Hae nyt JYU:n englanninkielisiin maisteriohjelmiin – saat tukea hakuun webinaaristamme!
Kevään 1. yhteishaussa on haettavana yhteensä 18 maisteriohjelmaa englanniksi Jyväskylän yliopiston kuudesta tiedekunnasta. Haku alkaa 3.1.2024 klo 8.00 ja päättyy 17.1.2024 klo 15.00 Suomen aikaa. Jos haluat tukea ja vinkkejä hakemiseen, olet lämpimästi tervetullut hakuwebinaariimme 5.1.2024 klo 15.00.

Kuudessa tiedekunnassamme on tarjolla yhteensä 18 maisteriohjelmaa, jotka opetetaan kokonaan englanniksi. Voit syventää tietämystäsi kasvatustieteissä, liikunta- ja terveystieteissä, matemaattis-luonnontieteellisillä aloilla, tietotekniikassa, kauppatieteissä sekä humanistis-yhteiskuntatieteellisillä aloilla. Kaksivuotisten 120 opintopisteen laajuisten maisteriohjelmien opinnot alkavat syksyllä 2024. Ohjelmat toteutetaan lähiopetuksessa.
Apua hakuprosessiin How to apply -webinaarista
Haku Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin alkaa keskiviikkona 3.1.2024 klo 8.00 Suomen aikaa. Voit jättää sähköisen hakemuksen Opintopolussa (Studyinfo.fi) keskiviikkoon 17.1.2024 klo 15.00 mennessä.
Jos olet kiinnostunut hakemaan maisteriohjelmiimme, tule mukaan How to apply -webinaariimme perjantaina 5.1.2024 klo 15.00. Saat webinaarissa tärkeää tietoa ja tukea hakemiseen. Reilun tunnin aikana käymme läpi haun perusasiat ja hakuaikataulun, vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin sekä webinaarin osallistujien kysymyksiin. Tilaisuus on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä.
Liity tästä mukaan webinaariin >>
https://jyufi.zoom.us/j/68965672766
Kolme uutta kansainvälistä maisteriohjelmaa
Vuoden 2024 yhteishaussa on haettavissa kolme uutta kiinnostavaa ohjelmaa: fysiikan, kiertotalouden sekä suurteholaskennan maisteriohjelmat.
Uusi fysiikan maisteriohjelma (Master’s Degree Programme in Physics) on uniikki laajan opetustarjontansa sekä kaksikielisyytensä ansiosta. Ohjelma koostuu neljästä opintoalasta, joista opiskelijat valitsevat mihin he haluavat erikoistua. Kaksikielisen ohjelman voi suorittaa suomeksi tai englanniksi. Kattavat suuntautumismahdollisuudet avaavat ovia fysiikan soveltamiseen monilla eri fysiikan aloilla, kuten lääketieteessä, säteilyfysiikassa tai ohjelmistoalalla.
Kemian uusi maisteriohjelma (Master’s Degree Programme in Chemistry and Analytics for Circular Economy) kouluttaa kiertotalouden asiantuntijoita kemian näkökulmasta tuomaan ratkaisuja kriittisten raaka-aineiden riittävyyteen ja siirtymään kestäviin biopohjaisiin materiaaleihin. Ohjelmassa yhdistetään metalleja ja biopohjaisia materiaaleja, pääpainon ollessa analyyttisessa kemiassa. Maisteriopintojen aikana kerrytetään laaja osaaminen niin teoriapuolelta kuin myös käytännön puolelta.
Suurteholaskennan maisteriohjelma (Master’s Degree Programme in High-Performance Computing) on ainut laatuaan Suomessa – ja harvinainen myös kansainvälisesti. Suurteholaskennan ohjelman pääteemana on tietotekniikan taitojen yhdistäminen luonnontieteiden suuriin, kiireellisiin ongelmiin. Opiskelijat oppivat kehittämään ja soveltamaan rinnakkaisia ja hajautettuja laskentamenetelmiä monitieteisiin ongelmiin. Opinnoissa voi suuntautua joko tietotekniikkaan, fysiikkaan tai kemiaan.
Apurahoja tarjolla maksuvelvollisille opiskelijoille
Jyväskylän yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina. Opiskelijoiden, jotka eivät ole EU- tai ETA-maiden tai Sveitsin kansalaisia, täytyy suorittaa opinnoistaan lukuvuosimaksu.
Jyväskylän yliopisto tarjoaa maksuvelvollisille opiskelijoille mahdollisuuden hakea lukuvuosimaksusta 50 % kattavaa apurahaa samalla sähköisellä hakulomakkeella, jolla haetaan myös opinto-oikeutta Opintopolussa. Tämän apurahan saavat kaikki sen hakulomakkeella valinneet maksuvelvolliset opiskelijaksi hyväksytyt. Jokaisessa maisteriohjelmassa on myös tarjolla yksi Finland Scholarship, joka sisältää 100 % lukuvuosimaksuapurahan sekä kertaluonteisen 5000 euron elinkustannusapurahan.
Tutustu valintaperusteisiin ennen hakua
Jotta voit hakea kansainvälisiin maisteriohjelmiimme, sinulla on oltava soveltuva alempi korkeakoulututkinto sekä riittävä englannin kielen taito. Muut mahdolliset hakukriteerit on eritelty kunkin maisteriohjelman valintaperusteissa.
Linkki maisteriohjelmien englanninkielisille sivulle on tämän uutisen lopussa. Kun klikkaat sivuille, näet listan kaikista kansainvälisistä maisteriohjelmistamme kohdasta “Find your programme”. Tarkat valintaperusteet saat kunkin maisteriohjelman sivulta kohdasta “How and when to apply”.
Haku Erasmus Mundus -ohjelmiin yhteishaun ulkopuolella
Yhteishaussa mukana olevien ohjelmien lisäksi Jyväskylän yliopistossa on tarjolla kaksi englanninkielistä Erasmus Mundus -yhteistutkinto-ohjelmaa, jotka järjestetään yhteistyössä ulkomaalaisten partneriyliopistojen kanssa. Nämä ohjelmat ovat Radiation and its Effects on MicroElectronics and Photonics Technologies (RADMEP) ja Brain and Data Science (NeuroData).
Hakuaika RADMEP-ohjelmaan päättyy 8.2.2024 ja NeuroData-ohjelmaan 5.2.2024. Ohjelmiin haetaan erillisen hakujärjestelmän kautta. Voit tutustua lähemmin Erasmus Mundus -maisteriohjelmiin niiden omilta sivuilta:
https://www.neurodata-master.org/
Lisätietoja:
Kansainväliset opiskelijavalinnat, Jyväskylän yliopisto
Tietoa Jyväskylän yliopiston englanninkielisistä maisteriohjelmista
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Kansainvälinen konferenssi rakentaa tulevaisuudenuskoa ja selviytymiskykyä23.4.2025 11:00:47 EEST | Tiedote
Ympäristökysymysten lisäksi aikamme yhteiskunnat kamppailevat monimutkaisten sosiaalisten haasteiden kanssa. Lapset, nuoret ja heidän perheensä ovat usein ensimmäisiä, joita tämän hetken yhteiskunnalliset haasteet koettelevat.
Maankäyttö vaikuttaa boreaalisten järvien energialähteisiin17.4.2025 07:10:00 EEST | Tiedote
Järviekosysteemit vastaanottavat valuma-alueelta peräisin olevaa eloperäistä ainesta, joka päätyy mikrobien avustuksella ravintoverkkoon. Jyväskyläläinen tutkijaryhmä selvitti vedyn pysyvien isotooppien avulla maalta peräisin olevan eloperäisen energian määriä. Tutkimuksen mukaan pohjaeläinten ja niitä syövien kalojen maalta peräisin olevan energian määrä oli suurempaa kuin ulappa-alueen eläinplanktonin ja niitä syövien kalojen. Kaikkien kuluttajaryhmien maalta peräisin olevan energian määrä väheni tummista happamista metsäjärvistä kohti reheviä järviä, joiden valuma-alueella on paljon maataloutta.
Tuore väitöstutkimus selvittää, miten tragedia auttaa käsittelemään ilmastokriisiä17.4.2025 06:58:00 EEST | Tiedote
Tragediaa pidetään turhaan vanhentuneena ja jopa kuolleena teatterimuotona, vaikka sillä voisi olla paljon annettavaa ilmastonmuutoksen hahmottamisessa ja sen seurausten käsittelemisessä, toteaa YTM Henna Vainio, joka tutki filosofian väitöskirjassaan tragedian mahdollisuutta ja merkitystä erityisesti ilmastonmuutoksen aikakaudella.
Uusi jättivirus eristettiin Jyväskylässä ensimmäistä kertaa Suomessa16.4.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksen tutkijat ovat ensimmäistä kertaa Suomessa eristäneet jättiviruksen, joka nimettiin Jyvaskylavirukseksi. Löytö osoittaa jättivirusten olevan luultua yleisempiä pohjoisilla alueilla sekä havainnollistaa, että on vielä paljon rakenteita, joiden alkuperää ja toimintoja ei ole kunnolla tutkittu.
Uudenlainen kaikkia ionisoivan säteilyn lajeja havaitseva kannettava ilmaisin parantaa säteilyturvallisuutta15.4.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopisto on yhteistyössä Säteilyturvakeskuksen (STUK) kanssa kehittänyt uudenlaisen kannettavan monikäyttösäteilyilmaisimen, joka havaitsee käytännössä kaikkia ionisoivan säteilyn lajeja. Laitteesta voivat hyötyä mm. teollisuuden ja lääketieteen säteilynkäyttäjät, viranomaiset, ydinenergia-ala, ensivasteen toimijat sekä sotilaskäyttäjät. Teknologialle on haettu patenttia, ja seuraavaksi selvitetään sen kaupallistamismahdollisuuksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme