Grappa taipuu moneen – Enoteca Banco Vinin pop up -tapahtuma juhlii italialaista cocktail- ja ruokakulttuuria
Viinibaari Enoteca Banco Vini yhdistää laadukkaat grapat ja italialaisen katuruoan pop up -tapahtumassaan 6.–8. kesäkuuta. Mestarikursseja eri puolilla maailmaa pitävä italialainen baarimestari Samuele Ambrosi vierailee samalla Suomessa jakamassa osaamistaan baarimestareille.
Helsingin Fabianinkadulla sijaitseva viinibaari Ecoteca Banco Vini nostaa italialaisen, tislaamalla valmistettavan grappan valokeilaan 6.–8. kesäkuuta. Italiassa grappan monipuolista käyttöä vahvistamaan luotu tapahtumakonsepti Grappa Revolution tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Pop up -tapahtumassa on mukana kolme suurta italialaista grappataloa Marzadro, Castagner ja Mazzetti d’Altavilla.
”Grappa mielletään perinteisesti ruokailun päätteeksi juotavaksi digestiiviksi mutta se taipuu erinomaisesti myös juomasekoitusten pohjaksi. Suomessa kuluttajat eivät tunnu tuntevan grappaa kovin hyvin. Näimme viiniasiantuntijan Petri Viglionen kanssa erinomaisen tilaisuuden tehdä juomaa tunnetuksi ja saada autenttista italialaista osaamista jakamaan tietoa myös meille”, Olo Collectionin luova johtaja Pekka Terävä kertoo.
Ravintola Scolaren kyljessä toimivan Enoteca Banco Vinin pop up -baarissa grappa on juomasekoitusten tähti, ja toimii juomien pohjana. Laadukkaisiin ainesosiin sekoitettuna grappasta saa huipputason drinkkejä ja cocktaileja. Juomia valmistaa ja tarjoilee italialainen, palkittu baarimestari Samuele Ambrosi. Hän kiertää pitämässä masterclass-kursseja alan ammattilaisille ympäri maailmaa. Viikonlopun ajan hän jakaa ammattitaitoaan suomalaisille baarimestareille.
Italialaiselle tyylille uskollisesti myös ruoalla on merkittävä rooli tapahtumassa. Pop up -baarimenun annokset ovat italialaisen keittiömestari Paolo Pettenuzzon ja Ravintola Scolaren keittiömestari Kalle Tannerin yhteinen näkemys italialaisesta katuruoasta.
”Cocktail- ja drinkkikulttuurin suosion on kasvussa. Näemme tapahtuman myös tilaisuudeksi nostaa esiin alkoholikulttuurin eri puolia tilanteessa, jossa alkoholikeskustelu keskittyy suureksi osaksi vain prosentteihin”, Pekka Terävä sanoo.
Enoteca Banco Vinin pop up -grappabaari on auki torstaista lauantaihin 6.–8.6.2024. Viinibaari on avoinna ke–la 17–24, osoitteessa Fabianinkatu 19, 00130 Helsinki.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pekka TeräväLuova johtaja, ravintoloitsija ja keittiömestariOlo Collection Oy
Puh:+358 50 569 7095pekka.terava@olo-collection.fiKuvat
Linkit
Olo Collection Oy on Michelin-tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten ravintoloiden ryhmä, johon kuuluvat Olon lisäksi ravintolat Emo, Bistro Ego, Brasa, Garden by Olo, Ristorante Scolare, Forza ja Särkänlinna, viinibaari Enoteca Banco Vini, cocktailbar Bar Blanda sekä Olo Creative Catering. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Olo Collection Oy
Ravintola Särkänlinna ui vastavirtaan – satavuotiaan suosikin varauskirja täyttyy jo parin vuoden päähän29.4.2024 12:12:00 EEST | Tiedote
Kun ravintola täyttää sata vuotta, sen voi sanoa lunastaneen paikkansa asiakkaiden sydämissä. Ei siis ihme, että Ravintola Särkänlinnan varauskirja ulottuu vuoteen 2026 asti. Juhlavuonna saariravintolan ohjaksissa ovat keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä ja ravintolapäällikkö Katja Henttunen. Historian kerroksia edustavat niin 1750-luvulla rakennettu linnoitus kuin Paavo Tynellin valaisimetkin.
KUTSU MEDIALLE | ”Perkele, tehdään sinne taulu!” – Koen Vanmecheleniltä teos lokakuussa avattavaan Ristorante Scolareen6.9.2023 11:16:28 EEST | Kutsu
Olo Collectionin uusin ravintola Ristorante Scolare liittyy heti avautuessaan niiden harvojen helsinkiläisravintoloiden joukkoon, joissa taide on olennainen osa paikan identiteettiä. Kansainvälisesti tunnettu belgialaistaiteilija Koen Vanmechelen on tehnyt ravintolaan teoksen, jonka hän esittelee medialle perjantaina 15. syyskuuta.
Olo Collection panostaa Helsingin keskustaan: ostaa ilmiöksi nousseen pizzeria Forzan ja avaa uuden italialaisravintolan27.6.2023 11:57:36 EEST | Tiedote
Olo Collectionin persoonallisten ravintoloiden määrä kasvaa tänä vuonna jo kahdeksaan, kun yhtiö ostaa Punavuoresta maailmanmaineeseen nousseen pizzeria Forzan ja avaa syksyllä Ristorante Scolaren. Yhtiö panostaa vahvasti Helsingin keskustaan, ja suunnittelee Forzan laajentamista Helsingin eri kaupunginosiin ja myös muihin kaupunkeihin.
Laaturavintoloistaan tunnettu Olo Collection tähtää isoon kasvuun Helsingin keskustassa13.3.2023 14:23:38 EET | Tiedote
Ravintolayhtiö Olo Collectionin liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 50 prosentilla 8,7 miljoonaan euroon. Yhtiön suunnitelmissa on lisätä merkittävästi ravintoloidensa määrää Helsingin keskustassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme