Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Lapin Gourmetkokit on poronlihaa myyvä ja jalostava perheyritys Sodankylän Sattasen kylästä. Yritys tuottaa poronlihatuotteiden ohella myös erilasia Lapin marjoista jalostettuja tuotteita, lisäksi yritys on alueellaan tunnettu maineikkaana pitopalveluyrityksenä. Yrityksen toimintaa on kehitetty määrätietoisesti ja eräänä tavoitteena on ollut tuoda pohjoisen uniikki poronliha ja siitä jalostetut tuotteet myös etelän kuluttajien saataville. Yrityksen toiminta on keskittynyt täysin uusiin tuotantotiloihin vilkkaasti liikennöidyn valtatie E75 varrelle. Yrittäjäpariskunta on aktiivisesti kouluttanut itseään elintarvikkeiden jalostuksen parissa ja tämä näkyy myös yrityksen tuotekehittelyssä. Lapin Gourmetkokit pyrkii yhä enemmän jalostamaan mm. poronlihaa kuluttajatuotteiksi perinteisen raakaliha myynnin rinnalla. Tuotevalikoimasta löytyy jalosteina mm. poronlihasäilykettä, poromakkaraa, porokebabia, luulientä, poropihviä jne.
”Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnetään korkean osaamistason omaaville ravintoloille ja herkkumyymälöille. Lapin Gourmetkokkien herkkupuoti on loistava esimerkki tasokkaasta herkkumyymälästä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisia makuelämyksiä ja tuotteiden laatutaso ja osaaminen on korkealuokkaista. Asko ja Maritta Aution yrityksessä on intohimoa tekemiseen ja palo jatkuvalle tuotekehittämiselle. Yrittäjien tekemisessä näkyy aito intohimo ja rakkaus kehittää pohjoisen uniikeista raaka-aineista tuotteita, joiden kautta on aistittavissa sekä pohjoisen makumaailmaa, että myös lappilaista elämyksellisyyttä”, sanoi Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Lapin voutikunta näkee Lapin Gourmetkokit ja heidän herkkupuotinsa alueensa, mutta myös Lapin maakunnan eräänlaisena näyteikkunana, joka tuo esiin pohjoisen raaka-aineita niiden omalla tuotantoalueellaan. Lappi on varmasti ansainnut myös oman kilven arvoisen poronlihamyymälän.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
• Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Bailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, 044-5451262, johanna.hornborg@gmail.com
• Lapin Gourmetkokit, Chef Rôtisseurs Maritta Autio,040 7758677, maritta.autio@lapinmarjat.fi
• Chaîne des Rôtisseurs Lapin Voutikunta, Bailli de Lappi, Martti Kotakorva, 0400698293, martti@kotakorva.fi
• Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargée de Presse, Niki Malmros niki.malmros@allergia.fi ja 040-5255982
Kuvat
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande ry on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Turun Mestaripalvi sai korkeasta tasosta ja osaamisesta Chaîne des Rôtisseurs -kilven4.5.2023 12:33:21 EEST | Tiedote
Turun Pläkkikaupungin osassa sijaitsevalle Turun Mestaripalville myönnettiin eilen keskiviikkona 3.5.2023 Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus yrityksen korkeasta tasosta ja huippuosaamisesta lihatuotteiden ympärillä.