Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
”Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnetään ravintoloille, joissa on aito intohimo makujen kehittämiseen ja viinien yhdistäminen niihin. Rôtisseurs-kilven saaminen on osoitus kyvystä kehittää makuja tähän päivään ja taidosta luoda asiakkaille sellaisia makuelämyksiä, että ne jäävät mieleen. Kilpi on ikään kuin lupaus, että ravintolassa annos voi viedä arjen yläpuolelle.” toteaa Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Kuokkalan Kartano sai kilven 5.10 ja sen vastaanottivat Kartanon ravintoloitsija ja keittiömestari Sami Sorvoja sekä ravintolapäällikkö Miia Sironen. Arkkitehti Wii Lönnin suunnittelema Kuokkalan Kartano valmistui vuonna 1904 ja Sorvojan ja Sirosen luotsaama ravintola avattiin siellä vuonna 2021.
”Tämä on meille iso ja tärkeä asia. Mehän ollaan itse tiedetty, että miten hyviä me ollaan, mutta nyt siitä on sitten konkreettinenkin asia mittarina. Muutkin sen näkevät, kun astuu ovesta sisään, niin tietää saavansa hyvää ruokaa”, totesi Sorvoja kilven saatuaan.
Helsingin ydinkeskustassa legendaarisessn ja hiljattain täysin uudistetussa Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR tarjoilee selkeitä annoksia, huolella työstettyjä makukokonaisuudet ja loistavasti hyödynnettyjä kotimaisia laadukkaita raaka-aineita.
Hotelli Tornin hotellijohtaja Satu Näsärö totesi kilvenluovutustilaisuudessa ”Tulette huomaamaan, että ravintolamme ammattilaisista ja upeasta tiimistä välittyy jokaiselle se aito intohimo, jota Rôtisseurs-kilveltä edellytetään”.
Suomessa on tällä hetkellä noin 80 kilven saanutta ravintolaa. Kilpiravintoloiden auditointimalli on juuri uusittu ja ravintolat auditoidaan vuosittain.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kuokkalan Kartano, keittiömestari Sami Sorvoja tai ravintolapäällikkö Miia Sironen, sami@cartano.fi, puh.044-3453822 tai miia@cartano.fi
Ravintola OR / Solo Sokos Hotel Torni, hotellinjohtaja Satu Näsärö, satu.nasaro@sok.fi ja tel. 040 5379 201
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Bailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, 044-5451262, johanna.hornborg@gmail.com
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargée de Presse, Niki Malmros niki.malmros@allergia.fi ja 040-5255982
Kuvat
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 100, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Turun Mestaripalvi sai korkeasta tasosta ja osaamisesta Chaîne des Rôtisseurs -kilven4.5.2023 12:33:21 EEST | Tiedote
Turun Pläkkikaupungin osassa sijaitsevalle Turun Mestaripalville myönnettiin eilen keskiviikkona 3.5.2023 Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus yrityksen korkeasta tasosta ja huippuosaamisesta lihatuotteiden ympärillä.