EET | Tiedote
Kemin Prismakeskuksessa on aloitettu uudistustyöt, joiden avulla monipuolistetaan asiakkaille tarjottavia palveluita ja sujuvoitetaan asiointia. Uudistuksen myötä Prismakeskukseen avataan kemiläisten kauan toivoma Ravintolamaailma, Musti & Mirri sekä Silmäasema. Prismassa tehtävät muutostyöt mahdollistavat valikoiman laajentamisen noin 500 tuotteella. Investoinnin kokonaisarvo on noin 3 miljoonaa euroa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme