Olo Collection panostaa Helsingin keskustaan: ostaa ilmiöksi nousseen pizzeria Forzan ja avaa uuden italialaisravintolan
Olo Collectionin ostaa Forzan Luca ja Salla-Maria Platanialta. Helsingin Pursimiehenkadulla toimiva Forza on saanut useita palkintoja ja kansainvälistä tunnustusta, ja on listattu seitsemänneksi Euroopan 50 parhaan pizzerian listalla. Kauppa astuu voimaan 1.8.2023.
”Forzassa pizzat tehdään alusta asti käsin laadukkaista raaka-aineista, joten meidän arvomaailmamme sopivat hyvin yhteen. Kaikilla Olo Collectionin ravintoloilla on oma sielunsa eli vahva ideologia sekä selkeä ja helposti tunnistettava konsepti. Haluamme säilyttää kaiken sen tietotaidon, jota Forzan henkilökunnalla on. Perustajat Luca ja Salla-Maria Platania ovat tehneet ainutlaatuista työtä. Ravintolan pizzaresepti on salainen ja se on vain muutaman ihmisen tiedossa”, Olo Collectionin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.
Forza on Olo Collectionin seitsemäs ravintola. Forzan brändin voimin Olo Collectionin on tarkoitus laajentua Helsingin keskustasta myös muualle Suomeen.
”Olemme etsineet valmista ravintolakonseptia, jota voimme laajentaa isoihin kaupunkeihin. Strategiamme mukaisesti jatkamme kasvuamme myös Helsingin keskustassa, jossa tavoitteemme on tuplata ravintoloidemme määrä nykyisestä kuudesta.”
Syksyllä kasvu jatkuu, kun Olo Collection avaa Fabianinkadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan italialaisravintola Scolaren, jonka yhteydessä toimii viinibaari Enoteca Banco Vini. Scolarea luotsaavat ansioituneet keittiöpäällikkö Kalle Tanner ja ravintolapäällikkö Kirsi Kedonperä. Uuden ravintolan luovana johtajana toimii Olo Collectionin ravintoloitsija, keittiömestari Pekka Terävä.
”Pitkällä urallani olen nähnyt ruokatrendien muutokset ranskalaisesta keittiöstä molekyyligastronomiaan. Jo pitkään on tällä alalla menty kohti yksinkertaisempaa. Ihmiset kaipaavat selkeyttä, eivätkä halua liian vaikeaa tai monimutkaista ruokaa. Ei olekaan liioittelua puhua lohturuoan vahvasta noususta. Italialainen keittiöhän on aina edustanut tätä ajattelutapaa”, Pekka Terävä sanoo.
Mikko Heinosen mukaan Olo Collectionin kasvustrategia linkittyy tiiviisti Helsingin keskustan vetovoimaan ja kehittymiseen.
”Haluamme olla yksi vahvoista toimijoista Helsingin keskustan tulevaisuuden rakentamisessa. Emme odota tumput suorina kehitystä, vaan toimimme. Käymme tälläkin hetkellä isojen kiinteistönomistajien kanssa keskusteluja siitä, millaisilla toimilla voimme yhdessä tehdä keskustasta entistäkin mielenkiintoisemman paikan. Toivomme toki, että keskustan elinvoimaisuus nousee voimakkaasti esille myös Helsingin kaupungin toiminnassa.”
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko HeinonenToimitusjohtajaOlo Collection Oy
Puh:+358 50 66145mikko.heinonen@olo-collection.fiPekka TeräväLuova johtaja, ravintoloitsija ja keittiömestariOlo Collection Oy
Puh:+358 50 569 7095pekka.terava@olo-collection.fiTietoja julkaisijasta
Olo Collection Oy on Michelin-tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten ravintoloiden ryhmä, johon kuuluvat Olon lisäksi ravintolat Emo, Ego, Brasa, Garden by Olo, Särkänlinna ja sekä Olo Creative Catering. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden 2022 aikana 47 prosenttia 8,7 miljoonaan euroon.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Olo Collection Oy
Grappa taipuu moneen – Enoteca Banco Vinin pop up -tapahtuma juhlii italialaista cocktail- ja ruokakulttuuria3.6.2024 12:10:00 EEST | Tiedote
Viinibaari Enoteca Banco Vini yhdistää laadukkaat grapat ja italialaisen katuruoan pop up -tapahtumassaan 6.–8. kesäkuuta. Mestarikursseja eri puolilla maailmaa pitävä italialainen baarimestari Samuele Ambrosi vierailee samalla Suomessa jakamassa osaamistaan baarimestareille.
Ravintola Särkänlinna ui vastavirtaan – satavuotiaan suosikin varauskirja täyttyy jo parin vuoden päähän29.4.2024 12:12:00 EEST | Tiedote
Kun ravintola täyttää sata vuotta, sen voi sanoa lunastaneen paikkansa asiakkaiden sydämissä. Ei siis ihme, että Ravintola Särkänlinnan varauskirja ulottuu vuoteen 2026 asti. Juhlavuonna saariravintolan ohjaksissa ovat keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä ja ravintolapäällikkö Katja Henttunen. Historian kerroksia edustavat niin 1750-luvulla rakennettu linnoitus kuin Paavo Tynellin valaisimetkin.
KUTSU MEDIALLE | ”Perkele, tehdään sinne taulu!” – Koen Vanmecheleniltä teos lokakuussa avattavaan Ristorante Scolareen6.9.2023 11:16:28 EEST | Kutsu
Olo Collectionin uusin ravintola Ristorante Scolare liittyy heti avautuessaan niiden harvojen helsinkiläisravintoloiden joukkoon, joissa taide on olennainen osa paikan identiteettiä. Kansainvälisesti tunnettu belgialaistaiteilija Koen Vanmechelen on tehnyt ravintolaan teoksen, jonka hän esittelee medialle perjantaina 15. syyskuuta.
Laaturavintoloistaan tunnettu Olo Collection tähtää isoon kasvuun Helsingin keskustassa13.3.2023 14:23:38 EET | Tiedote
Ravintolayhtiö Olo Collectionin liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 50 prosentilla 8,7 miljoonaan euroon. Yhtiön suunnitelmissa on lisätä merkittävästi ravintoloidensa määrää Helsingin keskustassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme