Sydänsairaala avasi verkkosivuillaan tiedot sepelvaltimotaudin hoidon vaikuttavuudesta
Sydänsairaala haluaa lisätä sepelvaltimotaudin hoidon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä julkaisemalla verkkosivuillaan tietoja sydänpotilaiden hoidosta Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueilla. Vaikuttavuustiedot päivitetään verkkosivuille neljä kertaa vuodessa.
Sydänsairaalassa käytetään kansainvälistä COMET-luokittelua, joka arvioi hoidon vaikuttavuutta viidessä yläkategoriassa: toimintakyky ja elämänlaatu, kliiniset tulosmittarit, resurssien käyttö, haittatapahtumat ja kokonaiskuolleisuus.
– Käytössä olevat mittarit antavat kokonaisvaltaisen kuvan sepelvaltimotaudin hoidon onnistumisesta. Verkkosivuilla julkaistavat tiedot perustuvat Sydänsairaalan omaan sydäntietoaltaaseen, johon on integroitu mm. Sydänsairaalassa kehitetty OmaSydän-etähoitopalvelu ja potilastietojärjestelmät. Näin saamme reaaliaikaisen tilannekuvan sepelvaltimotautipotilaiden hoidon vaikuttavuudesta kolmella omistajahyvinvointialueellamme, kertoo lääketieteellinen johtaja Markku Eskola Sydänsairaalasta.
Sepelvaltimotauti on suomalaisten yleisin kuolinsyy. Taudin hoitoa koskevien tietojen järjestelmällinen kerääminen vakioidulla tavalla auttaa tunnistamaan kliinisessä työssä tapahtuvia vaihteluita ja niiden vaikutuksia potilashoitoon. Sydänsairaalassa hoidon tilannekuva mahdollistaa myös hyvinvointialueiden vertaisarvioinnin.
– Julkisesti ja avoimesti jaettavat tiedot antavat potilaille, heidän läheisilleen ja terveydenhuollon ammattilaisille mahdollisuuden seurata sepelvaltimotaudin hoidon vaikuttavuutta. Haluamme kannustaa potilaita hakeutumaan ja sitoutumaan hoitoon, Eskola toteaa.
Verkkosivu: Sepelvaltimotaudin hoidon vaikuttavuus Sydänsairaalassa
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Markku EskolaLääketieteellinen johtaja, ylilääkäri, Sydänsairaala
Puh:050 494 0512markku.eskola@sydansairaala.fiLinkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta TAYS Sydänsairaala
Sydänsairaala avasi näkymän sydämen vajaatoiminnan hoitoon18.12.2024 12:54:50 EET | Tiedote
Sydänsairaala jatkaa hoidon vaikuttavuustietojen julkaisemista verkkosivuillaan. Nyt vuorossa on sydämen vajaatoiminta, jonka hoitotietojen taustalla on Suomen ensimmäinen vajaatoiminnan laaturekisteri. Suomessa ei aiemmin ole ollut saatavilla ajantasaista vaikuttavuustietoa sydämen vajaatoiminnan hoidosta. Sydänsairaalan sivuilla on jo aiemmin julkaistu vastaavia tietoja sepelvaltimotaudin hoidosta. Tavoitteena on lisätä erikoissairaanhoidon läpinäkyvyyttä ja avoimuutta sekä varmistaa hoidon vaikuttavuus.
Sydänsairaalan TAVI-elinkaaripalvelu palkittiin Vuoden vaikuttavuusteko 2024 -kilpailussa5.12.2024 13:30:08 EET | Tiedote
Vaikuttavuusseura ry palkitsi aorttaläppäahtauman TAVI-hoitoon kehitetyn elinkaaripalvelun Vuoden vaikuttavuusteko -kilpailun jaetulla ensimmäisellä palkinnolla. Palkintosija jaetaan Oulun yliopistossa kehitetyn Onnikka-sovelluksen kanssa.
Yleisimmän tekoläppähoidon kustannuksia vähennetään uudella elinkaaripalvelulla Sydänsairaalassa15.10.2024 13:24:56 EEST | Tiedote
Aorttaläpän ahtaumaan sairastuneiden sydänpotilaiden toimenpidehoito on kallista, mutta vakavan sairauden takia välttämätöntä. Sydänsairaalan kehittämä elinkaaripalvelu tuo erikoissairaanhoitoon kustannussäästöjä Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä. Uusi laskutusperuste on potilaan elämänlaatu.
Tutkimus: Kahden vakavan sydäntaudin samanaikainen hoito kannattaa16.9.2024 10:55:49 EEST | Tiedote
Tays Sydänsairaalan kardiologi Olli Kajander on mukana yhteispohjoismaisessa tutkimuksessa, jossa tutkitaan sepelvaltimotaudin pallolaajennushoitoa sydämen vaikean aorttaläpän ahtauman korjaustoimenpiteen yhteydessä. Tutkimuksen tuloksia on juuri julkaissut The New England Journal of Medicine, joka on maailmanlaajuisesti arvostetuin lääketieteen julkaisu.
Sydänsairaalan koti-Holter etsii rytmihäiriöitä Kanta-Hämeessä13.6.2024 09:43:14 EEST | Tiedote
EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti eli Holter-tutkimus on yleinen lisätutkimus, kun lääkäri epäilee potilaalla rytmihäiriötä. Hämeenlinnan, Forssan ja Lammin terveysasemilla potilaille on tarjolla vaivattomampi koti-Holter, joka ei vaadi matkustamista terveysasemalle. Uusi palvelu on otettu käyttöön kesäkuussa 2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme